מותג מזגן עדיף לקנות

alex02

New member
שלום.
איזה מותג מזגן עדיף לקנות?
תדיראן או אלקטרה או טורנדו או של חברה אחרת.

יוסי זיו1

Active member
תלוי איזה מזגן, בעיליים הקטנים שלושת המותגים טובים בדגמים היקרים יותר ,למעשה לכל חברה כ 5 ולפעמים יותר דגמים שונים לאותו ההספק. לשיקולך עניין המחיר ועניין האחריות ,גם כאן לכל דגם יש תקופת אחריות שונה.

alex02

New member
תלוי איזה מזגן, בעיליים הקטנים שלושת המותגים טובים בדגמים היקרים יותר ,למעשה לכל חברה כ 5 ולפעמים יותר דגמים שונים לאותו ההספק. לשיקולך עניין המחיר ועניין האחריות ,גם כאן לכל דגם יש תקופת אחריות שונה.
יש לי מזגן מיני מרכזי של תדיראן מלפני 17 שנים תוצרת הארץ ועדיין עובד. אני רוצה להוסיף מזגן עילי נפרד לחדר שינה ורוצה לקנות מזגן שישרת אותי לאורך זמן. בגלל זה אני מתעניין איזו חברה עדיף. אני יודע שהתדיראן שיש לי זה כבר לא אותו מזגן שמיוצר כנראה היום בסין ולא בארץ.

יוסי זיו1

Active member
כל המזגנים העיליים מיוצרים בסין, התדיראן רוב דגמיו מיוצרים ברובם במפעלי GREE ותדיראן איתם כבר שנים רבות.
אלקטרה יצרה בעבר במפעל שנקרא AUX ומזה כשנתיים מיוצרים המזגנים במפעל MIDEA(רוב הדגמים).
טורנדו יצרה בעבר במפעל MIDEA ומזה שנתיים במפעל AUX (רוב הדגמים).
שלושת החברות נותנות למפעל ספציפיקציות ולפיהן מייצרים את המזגנים ,כל מזגן שונה טיפה מהשני וישנם הפרשים שנעים באותה החברה בין 50 ל 100 ש"ח מדגם לדגם,כמובן שהיקרים יותר הם ברמה טובה יותר.
רוב הדגמים שמופיע בסוגריים אומר שיש להם מזגנים זולים עוד יותר מיצרנים קטנים נוספים והם ברמת המחיר הנמוכה ביותר וחלק מוגדר כ " מבית אלקטרה " או מבית תדיראן " בטורנדו יש להם את הדגמי סאגה הזולים או איסקה.
מטמטמים את הצרכן בשמות דגמים ממש.
אחריות נעה משנה אחת לדגמים הזולים או לדגמים "מבית" ועולה ל 5 שנים ולפעמים יותר כשכל תחילת חודש אנחנו מקבלים עדכון לתקופות אחריות , עניין של שווק ושל שוק.
עד כאן הסקירה הכללים , יותר מידע ספציפי אפשרי בפרטי.

למעלה