2 ק"ג קמח קוביית שמרים 2 כפות מלח כ 20 גרם זעתר עם שומשום במידה ויש משפר אפיה אז גם 2 כפות מים פושרים לפי הצורך מערבבים את כל החומרים (כמובן שממיסים את השמרים) עד שמתקבלת עיסה דביקה. מורחים שמן זית למעלה ונותנים לתפוח פעמיים עד שלוש יוצרים עיגולים בגודל של כדור טניס ונותנים שוב לתפוח. אחרי כחצי שעה משטחים כל עיגול לגודל פיתה רק בעזרת הידיים ( בלי מערוך) ונותנים לתפוח עוד כ 20 דקות ולחלק הסופי לי יש תנור בגודל של טוסטר אובן שנקנה בעזה (כן כן ) בשנות השמונים המוקדמות ע"י גיסי המרוקאי ועכשיו אבי שיחיה נתן לי אותו אני מניח 3 פיתות על התנור ואחרי כדקה אני מכניס אותן פנימה ובמקביל שם עוד 3 פיתות למעלה וכך הלאה. כשהפיתות מתנפחות ומקבלות צבע יפה אני מוציא אותן יש אפשרות לשדרג עם שמן זית וזעתר/ בצל בתיאבון