מוש"ד

EverMan

New member
מוש"ד

מוסד שינון דקטטורי. מוש"ד. מעתה אל תאמור בי"ס , אמור מוש"ד. פרטים יגיעו במועד מאוחר יותר.

doresh shalom

New member
הבעיה היא שלגיהנום...

הדרך רצופה כוונות טובות

idoz

New member
מכיתה י'א חוק חינוך חובה לא חל עליך

אם זה גיהנום, תעזוב את בי"ס.

Superchen

New member
זה לא כל כך פשוט...

אתה חושב שזה צעד שכל כך קל לקום ולעשות? אולי מבחינה מעשית כן, אבל הצעד הזה גורר אחריו המון השלכות שלא חשבת עליהן...

Azazel

New member
אוי, ילדינו המסכנים, והמורים רודנים

תעשה לי טובה.

EverMan

New member
לא מדובר פה בבוהו.

מדובר בזה שיש לנו מערכת שינון עלובה. אין פה שום חינוך באשר הוא. רק שינון של נתונים קרים וחוסר הבנה.

Azazel

New member
ומה אתה רוצה חינוך לערכים? ../images/Emo6.gif

תאמין לי, יש הרבה בעיות בביה"ס הישראלי, אבל שינון יתר, וחזרת יתר על החומר היא לא אחת מהן. להשכלה גבוהה, כל רמת מתמטיקה מתחת ל5 יחידות היא מגוכחת. כמו כן, מפאת חוסר תרגול, הנוער לוקה בחסר במיומנויות הכי בסיסיות! וכן, גם אני הייתי רוצה חינוך לערכים, אבל אם אין לנו את הבסיס ההשכלתי, מה הטעם ללכת הלאה? כולנו יודעים עד כמה טוב עבדה התכנית ש"הלכה לקראת הילד", שרצתה "להקל לילדים את החיים", אני מתכוון ל"אחת שתיים שלוש ו.." כמובן. לבדידים הדגנרטיביים, ולעובדה שבכיתה ו' הילד עוד לא יודע כלום, כאשר בארצות אחרות לומדים כבר פיזיקה, ומשוואות. טרגדיה, פשוט טרגדייה.

EverMan

New member
ככה ...

שינון יתר וחזרת יתר - היא בהחלט בעיה רצינית במערכת החינוך הישראלית. מה אנחנו למדים בתנ"ך ספרות והיסטוריה ? הבנה של תהליכים היסטוריים ? האם לומדים איך קרה משהו ? או פשוט "זה קרה ! תזכרו !". וכך ב99% מהמקצועות. לזכור את הפרשנות של רש"י , לא לפרש לבד. מתמטיקה 5 יחידות מתאימה להשכלה גבוה למה ? האם אנשים ההולכים ללמוד פסיכולוגיה , מדעי המדינה , חינוך וכו' , צריכים לדעת דיפרנציאלים ואינטגרלים? בדיוק! אני מדבר על זה שבנוסף לערכים , לא מלמדים בכלל מיומניות ! נותנים חומר שינון וזהו. לא נותנים לך את הכלים הבסיסים ביותר לפענח לבד חומר וללמוד לבד. צריך ללמד בבתי הספר מיומניות (!) חינוכיות. ז"א , שכל ספר שתפתח בתנ"ך תוכל לפרש לבד ! לא שתזכור את הפרשנות של המורה/חג"י ישראל/רש"י. כנ"ל ספרות , כנל היסטוריה , כנל מתמטיקה (לא לזכור את הנוסחא , אלא להגיע אליה לבד) , כנל הכל !

תגובה

בדיוק פה הטעות שלך... חינוך צריך לבוא לפני השכלה !! אם הילד יקבל חינוך וערכים מתאימים אולי הוא גם יבין שכדאי ללמוד והוא ילמד מרצון ולא מחוסר ברירה. אני לא מת על המשפט אבל : "דרך ארץ קדמה לתורה".

Azazel

New member
בנאדם, מול כל ניסיון כזה של מע'

החינוך, תעמוד המכונה המשומנת של ההורים הישראליים המכוערים (אותם אלה שגונבים ברזים וזורקים זבל), ש'תגן' על הילדים שלהם מכל דבר כזה.

בדיוק בגלל זה צריך לחנך !!

אחרת יגדל עוד דור של הורים כאלו, ואז מה עשינו בזה ?? כלום ! צריך לעצור את זה כאן ועכשיו !

Azazel

New member
אתה בהחלט צודק.

אבל דבר אחד לא מפריע לדבר שני. חוץ מזה, כל עוד אנחנו לא נתחיל להשתמש באמצעים פסיכולוגיים חזקים על הילדים שיגרמו להם להפסיק להתנהג ככה, לא נשנה כלום. מצד שני, רוב הסיכויים שזה יפריע להרבה מאוד מההורים הזבלים.

doresh shalom

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif

>>כל עוד אנחנו לא נתחיל להשתמש באמצעים פסיכולוגיים חזקים על הילדים...<<< כמו למשל?

Azazel

New member
מהפכן בית-סיפרי חמוד....../images/Emo8.gif

אתה לא יודע על מה אתה מדבר. "אני חי את זה יום יום"
... סיימתי את ביה"ס בציונים גבוהים מאוד לפני כשנה. עכשיו אני לומד בטכניון. אין לך מושג מהי עבודה קשה בלימודים, יקירי. את ביה"ס עברתי רגל על רגל, ועדיין יכולתי להתקבל לכל הפקולטות כמעט. החיים בביה"ס הם גן-עדן. צריכים להרביץ בכם, חבר'ה, הרבה הרבה יותר ידע, כי מערכת החינוך שלנו בזבל, בדיוק בגלל שלא דורשים ממכם מספיק. אני זוכר את עצמי! לא עשיתי שיעורי בית כמעט אף פעם! למה לעשות, אם לא בודקים? צריכים לדרוש הרבה יותר חומר, ויותר שיעורי בית.

למעלה