מושג היופי

p019

New member
מושג היופי

יופי הוא דבר יחסי - זה דבר ידוע. בתקופות שונות דברים שונים היו מקובלים כיפים. אבל הדבר נכון גם עבור אותו אדם באותה תקופה. לדוגמה: יש אנשים שחושבים ששער ארוך זה יפה לנשים ומכוער לגברים. האם יש לכם דברים שאתם חושבים שהם יפים לנשים אבל לא לגברים (או לא משנה לגברים) או להיפך?

meonly1

New member
מסכימה איתך../images/Emo127.gif

לגבי משהו שנתפס בעיני כיפה- האמת היטא שחשבתי על זה הרבה ואני עדיין לא בטוחה שהתשובה שלי קולעת לשאלה שלך. אני מאוד מאוד אוהבת כובעים. בחורף כובעי צמר ובקיץ כובעי מצחייה, ויש לי אוסף קטן של כובעים שהולך וגדל. אני חושבת שכובעים זה דבר מאוד יפה לנשים, למרות שבדרך כלל המין השני נהנה מהם.....

p019

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo196.gif../images/Emo199.gif../images/Emo163.gif../images/Emo195.gif../images/Emo197.gif

את חושת שזה יפה לנשים כמו לגברים - או לאחד יותר מהשני?

Xylophone

New member
באמת, דווקא שמתי לב ש-

המין הנשי לובש כובעים יותר מגברים

Xylophone

New member
נושא מעניין

אני אישית חושבת ששער ארוך זה נורא יפה לגברים ולנשים
חוץ מזה אני לא יכולה לחשוב על משהו שיפה לאחד המינים ולא יפה לשני. רוב הדברים יפים לשני המינים לדעתי. אפילו חצאיות

p019

New member
מסכימה בעיניין החצאיות -

כול עוד לא מבקשים ממני ללבוש אותן

queen helen

New member
הטעם שלי הוא טעם משונה...

אני אוהבת גברים ונשים שנראים מאד עדינים. (לאו דוקא נשיים) רב האנשים שאני מכירה יעדיפו גברים מסוקסים (ז"א מאד גבריים). בעיני הם מאד מאיימים. חוצמזה - נראה לי שהשאלה ששאלת מאד מורכבת ויהיה לי מאד קשה לנסח תשובה יותר כללית עליה.

שפם../images/Emo13.gif

סליחה על האיחור בתשובה אם משהו יפה על גברים או נשים, זה תלוי באדם. למשל, איפור נשי לא יראה טוב על חלק מהגברים, אבל לחלקם הוא הולם. חולצה צמודה אצל מישהו אחד מבליטה שרירים ואצל אחר נראית כמו סתם פוזה מטרוסקסואלית מאוסה. גם אצל נשים, במיוחד בעניין של שיער ושל מחשוף במקרה שלנו. אני לא אוהבת את ההתעסקות ביופי באופן כללי, ולכן לא כל כך חושבת על דברים שיפים לזה ולא לזה.

p019

New member
צודקת בנושא השפם

אם כי יש גברים שבאמת זה לא מתעים להם. בקשר להעסקות עם יופי - זה מעוד נחמד להגיד שמעדיפים לא להתעסק עם יופי - אבל אם נהיה כנים - ונרחיב את הדיון ליופי בעופן כללי (לא רק אנשים). אז למה לא? למה לא להעריך דברים שיפה לנו לראות אותם? למה לא לחפס דברים יפים, לרצות לגור בבית יפה. לקנות יצירת אומנות - או פוסטר יפה. יש דברים שהדרך היחידה לבחון אותם או לפי היופי. אם אני צריכה להחריע בין דבר פרקטי ליפה (לדעתי כמובן) אני יבחר בדבר הפרקטי. יש אנשים שיבחרו ביפה (לפחות עד מידה מסוימת) - ונכון שאני לא מבינה את זה יותר מידי - אבל זו בחירה - וגם היא לגיטימית. יופי הינו מדד נוסף לבחון את העולם סביבנו - וכל עוד הוא לא מעפיל על כל מדד אחר - וניתפס בפרופורציות הנכונות - הוא בהחלט לגיטימי. (לדעתי
)

../images/Emo69.gifהבעיה מבחינתי מתחלקת לשני חלקים

האחת היא היחס של אנשים לכיעור. כשאת מגדירה יופי, את בדרך כלל גם מגדירה כיעור, ויש אנשים שמפלים על פי זה. אבל לא הרבה, ולכן יש סיבה שניה. השניה, זה שיופי לא כל כך מייצג אנשים כמו תכונות אחרות כמו נחמדות או חוכמה. חפצים זה דבר אחר, כי להרבה חפצים אין הרבה מעלות מלבד היופי שלהם, וגם הקביעה שלנו אם הם יפים או מכוערים לא משפיעה ממש על אף אחד. אז בואי נגיד שיופי זה דבר חשוב, אבל הוא בעדיפות אחרי דברים חשובים אחרים.

p019

New member
כרגיל - הכל חוזר להגדרה ../images/Emo13.gif

אני חושבת שבסופו של דבר - כאשר שואלים אדם מה הוא חושב (יפים או לא) על אנשים שהוא מקיר - הוא יכח בחשבון גם, ואפילו בעיקר, את האופי שלהם ולא את המראה החיצוני. וכמובן - כמו במקרה של מראה חיצוני - אם יופי באופי
הוא דבר סוביקטיבי. הבעיה היא שכשאנחנו לא מקירים מישהו - אנחנו יכולים לבחון אותו רק על פי המראה החיצוני - ואנחנו (רובנו לפחות) בוחנים אנשים, דברים וחמורים - בלי לשים לב - כל הזמן. בקשר לחפצים - אני ממש לא מסקימה - חוץ מאומנות וחפצים דקורטיבים, לכל שאר החפצים (וזה בהחלט הרוב) יש תכונות אחרות חשובות. וכן - יש ארבה אנשים שיקנו שולחן לסלון ממש ממש יפה - עסוי זכוכית, וישקחו שיש להם ילדים קטנים בבית שיחולים להיפצע. או יקנו נעלים יפות (לדעתם) שכל דקה שלובשים אותם זה סבל - או דורשים שעות של עימון
. אבל האמת שחשבתי דווקא על שימוש במילה יופי שקראתי פעם - מתמטיקאי טען כי משפט או הגדרה טובים במטמתיקה זה דבר יפה (בניגוד לדעת הרוב) - וכך גם עובדת האינטואיציה המטמתית - מתמטיקאי מרגיש שמשהו הוא נכון כיוון שהוא מרגיש שהוא יפה. ואחרי תואר שני במתמטיקה אני יכולה להגיד כי זה משהו שנבנה - אנחנו בונים אינטואיציה לדברים במשך שנים של לימודים ועבודה - ואנחנו מתרגמים אינטיאיציה זו ליופי. אבל, שימו לב, האינטואיציה לא תמיד נכונה - לכן יופי הוא לא תמיד אינדיקציה טובה - מה שנכון גם בחיים

snoopytush

New member
בקשר ליופי אופי וטופי

בקשר ליופי אני חושבת ששיער ארוך יותר יפה לנשים זה נותן מסגרת לפנים וחן אצילי מדי פעם זה מתאים גם לגברים אבל תלוי. אני אוהבת אסטתיקה יותר בקשר לנשים כי אני פחות מתחברת להגדרות של יופי גברי כי היו לי גברים נשיים וגבריים ונמשכתי בעיקר לאופי שלהם. זה באמת עצוב שבחברה שלנו שופטים לפי סטנדרטים של יופי מחקרים הראו ( ראיתי שהיה לכם ויכוח "קטן" על מחקרים למה מחקרים זה דבר נהדר זה מעניין ותיאורתי וכמעט תמיד אפשר להפריך אותם ) , ושאנשים פחות יפים צריכים לפתח יותר תכונות מסויימות כדי להצליח בחיים חוכמה, הומור וכו', למרות שזה עוזר להם בטווח הרחוק יותר מליפים שלא פיתחו אותן... בקשר למטמתיקה אני לומדת כחלק מלימודי סטטיסטיקה (
) ויש באמת את הקטע שנושאים שנתפסים יותר טוב מבחינה אינטואטיבית קלים יותר לקליטה מאשר המושגים התיאורתיים המנופחים . ודבר אחרון בקשר לבניית האינטואיציה שדיברת עליה זה נכון גם בחיים. אנשים נוטים להרתע מדברים שהם לא מכירים ולתפסם כמאיימים , לפעמים זה מוצדק כי יש אנשים שעוברים את הטעם הטוב ולפעמים זה חבל כי זה פספוס של עולם חדש, נק' מבט חדשות או אפילו דברים מוכרים בלבוש אחר ככה שהם נראים אקזוטיים. למרות ההתפלספות שלי בנוגע להרחבת אופקים גם אני סובלת משפיטת אנשים מהר מדי כמו כולנו מי יתן ושנה חדשה זו תהיה שנה של כל הדברים הנדושים אך החשובים ( בריאות בלה בלה ) , והכרת אנשים חדשים וקבלתם כפי שהם! נ.ב אזהרה: לימודי פסיכולוגיה עלולים לגרום להתפלספות יתר...

למעלה