מותו של אבי

azSara

New member
מותו של אבי

שלום רב
לפני כשבוע וחצי אבי נפטר. אני כל כך מסובכת עם הרגשות של עצמי שאני לא מבינה אותי. אבי היה חולה סרטן במשך כחצי שנה , אותו ליוונו רבות וטיפלנו בו במסירות אין קיץ יומם וליל. רק מי שהיה עם חולה סרטן מבין את הכאב והחוסר אונים שחשים.אולי שמעתי שהרופאים אומרים שזה סופני אבל לא האמנתי., או יותר נכון לא רציתי להאמין. הייתי עם אבי עם כל משפחתי עד נשימתו האחרונה, בבית הורי כי שם רצינו שיהיה ולא הסכמנו בשום פנים ואופן לשים אותו בהוספיס . יש לציין שאנני ילדה ואני כבת 29 , אך אני מרגישה כמו ילדה קטנה שלא מבינה מה קורה סביבה כל כך מבולבלת . באותו רגע שאבי נשם את נשימתו האחרונה פחות או יותר הבנו מה קרה וההלוויה הייתה מאוד קשה אך בשבעה עצמה היינו כולנו מנותקים רגשית, לא בכיתי כלל כי לא הרגשתי בחיסרון של אבי הרגשתי שהוא כל הזמן איתי ואנחנו סתם בסוג של מפגש חברתי שלא ברור מהו. מרוב שלא הבנתי מה עובר עליי שאלתי הרבה שאלות למה אני לא בוכה ולמה לא כואב לי וכולם אמרו אחרי השבעה תקלטו את המצב ותבינו שהוא איננו. אז עברה השבעה וכלום פה ושם דמעות אך אני לא מרגישה שהוא לא פה. אני כועסת על עצמי איך ייתכן אבי הבנאדם הכי קרוב אליי,נשמתי ,כל חיי ,איך אני לא מתענה ? איך שאני לא בוכה יומם וליל. חוץ מלישון בערך 20 שעות ביום ולאכול אני לא עושה כלום, לא רואה את המשך חיי את המשמעות הכול כל כך ריק בפנים שפשוט אין בי רגש עוד.אני מפחדת מהרגע שאני אקלוט שבאמת לעולם לא אראה שוב את אבי , ומצד שני מפחדת לא לחוש כלום על מות אבי. איך אפשר להתמודד? מתי באמת אבין שאבי לא פה ולא יחזור? אולי זה יקח שנה שנתיים, הרי זה לא נתפס. אשמח לתשובה

Purple Mushroom

New member
תנחומי. תפיסת המוות

האמת? לא ייחסתי לזה מחשבה רבה. כשהייתי בגילך, בגיל 29, (גם כעת, וגם אז, אפשר לתפוס את האישיות שלי גם כילד), איבדתי את סבא שלי, אבא של אמא, שגידל אותי, והיה אפשר להגיד, האבא האמיתי שלי. (יש לי עדיין אבא),
כתבתי על זה בבלוג שלי, במאי 2005.
על הלוויה שלו, וכתבתי מילים קצת דומות.
כמו רצח רבין, קשה מאוד לתפוס, לי לתפוס, רגעים קשים, רגעים של מוות. קשה לי מאוד להתמודד עם המוות, של הסובבים אותו, המשפחה , החברים, וגם שלי עצמי, מקווה שזה יהיה בעוד המון עשרות שנים, לפחות איזה 90 או 100 שנים. עד יותר מ120 , כ-20 או כ 30.
אבל בסוף מתמודדים עם המציאות. מקווה שזה לא יבוא לך בבום, ובטראומה. הכתיבה גם יכולה לשחרר, ולהוות כלי להתמודדות.
יכולה לחפש תחליף אב, אולי אצל אבא של בן זוגך, בהווה, ואם לא בהווה אז בעתיד. או אצל הורים אבאים של חברות שלך, וכו'.
בהצלחה בהתמודדות.
אגב, היתה לי אקסית שיש לה כרטיס בתפוז כאן, שבגיל 24 איבדה אבא, ובגיל 27 איבדה אמא מסרטן, אחרי 4 חודשים.

מציץ מידי פעם בכרטיס שלה, וראיתי שכותבת בקומונה " לגדול בלי אבא," או משהו כזה, כדאי לחפש את הקומונה כאן בתפוז. :) פגשתי פיסית, וגם וירטואלית כאן בתפוז, הרבה בחורות שמתמודדות עם זה, גם לאקסית שלי הראשונה,
איבדה אבא בערך בגיל 20.

בהצלחה בהתמודדות
אלון

.

TDKR

New member
אני לא יודע מה הייתה שגרת החיים שלך לפני כן,

אבל על פניו נראה שהמוות דווקא השפיע עלייך. ציינת שאת ישנה 20 שעות ביום, שזה הרבה יותר קשה לביצוע ממה שזה נשמע.

יש טענה נפוצה בקרב חוקרים בתחום הפסיכולגיה, שגורסת כי יש חמישה שלבים לאחר אובדן ואבל. השלב הראשון שבהם הוא הכחשה. אני לא מתכוון לתת לך הבחנה משום שאני לא איש מקצוע, אבל יכול להיות שזה מה שאת עוברת כרגע.

GeJuFan

New member
אני מבינה לחלוטין

לא, לא את האיבוד לסרטן, אבל כן את איבוד אהוב.
אבי נפטר כשהייתי רק בת 9, שנתיים אח"כ סבא שלי נהרג, פחות משש שנים אח"כ סבי השני נפטר גם כן. ולפני שבועיים וקצת סבתי, אמו של אבי, נפטרה גם כן אחרי המון שנים של גסיסה איטית מאד.

הדבר היחיד שאת צריכה לעשות זה לנסות ולעשות חלק מהדברים שעשית לפני שהוא נפטר. כשאחותי התקשרה להודיע לי שסבתא שלנו נפטרה הייתי בשוק, כי במשך שנים התבדחנו על כך, והנה עכשיו זה באמת קרה. מה שעזר לי זה הניסיון חזרה לשגרה כי היה מישהו שסמך עליי, החתולים שלי. ידעתי שאני לא יכולה לשקוע באבל, בין אם רצוני או לא, כי הם זקוקים לי. אחה"צ למחרת חזרתי ללימודים, לא לגמרי, ואני מודה שבאותו השבוע הלכתי ללימודים רק פעם אחת. אבל זה הספיק לי, זה הספיק לי כי יצאתי מהבית, וראיתי אנשים אחרים, ומילאתי מצברים כי זה עוזר כשיוצאים מהקונכייה שלנו ומדברים עם אנשים שלא שקועים באבל. וזה גם נותן לנו הזדמנות להעריך את מה שיש לנו, היה לנו ומה עוד יכול להיות.
את השלב הראשון עשית בכך ששיתפת אותנו ברגשות שלך, מה שאני ממליצה זה שתקומי מהמיטה, תתקלחי, תתלבשי שימי אפילו קצת איפור (אם את אוהבת להתאפר). תרימי טלפון לכמה חברות ותשאלי אם אפשר להיפגש באיזה בית קפה, המלצה שלי משהו על יד חוף הים או הנמל. תזהירי מראש שאת לא הולכת להיות חברה ממש נהדרת אבל שאת תשמחי לחברתן, וסתם לשמוע אותם מדברות על אה ודה של החיים שלהן. תשתי קפה, או תה או אפילו שוקו חם או קר. תאכלי משהו שבחיים לא היית אוכלת במצב רגיל. תפנקי את עצמך, תזכירי לעצמך שאת עדיין בחיים ושכל החיים שלך לפניך.

GeJuFan

New member
אני מבינה לחלוטין

לא, לא את האיבוד לסרטן, אבל כן את איבוד אהוב.
אבי נפטר כשהייתי רק בת 9, שנתיים אח"כ סבא שלי נהרג, פחות משש שנים אח"כ סבי השני נפטר גם כן. ולפני שבועיים וקצת סבתי, אמו של אבי, נפטרה גם כן אחרי המון שנים של גסיסה איטית מאד.

הדבר היחיד שאת צריכה לעשות זה לנסות ולעשות חלק מהדברים שעשית לפני שהוא נפטר. כשאחותי התקשרה להודיע לי שסבתא שלנו נפטרה הייתי בשוק, כי במשך שנים התבדחנו על כך, והנה עכשיו זה באמת קרה. מה שעזר לי זה הניסיון חזרה לשגרה כי היה מישהו שסמך עליי, החתולים שלי. ידעתי שאני לא יכולה לשקוע באבל, בין אם רצוני או לא, כי הם זקוקים לי. אחה"צ למחרת חזרתי ללימודים, לא לגמרי, ואני מודה שבאותו השבוע הלכתי ללימודים רק פעם אחת. אבל זה הספיק לי, זה הספיק לי כי יצאתי מהבית, וראיתי אנשים אחרים, ומילאתי מצברים כי זה עוזר כשיוצאים מהקונכייה שלנו ומדברים עם אנשים שלא שקועים באבל. וזה גם נותן לנו הזדמנות להעריך את מה שיש לנו, היה לנו ומה עוד יכול להיות.
את השלב הראשון עשית בכך ששיתפת אותנו ברגשות שלך, מה שאני ממליצה זה שתקומי מהמיטה, תתקלחי, תתלבשי שימי אפילו קצת איפור (אם את אוהבת להתאפר). תרימי טלפון לכמה חברות ותשאלי אם אפשר להיפגש באיזה בית קפה, המלצה שלי משהו על יד חוף הים או הנמל. תזהירי מראש שאת לא הולכת להיות חברה ממש נהדרת אבל שאת תשמחי לחברתן, וסתם לשמוע אותם מדברות על אה ודה של החיים שלהן. תשתי קפה, או תה או אפילו שוקו חם או קר. תאכלי משהו שבחיים לא היית אוכלת במצב רגיל. תפנקי את עצמך, תזכירי לעצמך שאת עדיין בחיים ושכל החיים שלך לפניך.

al19

New member
גם לי מת אבי ...

אני מאוד מבין..
והאמת שחייבים לדבר על זה
חייבים להוציא
חייבים לצרוח
וכולם אומרים לך מסביב שהם מבינים ואף אחד לא מבין,
ובסוף היום את לבד בחדר שלך.. עם המחשבות שלך
של מה היה.. ואיך לא יהיה כלום..
ואני יודע שאומרים שזה יעבור אבל זה לא עובר...
וגם אחרי 3 שנים אצלי לפחוט אני עדיין מאוד מתגעגע אליו..
אני מתגעגע לתקופה שהייתה שהוא היה חי
אני מתגעגע לאיך החיים שלי היו יכולים להיות כל כך הרבה יותר טובים
ונשאר רק התסכול הזה שזה לא יהיה ככה
שהתקופה היא התקופה שעכשיו..
וכולם אומרים שהזמן מרפא את כל הפצעים..
ונשארים רק צלקות מפצעים ישנים שהיו...
וזה נכון חלקית כי באמת אני היום לא חושב כל הזמן על אבא שלי
ואני יכול יותר לדבר עליו בחופשיות..
אבל כל החים שלי אני ימשיך להתגעגע...
יום אחד אני יתאחד איתו .. ועם ההורים שלו.. איפה שזה לא יהיה...
אבל לבנתיים צריך אולי רק להודות לזמן המדהים שהיה לנו ביחד.. ולהגיד תודה לאלוהים שנתן לי את המתנה הזאתי לפגוש בן אדם כזה מדהים..
ולהמשיך להתגעגע...
גם אני לא בכיתי
אפילו לא בכיתי שהוא מת...
אפילו לא בכיתי כל אותו הערב בבית שלי
לא בכיתי שלקחו אותו..
לא בכיתי בהלוויה..
זה דרך אולי שלי להתמודד עם זה.. כמו שזה דרך שלך להתמודד עם זה..

גם אני לא בכיתי ..
אבל יום אחד..
אולי זה יהיה עוד שנה..
אולי זה יהיה עוד שנתיים..
יום אחד זה ישתחרר אצלך..
לי זה לקח שלוש שנים וחבר מדהים.. כדי שזה יקרה ...
אבל יום אחד..
כשהלב שלך יהיה מוכן לזה...
יום אחד זה ישתחרר..

מתי תביני ? ...
ביום הזה שזה יקרה את תביני שהוא באמת לא פה ולא יחזור יותר..
את תתחילי להבין שאת לא יכולה לחיות כמו שחיית עד עכשיו..
את תתחילי להבין שLIFE...
ALLWAYS FINDS A WAY
שלא משנה מה... החיים תמיד מוצאים דרך חדשה.. תמיד...

chenmatix1

New member
יקרה גם אני מבינה

לצערי גם אני מבינה היטב. אבא שלי נפטר מסרטן מלפני קצת יותר משנה וחצי
והחיים באמת מאד ריקים ועם הרבה פחות משמעות מקודם.
זה שאת לא בוכה לא אומר שאת לא עצובה, כל אחד מתאבל בדרך אחרת ואין נכון ולא נכון.
עם הידיעה שאבא לא כאן צריך להתמודד כל החיים, אני עדיין, שנה וחצי אחרי לפעמים לא מבינה איך זה יכול להיות
שכל זה באמת קרה. זה לא משהו שתמיד מצליחים להבין ישר כשזה קורה, אל תכעסי על עצמך זאת תקופה קשה שהיא לגמרי לא מובנת.
אני שולחת לך חיבוק

משתתפת בצערך

זה לא אומר שאין לך רגשות לאביך.. את מתאבלת בדרך שלך וזה בסדר.
מאחלת המון בריאות למשפחה!

dfdfdf9

New member
מוות

קודם כל תנחומיי הכנים ביותר. מבין את צערך לחלוטין, גם אני איבדתי אמא למחלה הארורה הזאת בפרק זמן קצר יחסית.
והחוויה שינתה אותי לחלוטין. לצערי בשנה וחצי שעברה מאז, אני לא יכול להגיד שהחיים טובים מדיי. הרבה רגעים קשים, התמודדות נפשית קשה (אם כי אצלי כל מציאות החיים השתנתה בעקבות האובדן הזה, כי עכשיו אני חי לבד עם אחותי הקטנה), ולצערי במקרה שלי, גם הפרעות נפשיות.
חווית המוות היא אינדיבידואלית לחלוטין, ותוציא מכל אחד דברים אחרים לגמרי.
אין נכון ולא נכון, אין הגיוני ולא הגיוני.
מה שלא תרגישי ואיך שלא תתנהגי זה מקובל וזאת זכותך.
עם המוות לא באמת מתמודדים, הוא מלווה אותך כל חייך, ופוער בך צלקת עמוקה שצריך ללמוד לסחוב כמו משא על הכתפיים.

"לא אבקש משא קל יותר, כי אם כתפיים רחבות יותר".
זה בדיוק ככה.
תקיפי עצמך בכל מי שאת רק אוהבת, תעשי כל מה שיחזק אותך.
אומרים שהחיים חזקים מהכל...
אני עדיין מנסה להאמין שזה נכון.

באמת מכל הלב, אם תרצי לדבר אני אשמח לנסות להקשיב ולעזור.
מאחל לך רק טוב.

נ.ב
מדהים ומפחיד כמה אנשים הגיבו בשרשור הזה שאיבדו הורים למחלה הארורה הזאת. פשוט מפחיד.

אני מבין מה את אומרת

סבתא שלי נפטרה לפני חצי שנה, ואמנם זה היה די צפוי (היא הייתה מאושפזת בבית חולים מספר שבועות לפני שנפטרה), ובימים שאחרי היה מאוד קשה אבל כולנו המשכנו הלאה די מהר, לא בגלל שלא אהבנו אותה, אלא להיפך, אהבנו אותה מאוד.. אני אעיד על עצמי, שכנראה מנגנוני הגנה נכנסים לתמונה ומצילים אותנו מקריסה ושברון לב, אנחנו פשוט "מדחיקים" וממשיכים בשגרה, חייבים, אחרת אנחנו נתפרק.

goldy

New member
"הדבר הראשון שיקרה כשתמות:

כל שאר האנשים ימשיכו לחיות".

למעלה