מותר גם אם אני לא חרדה חברתית?

ThE uVa

New member
מותר גם אם אני לא חרדה חברתית?

טוב, אמ. היי. אני בת 14, וכבר הרבה מאוד זמן שיש לי חרדה ממש חזקה מחושך, לילה וכל מה שקשור בזה. לפני שנה וחצי בערך, זה כבר היה ממש חזק, לא הייתי מסוגלת להסתובב לבד בבית בלילה, ישנתי עם המון אור, וגם הרבה פעמים הייתי נתקפת כזאת חרדה שמישהו היה חייב לבוא ולהיות לידי עד שנרדמתי, אחרת יכולתי להשאר ערה שעות. בעקבות זה הלכתי לפסיכולוגית [היא קישרה את זה לעובדה שאבא שלי לא נמצא הרבה בבית, אבל אני לא ממש, כי גם לפני זה הוא היה עובד המון, ולא שהיה איזה שינוי שגרם לעלייה הפתאומית הזאת], וקצת הפסקתי עם זה אחרי כמה זמן [אני חושבת שזה היה פשוט כי רציתי להפסיק לבוא אליה, זה היה מעצבן לפעמים, אז זה נפסק מעצמו], וגם הפסקתי ללכת אליה. לפני כמה חודשים זה בערך חזר. ושוב, אני לא יכולה כמעט לעשות כלום. אומנם מאז ומתמיד סגרתי את התריסים בחדר בשנייה שנהיה חשוך, וגם תמיד ישנתי עם אור [אלא אם עוד מישהו ישן בחדר, כי אז לא אכפת לי], ואף פעם לא היה לי יותר מדי נוח ללכת בחושך איפשהו, אבל עכשיו אני שוב מפחדת להסתובב בבית, אפילו לא ללכת לבית של השכנים בשעה שמונה בערב. ובקיצור, הבעיה שלי היא שבשנייה שאני בחושך, או בכל מצב שטיפה מפחיד אותי, כל הדברים המפחידים שאי פעם ראיתי עולים לי לראש, בלי שליטה בכלל, וככה אני רק מפחידה את עצמי עוד יותר, וזה נורא מקשה על התיפקוד. אני מצטערת שזה היה כלכך ארוך, אבל הייתי צריכה לפרוק קצת, ואני כלכך אשמח אם למישהו יש עצה איך להתגבר קצת.

יש לך בערך מה

שיש לי רק שאני חיבת לישון אם תריסים פתוחים ואור קטן היו לי לילות שהייתי מפחדת רצח למרות שכולם היו בבית... טפו טפו טפו...כבר חודשיים ככה זה לא קרה לי שפחדתי... אני מבינה אותך כלכך... תנסי יום אחד... פשוט להשאיר את הדלת של החדר פתוחה ולהשאיר אור בחדר אפילו...ולאט לאט לעצום עיינים ולהירדם אם את מרגישה פחד אז תקחי איזה כרית או שמיכה ופשוט תחזיקי אותה חזק בכל הכוח... תנסי אם תרצי... אגב אני היום הולכת לפסיכולוגית בגלל שאני לא יכולה להישאר לבד בבית במשכ היום והלילה...אבל זה כבר לא קשור... בהצלחה

1cute kitty1

New member
עצות

אני מבינה אותך! גם אני לא בדיוק חובבת חושך וגם מפחדת בלילות... לפי דעתי מה שאת צריכה לעשות זה בלילה הראשון שאת מפחדת לשים הרבה אור כך שלא תרגישי שום פחד, אפילו טיפה,ואז שתקומי תדעי שאין לך מה לפחד כי לא קרה כלום, ואז בלילה השני כבר לא תפחדי לישון עם פחות אור,וככה ימשך עד שתשני בלי אור בכלל! זה לא אומר שישר לא תרגישי פחד כי זה לוקח זמן, אבל לפי דעתי זה יעזור לך כי אז תביני שאין שום סכנה בחושך,ובקשר לזה שאת לא יכולה לצאת כשחושך,ובגלל שיש לך מחשבות רעות שלא בשליטתך,לפי דעתי את צריכה לחשוב מחשבות נגדיות,כמו נגיד את הולכת לשכנה שהיא חברה שלך,תחשבי שעוד מעט תגיעי עליה ויהיה לך כיף איתה,ושיש לך משהו חשוב לספר לה ושזה לא יכול לחכות, ואז פשוט למחשבות הרעות לא יהיה זמן להיכנס.. וזהוו אלה העצות שלי,מקווה שעזרתי.

jKiTTiE

New member
גם אצלי יש את זה אבל מוזר קצת

סתומרת נגיד שאני הולכת במושב ממקום מסוים לבית שלי נגיד 1 2 בלילה ככה זה מרחק של 20 דקות הליכה אני ממש לא מפחדת ממש לא אבל שאני בבית איך שסוגרים אצלנו תאורות בבית אני מתה מפחד זה רק בזמן האחרון קורה לי סתומרת ראיתי הצלצול <הראשון> וממש פחדתי אבל אחרי איזה שבועיים שישנתי עם אור פתוח זה עבר לי ועכשיו הפחד מהסרט הזה שום פעם חזר אלי אנלא יודעת למה ועוד פעם אני מפחדת וההורים שלי עצבנים עלי שאני משאירה תאור בחדר שלי פתוח ומה שעוד יותר מוזר שבחיים שלי לא פחדתי מסרטי אימה ולהפך אני ממש אוהבת אבל הסרט הזה עשה לי משו....אמאאאא חחח =] אם יש לכם עצמות או משו כזה תנו לי פליז =]

guri21

New member
זה בדיוק מה שהיה לי...

עצה: פרחי באך. אולי נשמע כמו עוד "תרופת פלא", אבל זה פשוט עשה את העבודה. תצרי קשר עם מטפל באזור... בהתחלה לקחתי במינון גדול, 5-6 פעמים ביום, וזה נעלם כמעט מיד. שווה לנסות...

noni2222

New member
כל כך מוכר=/

בערך. אני לא מסוגלת להיות לבד בבית בחושך.. יישר אני פותחת את כללל האורות בבית בודקת שכל הדלתות סגורות וכל החלונות והתריסים סגורים. וגם לא מסוגלת לישון כשדלתות הארון פתוחות. אין לי עצה.. כשאני אמצא אני אודיע לך.

ThE uVa

New member
לכולם,

דבר ראשון, תודה. והבעיה שלי היא לא שאני ישנה עם אור, כי אני לא חושבת שיש סיכוי שאני אפסיק, וזה לא כלכך מפריע. רק מבזבז המון חשמל. הבעיה שלי היא שבשנייה שאני בחושך, אני מתחילה לחשוב על כל הדברים המפחידים שקיימים, ואני לא מצליחה לחשוב על משהו אחר. ובקשר לפרחי באך, יש לי רסקיו, שזה משהו מפרחי באך, אבל יוצא לי רק לעתים רחוקות, וגם לא יודעת, כל ערב? זה קצת מוגזם נראה.

wannalive

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gifריפוי בצצצחוק

היי... קראתי על החרדה שלכם, ובאותו רגע קפץ לי רעיון מגניב: נסו לסגור לרגע את האור, להרגיש טיפה את הפחד, ואז לפתוח (למצב כזה שאין פחד) ככה תחזרו על זה עוד ועוד, מתוך הבנה שבאמת אין ממה לפחד, ושזה סתם מנגנון אוטומטי. המטרה הסופית היא להגיע למצב שאתם צוחקים מזה, ולא סתם, אלא מתפרקים מצחוק... מאחל לכם הרבה כיף ובהצלחה

guri21

New member
זה לא עובד...

ברגע שאתה נכנס להתקף חרדה, אפילו אם האור חוזר, אתה עדיין מפחד... לפחות ככה זה היה אצלי.

אני חושבת דווקא

שאם היא תיכנס להתקפ ואז תפתח תאור ותעשה סיבוב בבית ותראה שהכל טוב אז ירד לה ההתקפ

טוב, לא יודע מה איתה...

אבל אצלי, אחרי שהיו לי התקפים, כל מה שרציתי לעשות זה להסתתר, לא משנה אם יש אור או חושך...

אולי העינין הוא שהפחד לא ילך כל כך

מהר, צריך לתת לו לדעוך ופשוט לשרוד את הזמן הקשה כשכל הפחדים באים. כמובן שקל לייעץ את זה וקשה לסבול את זה. צריך לנסות לסול דקה ואחר כך שתיים, וכך הלאה להגדיל את זמן "הפחד", עד שניתן לעבור את כולו. זה הריפוי האמיתי לחרדות.

למעלה