מותר לדבר קצת על פוליטיקה?

Maldini Girl

New member
מותר לדבר קצת על פוליטיקה?

אני חייבת להגיד שאני מוטרדת.
אני מוטרדת כי אני חושבת שהמצב רע מכמעט כל בחינה אפשרית ואני באמת רוצה שיהיה פה טוב.
ואני מוטרדת כי התחושה שלי זה שאין לי למי להצביע.

אני מגדירה את עצמי שמאל-מרכז. אבל אם לבחור, אני מגדירה את עצמי שמאל בגלל הנטיות החברתיות שלי ולאו דווקא הבטחוניות. אני מגדירה את עצמי שמאל כי אני חושבת שהמדינה צריכה להיות סוציאליסטית יותר.
ואז אני נתקעת.
למי להצביע?
הייתה בי איזושהי תקווה שהעבודה-יש עתיד- התנועה יתאחדו. כי לאף אחד מהם בנפרד לא הייתי רוצה להביע. (כי אין להם מצע, או כי אין להם מצע ביטחוני. או כי הם מזגזגים, או כי הם חיים בסרט. או מעוד מליארד סיבות) הם לא. ואני לא סומכת על אף אחד מהם.
ואז אני מוצאת את עצמי חסרת פיתרון.
מותר להגיד שזה לא מספיק טוב בשבילי שהפרסומת של מרצ שרצה באינטרנט היא "מרצ- כי הקול שלך בטוח נגד ביבי"? מותר להגיד, שאני חושבת שלמפלגות השמאל צריך להיות מצע יותר מבוסס מ"אנחנו נגד ביבי"?
אני מיואשת, ועוד שבועיים הבחירות. ואין לי מושג מה עושים.

מה קורה איתכן? יודעות למי להצביע? יש מחשבות, הגיגים? הצעות?

the mush

New member
אני איתך.

הייתי כמעט בטוחה ושלמה עם להצביע לשלי, עד שהיא הודיעה שהיא לא תשב עם ביבי בממשלה.
בגדול, אני אגיד לך מה, בתור שמלאנית חברתית בדיוק כמוך, אני חושבת שאנחנו צריכים לבנות גוש שמאל חזק שישב בממשלה. כן, ישב בממשלה. אסור לנו להגיע למצב שיש לנו עוד הפעם ממשלה ימנית קיצונית ואופזיציה שמלאנית. אנחנו צריכים קונטרה רציני לביבי בממשלה!!
לכן, אני עדיין שוקלת את שלי, כי בינתיים כי יש להם יחסית הרבה מנדטים וזה הרבה כוח בממשלה... אבל היא דפקה הכל! חחח..
המצב קשה,מאוד.

The Blue Fairy

New member
המצב נוראי

לדעתי יהיה שילוב כלשהו של ביבי ובנט, לצערי הרב
אני אישית אצביע, כנראה, מר"צ

Maldini Girl

New member
העניין העצוב הוא שלדעתי

ביבי באמת היה רוצה בממשלה את שלי, ואת ציפי לבני, ואת מרצ, כי הוא מעדיף לבנות איתם קואליציה ולא עם בנט וש"ס
אבל הם פשוט לא משאירים לו ברירה.
ואני מודה ששלי הייתה ההעדפה הראשונה שלי עד שהיא הודיעה שהיא לא תשב עם ביבי בממשלה, ואז אמרתי "ואו, את בכוח לא רוצה מנדטים? סבבה.. את הקול שלי הפסדת".
כלומר, מה זה שווה שאני אצביע למפלגה מסוימת אם היא לא מתכוונת לשבת בקואליציה ואשכרה לעשות משהו?

ThE uVa

New member
אני לא בארץ אז אני לא יכולה להצביע...

אם הייתי אז הייתי מצביעה או לחד"ש או לדעם. לחד"ש לצערי אין נשים במקומות ריאלים, אבל דעם ככל הנראה לא יעברו את אחוז החסימה... (גם לצערי). אז זו ההתלבטות.. בעקרון אלו שתי המפלגות שמייצגות את מה שאני חושב באופן די טוב אז אני לא יותר מדי מדוכאת מהאופציות, אלא יותר מהתוצאות הצפויות. מה לעשות, מדינה ימנית לאללה.

the mush

New member
את יודעת מה גיליתי אתמול?

שחד"ש הייתה המפלגה הראשונה בישראל שהציעה את "שתי מדינות לשני עמים"
פשששש.. סחטיין עליהם! הרשימואותי.

העבודה.

וואלה, אני מבקשת שתקראו.

אין ספק בפשטות של זה, בנטיית הלב, הבחירה נוטה שמאלה יותר. אבל העניין הוא שזה יושב על פרספקטיבה הרבה יותר רחבה מרחשי הלב שלי.
כשאני מה פתק בקלפי אני צריכה לשאול את עצמי את אותהשאלה, אגב, לפני כל מעשה שהוא "ציבורי", נקרא לזה- מה אני באמת עושה כרגע? איך אני משפיעה? לאיזה כיוון? אילו מגמות במציאות אני מגדילה ואיזה אני מקטינה?
בסופו של דבר השאלה היא מה הקול שיקים מחדש את השמאל הישראלי. מה הקול שיאפשר לשמאל הישראלי לשוב למיינסטרים. איך מייצרים מיינסטרים שפוי למדינה הזאת. תכלס, זה דיי ברור. ולא, זו לאו דווקא המפלגה שאני הכי חותמת על כל מילה ומילה במצע שלה. זו המפלגה שהכי תצליח לשנות את התפיסה של "מה הוא שמאלני" בקדנציה הקרובה.
בתור מישהי שמתעסקת בחינוך נמאס לי להסתיר את זה שאני שמאלנית. נמאס לי שחניכים שלי בטוחים ששמאלנים שונאים את המדינה. והאמת שמבחינתי הם המדד הכי טוב. לא ל-"מה הוא שמאלני", אבל למה היא דמות השמאלני בישראל. כי מה זה שווה לתת את הקול לך למפלגה שעושה המון דברים אחלה אבל בסוף לא מצליחה להרחיב את עצמה? 7 מנדטים של כוח אלקטורלי יעיל וטוב זה לא מה יעצור את ההדרדרות הלא כל כך איטית של המדינה הזו אל תוך הפאקינג אבדון.
אנחנו צריכים מפלגת שמאל גדולה, חזקה.
כן, גם אם זה אומר שכרגע, כדי להתחיל תהליך של יצירה מחודשת של שמאל במדינה אני לא ניגשת להכל במכה. הפערים התפיסתיים בעם, או מה שנקרא "הקרע בעם" הרבה יותר רחבים ממה שרוב מצביעי השמאל מעיזים להבין.
כדי לשנות פה משהו אנחנו חייבים להתעורר, עכשיו, כרגע.
קול לכל מפלגת שמאל שהיא לא העבודה לא יביא שינוי, פשוט ככה. כל קול למפלגה שהיא לא העבודה, ימין או שמאל, לא יביא שינוי למצב הזה, וכולנו מסכימים שחרא. אם אנחנו רוצים שינוי אמיתי, רוחבי, ארוך טווח, אנחנו חייבים להצביע לעבודה.
חותמת לכם שיהיה איתם יותר טוב? לא! פאק, לא. אבל חותמת לכם שזה הצ'אנס היחיד.

Maldini Girl

New member
את צודקת רק שאני לא רואה את העבודה כאופציה

כי שלי סתרה את עצמה ובאופן כללי אני לאחרונה לא תופסת ממנה בכלל.
בשבועיים האחרונים נסגרתי על עצמי שהדבר הנכון בשבילי הוא מרצ, ולא כי מבחינה פוליטית הם הכי קרובים לדעה שלי, אלא כי אני חושבת שהם מפלגה שבאמת תילחם על השמאל, והם היחידים שלא התישו אותי למוות עם מלחמות כח ואגו.

למעלה