מותר להעיר כאן על בסיס "אורח לרגע רואה כל פגע"?

מיכי 10

Member
מותר להעיר כאן על בסיס "אורח לרגע רואה כל פגע"?

אני מתנצלת מראש, ולא רוצה לבקר אף אחד, אלא רק להציע הצעות קטנות.
בכוונה פתחתי שרשור חדש, כי לא רציתי להפנות את דברי לאף אחד ספציפית.
אני מתייחסת לשרשור שכותרתו "שוקיים הודו".

כיוון שאני גולשת בפורומים (בעיקר של שפות ובלשנות ונושאים של בוטניקה) כבר 12 שנים, וגם היה לי הכבוד לנהל פורום אחד, אני מכירה לא רע את ההתנהגויות השונות של גולשים שונים בפורומים.
יש סוג של נימוס לא כתוב אך מקובל בְּפורומים:
כיוון שאנשים רבים כותבים בשגיאות כתיב, וחוץ מזה, כמעט לכולנו נופלות טעויות פה ושם ותקלדות (=תקלות הקלדה), ולא כולם טורחים לעשות הגהות. לכן, מקובל לשתוק ולא להעיר, גם כשהשגיאות זועקות לשמיים. כולל שגיאות אצל המתקנים עצמם.

אי לזאת, יש בפורומים של "תפוז", אפשרות נהדרת: אפשר לכתוב את כל התיקונים, ההערות וההארות במסרים פרטיים. שם רק מי שמתכוונים אליו רואה, ויכול לקבל או לא לקבל את זה. ואז, גם אם הוא נפגע, הפגיעה תהיה קטנה ואישית, ולא יהיה הקטע של הלבנת פנים ברבים.

דווקא בפורום שלכם בדרך כלל האווירה מאד נעימה ונדיבה. חבל לקלקל.

מתנצלת שוב, למקרה שתראו בכך התפרצות למקום לא לי, אבל כוונתי כנה,
מיכל.

על בסיס "אורח לרגע רואה כל פגע"

שלום
הפתגם יפה אבל נדמה לי שבמקרה של הפורום, החמצת משהו. דווקא המכונה:
נדב הבשלן אין עוול בכפו.
זכותו להעיר, זכותי לא להתיחס או להתיחס.
הפתגם הנכון למקרה דנן הוא:
Two lefts, doesn't make it right – but three does
לעומתו, שאני מניח שהוא נקלע למערבולת ולא הוא יצר אותה,
גולשים אחרים שמככבים בפוסט מרק הירקות ואחרים תוקפים בכל הזדמנות ובאופן מאורגן והרבה פחות נחמד. אבל זה לקראת סיום (אני מניח).

מיכי 10

Member
בסדר, מיכאל, אבל אני כתבתי באופן כללי.

בכוונה לא פניתי אל אף אחד באופן אישי, הרי אני לא ממש מכירה אתכם עדיין.
מדי פעם נכנֶסֶת לכאן ונהנית מהמתכונים, ולפעמים גם כותבת פה ושם.
וסתם היה לי חבל שפורום נחמד ושווה, עלול להתקלקל בגלל מחלוקות שאפשר לפתור כל כך בקלות.
אולי אתם מבפנים לא כל כך רואים עד כמה זה לא נעים. אבל לצופה מהחוץ, שאינו מכיר את כולכם, זה מאד מביך ומצער.

אם כל אחד יכתוב לאחרים, באותו סגנון כמו שהוא היה רוצה שיכתבו לו, כל הסערות האלה יוכלו להימנע בקלות, ותשרור כאן הרמוניה.

Maldini Girl

New member
אני חושבת שההצעה שלה מאד במקום.

מאד אוהבת את הפורום הזה ונמצאת בו כבר כשמונה שנים. קצת עצוב לי לראות שבזמן האחרון אם אני לא בקטע של התכתשויות אישיות- אז אין לי הרבה מה לתרום. ואני לא בקטע של התכתשויות אישיות.
אני לא לוקחת צד, ולא אומרת מי בסדר ומי לא. לא באה בטענות כלפי גולשים, הנהלה וכו'.
אבל אני בהחלט חושבת שיש משהו בדבריה-
הרי אם התיקון בא מתוך מקום אמיתי ורצון להאיר ולהעניק ידע- אין שום סיבה שלא יהיה במסרים פרטיים, אז זה יחסוך מבוכה מזה שהעירו לו, ואם יהיו התכתשויות- הן יהיו בפרטי ולא לעייני כולם.

יחס גורר יחס

שלום
הכרתי פעם רב צעיר שנהג לומר שיותר זבובים באים לדבש מאשר לחרא.
והוא צודק.
ברוב המקרים אפשר להשיג עולם ומלואו בחיוך ומילה טובה.
אך מישום מה יש גם את הפן הפחות נעים. כמה אפשר להבליג?
הקטע המוזר, שבנושא כמו מתכונים, יש כ"כ הרבה מטען שלילי והתפרצויות שלהם.
יש כאן ערב רב של יצרים, חלקם טריטוריאליים, חלקם של אגו וחלקם עוד לא הצלחתי לפענח.
שותף למשאלת הלב שדברים ירגעו ונשוב לכתוב על העיקר
.

Maldini Girl

New member
אתה צודק שיחס גורר יחס. ולכן אני מסכימה איתה. כי מה יהיה אם

פשוט נחסוך את ה"יחס" הראשון, ואז היחס שנגרר אחריו לא יצטרך להיגרר אחריו.
כאמור, אם מישהו רוצה להעיר/ להאיר הוא יכול לעשות זאת במסר אישי.
לחלופין אם למישהו נאמר משהו שפוגע בו הוא יכול לפנות במסר אישי למנהל הפורום ולבקש למחוק את ההודעה המדוברת, במקום להמשיך בהערות על גבי היערות..
שוב, אני לא בעד ולא נגד אף אחד. רק בעד פורום נעים.

עידן התמימות ורעיון של להגיש את הלחי השניה

שלום
לצערינו, אין הדברים כך כלל וכלל. מדובר בהזדנבות (מגיבים לפוסט של פלוני, בשעה שפלוני לא מגיב להם כלל), בעליהום מאורגן של שניים וגם שלושה בו זמנית. לגבי ה-"מי התחיל", יש תשובה ברורה, להבדיל משאלת הביצה והתרנגולת...
עכשיו להבלגה (להגיש את הלחי השניה): כל פעם שאני מבליג, אני ממלא דלי, סיר או כלי אחר בכעסים...
לצערי כבר השאלתי גם מהשכן ומשאזלו הכליםואני אפילו מחזיק אחד ביד. עוד אחד, וגם ידי השניה תהיה כבולה מלהקליד על המקלדת. אז הרעיון שלך יוביל להפסיק לכתוב?
זה לא פתרון. אני בטוח שלא לשם כיוונת.
מה גם שאולי יש בכך לשרת את מטרתם (שהפורום ישאר שלהם לעשות בו כרצונם). הרי לא נפליג מכתיבה גסה לגרוש. הרי שזה אף גרוע יותר!
בשעה שאנו דנים פה, יש התפתחויות בדיון עם המנהל, שלצערי עלה דרגה ולא
מותיר ספק לגבי המקום ממנו הם שואבים השראה לכתיבתם...

רעיון המסר למנהל יושם אינספור פעמים. ו...? זה כמו עוד דיון של רה"מ במצב הבטחוני. דיון לא עוזר. מעשים אופרטיביים כן. ככל הנראה הגענו לשם, בין אם רצינו ובין אם לא. פשוט לא הותירו לו ברירה. חבל, אך בלתי נמנע.

לגבי בחירת צד:
מה לעשות, בכל סיפור 3 צדדים: צד 1, צד 2 והאמת. ממשפט שלמה ועד משפט אולמרט

לגבי התמימות. חבר יקר (וחכם) אמר לי פעם שתמימות היא דבר נפלא עד גיל 18.
אחרי, זו טפשות. ואני חושב שיש מין הצדק באמירה זו. אצלנו המבוגרים, תם עידן התמימות.
לשייך למה שנעשה פה - תמימות, יהיה משגה.
למה לחיות בהכחשה או הדחקה? זה עוזר כאשר אין מה לעשות. אבל פה יש

סופ"ש נפלא ורגוע. גם בפורום וגם בארצנו.

אתה מוסיף שמן למדורה, כרגיל

הכל התחיל בתגובה מטופשת ואגרסיבית שלך לפוסט שלי שהיה חייכני ומלא רוח טובה. כיוון שלמדתי לכיר אותך פתחתי את דברי בהתנצלות. ואתה כשור המתנגח מול כל מה שזז, משיב באגרסיביות "מי שמך" וכיו"ב
ולנשמות הטובות המייעצות איך ומתי לתקן שגיאות וכו'. צריך לקרוא את הכתוב. אני לא עסקתי בשגיאות כתיב או שגיאות הקלדה. כאילה יש לכולנו ובמקרה של לנג דרוש צוות של מגיהים לו היה צורך לתקן את שגיאותיו. אני "תיקנתי" טעויות בסיסיות שאין בהם משום שגיאות כתיב.
אני מבין שהיום בערב אתם אוכלים את טורקיה. אני אוכל מחר את לוקסמבורג. אדווח.
שבת שלום

מיכי 10

Member
נדב, כיוון שאתה מתייחס גם אלי, כאחת "הנשמות הטובות"

(ואני לא אוהבת את ההגדרה, אבל ניחא), אני מרגישה צורך להגיב.

שוב, אין לי שום דבר אישי נגדך או נגד המשתתפים האחרים שכתבו באותו שרשור. אני לא מכירה אתכם, ולא התכוונתי לפגוע באף אחד מכם, אלא רק להוות סוג של מראָה עבורכם, כי חבל על הפורום הזה ועל ההרגשה של הכותבים בו.

נכון שכתבתי על שגיאות כתיב ועל תקלות הקלדה, ולא ציינתי בפירוש גם תיקונים של תוכן או של הגדרות. אבל זה לא משנה לעצם העניין:
נכון שהתנצלת מראש, והיה נחמד שבסוף גם הצעת הצעות מקצועיות שוות. אבל כשקראתי - כאדם מבחוץ, שאינו מכיר אותך ולא את מיכאל ולא את הכותבים האחרים שכתבו לו בצורה לא יפה - התחושה היתה לא נעימה.

שבת שלום,
מיכל.

בהחלט. בואו נדבר על אוכל

בימים כאלה טרופים וקשים בארץ- בואו לא נלחם אחד בשני גם פה.

בוא נסיים עם זה

שלום נדב
1. אתה לא מרכז העולם. התגובות שלי הוציאו אותך "צדיק" וכוונו לאחרים. אז תרגיע.
2. מה שנכתב על האחרים נכון ושריר.
3. אין לי שום דבר אישי נגדך, אך לפני שיהיה, אתה תכתוב לעצמך ואני לעצמי.
אל תכתוב תגובות לדברי
בוא נשמור על הכלל ולא יהיו מריבות.
אני לא הערתי לך בעבר, אולי בזכות שלט כתבת דבר בנושא, רק דאגת להעיר.
מאז נדב הסטלן וכו'.
כשתראה את כל התמונה, במקום להצביע עלי, ועלי בלבד, נוכל לדון. בינתיים אתה כל כך חד צדדי שיכולתה להיות יו"ר האו"ם.

אוייי כמה פעמים דשנו בנושא לפחות עשור

שבוע טוב.
מלן נפגעים הפילו הפורמים .
מלן אנשים נפגעו מגולש זה או אחר.
מלן אנשים עזבו את תפוז.
אני אומר לא להפגע מאף אחד יש כאלה שמתנשאים ויש כאלה שיש להם עור שלי פיל.
אז לא להפגע ,גם בפורום הזה עזבו הרבה מטובי האנשים וממש בעלי ידע רב.
גם בפורום אספנות נפגעו הרבה וסתם על שטויות .
ויכוח בין אחד לשני ,בין זה שנתן משהו לחבר בפורום ולא קיבל בחזרה את אשר מסר.
כאלה ששלחו דברים שבורים וכאלה שלא ניתן לשמור.
אני קבלתי חבילה גדולה וחשבתי ראה כמה שטרות שלח החבר והנה מה שמצאתי ששלח לי את כל השטרות שפשוט לא ניתן לשמירה או שאחד שלח עבדות יד שלו וזה היה שבור .
עם אספור נשארו מימי הזוהר של הפורום רק כחמישה אספנים שנמצאים בפורום וחבל.
בכל חול המועד פסח הינו באים מכל קצוות הארץ למפגש מרענן .
מידי פעם הינו נפגשים בימי שבת בחיפה בשוק ואחר כך ארוחה משותפת במסעדה .
לאור הדברים שנכתב לעיל פשוט לא להפגע מאף אחד ולהמשיך קדימה.
מאיר כרמיאל

בגדול אתה צודק

אלא שהפעם לא מדובר בהעלבות וכאילה. פה מתבקשים הגולשים שלא להעיז ולהתייחס לפוסטים של איזה גולש הזוי שנכנס לכאן עם רֶׂזומֶה של ז'ואל רבושון כביכול ואסור בשום אופן להתייחס להודעותיו השגויות/המוטעות והלא מעניינות בעליל. הבחור רגיש מאוד וסובל מתסביך הרדיפה והוא מייד רץ לגננת וזועק "גוועלד". אז זהו, שלא, הוא לא גאון ופוסק הלכות ולא כל ביקורת היא עלבון.

TCHM

New member
אתה כמובן צודק אבל צריך פשוט להתעלם

אין טעם בשירשורים הללו שעושים טוב רק לתפוז פרסומים.
הכל יעבור ויחלוף כמו כל דבר אחר.

רק טוב ויום נהדר

לא יעבור ולא יחלוף

אבל אני מתחייב יחד איתך שלא להתייחס לההוא. נראה כמה זמן תחזיק מעמד... לא להגיב זה לפעמים לאשר שטויות במיץ עגבניות. נראה אותך...

TCHM

New member
זה בערך כמו האיתיפדות - באות וחולפות

תן לו לדבר שטויות...החכמים יודעים עם מי יש עסק גם אם לא מגיבים.
כתבתי כבר שאני לא מתכונן להגיב ואעמוד בזה.

מיכי 10

Member
נכון. רבים עזבו פורומים או את תפוז בכלל, מסיבות כאלה,

וגם מסיבות אחרות.
השיטה שלי, בדרך כלל, שאם מישהו כותב לי דברים פוגעניים, אני מתעלמת ממנו. בעיני זו מלחמה שקטה, ולרוב היא יעילה.
אבל כשניהלתי פורום, היה לי חשוב מאד שהוא יהיה הרמוני ונעים לכולם, ואז כבר לא יכולתי להתעלם. גם לא רציתי למחוק, אלא פניתי באופן אישי דרך מערכת המסרים אל הפוגעים, וביקשתי שיפסיקו, וזה עבד יפה מאד.
[רק גולש אחד הייתי חוסמת תמיד, כי הוא היה טרול שפגע בגסות ובאלימות בכל אתר תפוז, וגם בפורום שלי וגם בי אישית. למדתי לזהות אותו בכל הכינויים שהיה מחליף כל רגע, וחסמתי אותו באופן קבוע].

למעלה