מושג יחסי

AshkA_

New member
מושג יחסי

בואו נדבר על סינג`ור. המושג הזה הוא די יחסי אפאחד הרי לא רוצה להחשב לאחד שאפשר לסנג`ר אותו בקלות אבל כשתחשבו על זה, כמעט כל דבר שאנחנו עושים בעולם, הוא למען מישהו. אפילו כשאנחנו עושים את זה לעצמנו אנחנו בעצם מסנג`רים את עצמנו. אז למה יצא למושג הזה שם כלכך רע? וחוץ מזה, מאיפה הקריצו את השם הזה בכלל. מילה זוועתית ממש. למה אני מזבלת לכם בשכל על זה אתם שואלים. ובכן, אני נמצאת במשצ```ים. לפני שתשמיעו קריאות גועל וכדומה הסכיתו נא לי. אצלנו זה שונה לגמרי משאר המשצים האחרים הקורס אצלנו נערך במשך ארבעה ימים על חשבון בי``ס בבי``ס עצמו. שם לומדים את כל מה שצריך, ותאמינו לי זה המון. בכלל כל העניין של ש``לח אצלנו הוא שבכיתה י` יוצאים לשלושה ימים לחור בנגב ושם עושים תחרויות שכבתיות כדי לגבש את השכבה. רעיון מקסים, במיוחד שפעם הם לא היו מכירים אחד את השני, כי הם באו מבתי ספר אחרים. המשצים מדריכים אותם לכל אורך הדרך, מבחירת נושא לכיתה, עשיית כל החומרים (סדינים לאוהלים, שירים, רעיונות וכו) ובגיחה עצמה, אתה בעצם הכל שם, אתה בונה, אתה שר, אתה מוביל אותם אתה בעצם הכל בשבילם. הרגשה לא נורמלית. פעמים עברתי את זה, בתור ילדה בכיתה י`. הכיתה שלי ניצחה אפילו. היינו שיפרה הציפור. הכללללללללל היה קשור לשיפרה. אוהלים, שער, האוכל המחנה הדגל, ההצגה, הלבוש, אפילו בנינו כלוב ציפורים. בפעם השניה הדרכתי כיתה והיינו תיבת נוח וסיפורי התנך. כל אוהל חיה אחרת, שער מסתובב, בנינו ממש את הספינה (!) של נוח הכל בעזרת סנדות (מוטות ענקיים) בערב הקמנו את ``מסעדת עגל הזהב``. מיותר לציין שזכיתי שוב. עכשיו זה הפעם השלישית. אני עכשיו עוזרת להעביר את הקורס למשצים החדשים. אני לא יכולה לחכות לגיחה שוב. הפעם אני לא אדריך, אלא רק אעזור ( = סנג`ור) אבל כמו שהפעם השניה עלתה על הראשונה, אני בטוחה שהפעם השלישית העלה על השניה. זה ממש כמו יין. עם השנים נעשה יותר טוב. הנקודה היא. שאיך שלא תסתכלו על זה, זה בין הסינג`ורים הכי גדולים שיש. אתה משקיע זמן, אפילו כסף, מאמץ עצום, אנרגיה בלתי נדלית. ובמונחים חומריים, אתה לא מקבל כלום. אבל. כאן מגיע האבל. זה הכי שווה בעולם כולו. ההרגשה שאתה עוסק במשהו שאתה נהנה ממנו. היום הייתי בבי``ס שלי משעה שש וחצי בבוקר, עד תשע וחצי בלילה. 15 שעות רצוף. נהנתי מכל שניה. סינג`ור זה מושג יחסי. הלא כן?

זה סינג`ור?!

אני מוכרח להגיד לכם את האמת, עד קריאת ההודעה הזאת, לא ידעתי במדויק מה זה סינג`ור בכלל. הלכתי פעם למורה למחשבים ואמרתי לו שאני יודע לבנות אתרי אינטרנט, אז הוא אמר לי ``בוא תעזור לי לבנות ת`אתר של הבי``ס``. אז אמרתי לו ``בכיף``. זה טוב או לא? מה הייתי, אמור לסרב? לבקש העלאה בציון? (אני לא לומד מחשבים). אבל האמת היא שאני די אוהב לבנות אתרים, וכל אתר שאני בונה מוסיף לפורטפוליו שלי, וזה טוב. דבר שני זה שאם אני בונה את האתר של ביה``ס אני אחראי לכל מה שהולך שם, מה שמתכוון שיש לי הכוח לעצב אותו איך שאני רוצה, והחפשיות להוסיף חומר על דעתי החפשיה. אל תגידו שאני אהיה כפוף להחלטות של המורים כי כולנו יודעים שאני עושה מה שבראש שלי עם היצירה שלי. (שאני לא אקרא לה אומנות כדי לא להרגיז אותכם). בכל מקרה אז זה עדיין נקרא סינג`ור? בכל מקרה אני כרגע בביה``ס ואסור לי לכתוב בפורומים אז ביי. (סתאם). Life Is Art...

kr

New member
כל אחד והסנג`ור שלו..

הרי כולנו איכשהו סנג`רים אבל כל עוד אתם נהנים מהסנג`ור והוא לא כזה פוגע בכם מכל בחינה שהיא-תסתנג`רו לכם בכיף!!! רק תזכרו שתמיד יש עוד דרך,לא חייבים להיות פראיירים.... קרן

mr. eyal

New member
שמעתי מש``צים.....

כן כן אני מש``צ טרי ממחזור ת``א שנת 2000!!!!!! אז תצרי איתי קשר במייל..... אז חזרה לעניין - משצ``ים זה לא סינג`ור!!!!! אנחנו עושים את זה מהתנדבות! אנחנו לא חייבים! אנחנו נהנים מזה!!!!! ומה רע בלעזור! אז זה בפירוש לא סינג`ור!

בלה בלה

New member
משצ``ים..

משצ``ים זה מדריכים צעירים (מדצ``ים) של של``ח.. של``ח זה שדה לאום חברה (שיעור מעצבן כזה שלומדים בחטיבה..) לומדים על הארץ ויוצאים לטיולים לפעמים..

mr. eyal

New member
מש``צים ע``פ אייל

קודם כל להיות מש``צ זה קורס של 3 שבועות שכולו כיף! כיף! כיף! ואח``כ טיולים של המשצ``ים בכל חופש (סוכות, חנוכה, פסח וכו`..) זה פעילויות ועוד.... בנוסף יש בתי ספר כמו שלי שמפעילים מש``צים כך שאני מדריך את הטיולים עם המורה עם תלמידים קטנים ממני...וזה כיף!!!!!

e-shfiyut

New member
זה לא רק זה

אני מדצית בנוע``ל (הנוער העובד והלומד) ושנה הבאה אני יהיה משצית בתנועה שזה אומר מרכזת שכבה צעירה... ההדרכה אכן מהנה אבל אני רואה את עצמי לא כמדריכה שיוצאת לטיולים וכיף לה אלא כאחת שגורמת לחניכים שלהם יהיה כיף שאני יוצאת לטיול עם המדריך והקבוצה שלי (המדריך בן 19 והם בגילי) אז אני דואגת להנות. שאני עם חניכים אני רוצה שהם יהנו... ושיגדלו להיות מדצים משצים וקומונרים נהדרים... לירן

e-shfiyut

New member
ו....

יהיה נחמד אם תיצור קשר.... ICQ אי מייל או איך שבא לך... 85479339

mr. eyal

New member
נידמה לי שאת מדברת על מש``צ מסוג אחר

אני מתכוון על מש``צים שקשורים בבית ספר....לשיעורי של``ח...ומתפקדים בבית ספר...... איך הגעת לנוער העבוד והלומד?

noa!!!

New member
משצ``ים זה אחלה של דבר-צרו איתי קשר!

משצ``ים זה אחלה של דבר, ואני גם מדריכה, אבל לא דרך המשצי``ם ההדרכה זה אחד הדברים הכי טובים שקרו לי בחיים. תחשבו על זה שנייה: אני יושבת ימים שלמים (ולפעמים גם לילות) כדי לתכנן מערכי פעולות לחניכים שלי. אני מגיעה למועד הפעולה, מעבירה אותה, וכאשר אני רואה את החיוך על פני החניכים שלי-זה היה שווה הכל. זה בהחלט לא סינג`ור! זה עזרה, זה תרומה, וזה בעיקר השקעת המון המון אהבה. מי שלא מאמין לי-שינסה בעצמו... נועה.

e-shfiyut

New member
נועה??

איפה את מדריכה.... גם אני מדריכה (לא במשצים) אם בא לך תשלחי לי מייל ואם לא אז אייסיקיו... לפחות תגידי לי איפה אולי אנחנו מכירות ולא יודעות את זה עדיין. לירן המד``צית

noa!!!

New member
הודעה חשובה מאוד לe-shfiut-

היי לירן! אני מדריכה במסגרת המדצ``ים בחולון. אני מצטערת שאני מגיבה מאוחר, פשוט האי-מייל שלי עשה לי בעיות... אז אם בא לך, (ואני מקווה שכן) תשלחי לי אי-מייל, ונוכל להמשיך לדבר. לצערי, איי סי קיו עדיין אין לי...(זה בתהליכים...) ביי! נועה.

e-shfiyut

New member
נועה!!!!!!

אני לא יודעת איך למצוא את האי מייל שלח.... אבל אני מחכה לך.... לירן

e-shfiyut

New member
גם אני יהיה משצית

אם את חושבת שרק את משצית את טועה אני שנה הבאה יהיה משצית אבל לא מדריכת שלח צעירה אלא מרכזת שכבה צעירה... בנוער העובד והלומד... והעובדה היחידה שזה מחוץ לביה``ס הופכת את העניין ליותר כיף מעניין ואחראי כי אין מעליך אף אחד שיגיד לך מה לעשות... לדעתי כל היוזמים צריכים לתרום לא רק במסגרת ביה``ס.... זה ממש יכול לעזור לכולם... וגם להם... לירן (ביינתיים מדצ``ית- מדריכה צעירה)

למעלה