מושי, מה יהיה עם הכלבים המשוטטים?

idopel

New member
מושי, מה יהיה עם הכלבים המשוטטים?

מושי שלום, רציתי לדעת כיצד אפשר באופן מיידי להפסיק את שוטטות הכלבים הלא קשורים בישוב בין אם לבד ובין אם "ליד" בעליהם. עד מתי נמשיך לנקות צואת כלבים מגינתינו? ומרחובותינו? עד מתי נמשיך להתהלך בפחד בישוב בו מסתובבים כלבים לא קשורים? כיצד אפשר למגר תופעה זו? אשמח לעזור בכל מה שיידרש. תודה
 
תגובת רונן פלג-יו"ר הועד

"לצערנו על אף הבקשות , השלטים והפליירים בעיית הכלבים המשוחררים בישוב רק מחמירה. בחודש האחרון ננשכו שני ילדים בישוב ורק בנס לא נגרם אסון. שני הכלבים הנושכים הורדמו . הוועד החליט לטפל בבעיה זו בצורה מקיפה. יבוצעו מבצעי לכידת כלבים ע"י לוכד עצמאי ומימונו ע"י הקנסות שינתו לתושבים. חל איסור מוחלט להכניס כלבים לגינות הציבוריות – יש לקשור אותם מחוץ לגינות !!! אנא מכם שמרו על חיי ילדינו- אחד הילדים שננשך היה זקוק ל-15 תפרים בפניו וזאת ע"י כלב מוכר ובגינה הפרטית של בעליו". לא נותר לי אלא להוסיף ולומר כי בחודש האחרון נתפסו כמה וכמה כלבים ובעליהם נאלצו לשלם קנס כדי לשחררם. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם המועצה להגדלת סכום הקנס מ-110 ש"ח לפי שלוש או ארבע, באופן שיממן בקלות הפעלת לוכד מקצועי. אני משוכנע שמהלך כזה יטפל בבעייה באופן יסודי. זו גם הזדמנות טובה להזכיר לבעלי הכלבים כי בעל הכלב חייב על פי חוק לפנות מיד לפחי האשפה צואה שהטיל הכלב ברחוב! רק הבוקר נתקלנו בערימות צואה של כלבים באזור הגנים החדשים ברחוב יוחנן ובתוך אחד הגנים!!! מושי.
 

avi salomon

New member
נגמרו הבקשות

רונן, כנראה שיש לנהוג בצורה תקיפה ואגרסיבית כנגד בעלי הכלבים מפירי החוק. אמנם מדובר בשכנינו אך כל דרכי הנועם כבר נוסו ונעשו ללא הועיל. לוכד הכלבים צריך לפעול בשעות שונות במהלך היום. וכדאי לפרסם את תוצאות עבודתו באופן קבוע ושוטף למען יראו ויראו.
 

yaelgs

New member
טיפול מקומי בכלבים

ישנם כלבים מוכרים וידועים שמסתובבים בישוב, נובחים או סתם מחרבנים בכל מקום. הבעלים ידועים ולכן צריך לשלוח להם מכתבים באופן אישי ואפילו לבדוק הטלת קנס מקומית על בעלים כאלה. יש צורך להעניש את הבעלים כשלב ראשון. חשוב לזכור שהאזור שלנו הוא אזור נגוע בכלבת - אומנם לא מוצהר אבל היו מקרים רבים של כלבת והמחלה הזאת הורגת בני-אדם!!!!!!!!! באזור מוכה כלבת לפי חוק הכלבת יש להסתובב עם כלבים כשהם קשורים ועם זמם על הפה. אני אבדוק עם הוטרינר הרשותי שלנו איזה צעדים משמעותיים אנו יכולים לנקוט.
(ד"ר שושלב יעל)
 

וק

New member
מדוע חיכיתם כל כך הרבה זמן?

לפני מספר שבועות התלוננתי על כלב שתקף פינת חי באחד מגני הילדים. התקשרתי ודיברתי אישית עם וטרינר המועצה וביקשתי לטפל בכלב הסורר ובחבריו הכלבים המשוטטים ביישוב. התשובה שקיבלתי היא שעד שכלב לא תוקף בן אדם, לא ניתן לנקוט שום סנקציה כלפיו. כל מחאותי על האבסורד שבדבר הושבו ריקם ("את אולי מדברת בהגיון אבל אני מספיק שנים במקצוע כדי להגיד לך שלפי החוק אין לך מה לעשות"). גם בקשותי ללכידת הכלבים לא הועילו ("יש לוכד אחד על 23 יישובים במועצה. יוצא סבב של אחד לכמה שבועות בכל יישוב ואף אחד לא מבטיח שבדיוק באותו הזמן הכלבים יהיו בחוץ"). צר לי שזה אכן היה צריך להגיע לתקיפת ילדים כדי שהנושא יטופל ברצינות הראויה.
 
טוב שהנושא עלה

אני שמחה שהנושא עלה , אם כי הנושא כשלעצמו מדאיג מאוד. בשבוע האחרון שהיתי עם ביתי בבית חולים . לאחר יום ,הגיעה ילדה בת שלוש וחצי שנתקפה באכזריות בפניה ע"י כלב בגן שעשועים בשכונתה. הכלב מסוג לאסי (מביני עניין טוענים שהינו "ידידותי") התנפל עליה ובמשך 3 שעות נתחו אותה פלסטיקאים כדי למזער את הצלקות שישארו כנראה לכל החיים, עין ימין שלה כנראה נפגעה וראיתה בעין זו לא תהיה כבעבר. הילדה סבלה מכאבים קשים וכל הזמן שאלה מדוע עשה זאת. החויה היתה טראומטית מאוד לנו ועל אחת כמה וכמה לילדה ולמשפחתה שראינו את סבלם הרב. העניין בישוב באמת בלתי נסבל , מפחיד ולא נעים. אפילו הליכת ערב הופכת למשימה קשה ומאימת כשיש כלבים משוטטים. אנא, אנא, אל תשבשו לאף משפחה את החיים, במצב היום אצלינו זה יכול לקרות לכל אחד. מקווה שאולי הדברים מבהירים את המצוקה. איילת
 
למעלה