מותר להצטרף?

siloni

New member
מותר להצטרף?

היי לכולם אני קצת חדשה בכל העניין הזה של הצמחונות ומאוד הייתי רוצה לשמוע איך מחפים על עניין החלבונים בלי לערב סויה ומרכיביה כרגע התפריט שלי מאוד עשיר בפחמימות - איך משנים את זה? תודה ויום נפלא לכולם

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

ובטח שמותר, פה אפילו לצמחונים מותר לכתוב
לגבי החלבונים, זה יחסית הדבר שהכי קל בתזונה צמחונית. אין צורך "להתאמץ" להגיע לכמות החלבון שבבשר. בתזונה בשרית יש עודף חלבון. בתזונה צמחית מה שחשוב הוא לשלב דגנים מלאים עם קטניות (וסויה זה בהחלט לא הקטניה היחידה שקיימת). מג'דרה לדוגמא זה שילוב טוב של קטניה ודגנים מלאים שמהווים חלבון מלא. וכן אגוזים ושקדים למיניהם, קינואה ועוד. בהצלחה!

siloni

New member
תודה רבה על התגובה המהירה

חידשת לי כמה דברים שלא ידעתי

אפשר לשמוע דוגמא למה את אוכלת בערב במהלך

השבוע. הסיכוי שתגיעי לאיזשהו חוסר בחלבון גם בלי סויה הוא כל כך נמוך שזה במקרה הרע כמו לזכות בלוטו.

siloni

New member
בהחלט אפשר

את הבוקר אני פותחת עם נס קפה בהמשך יוגורט - רגיל בלי פירות או ברנפלקס עם חלב - בימים שאני מאבדת שליטה אני גם אוכל את שניהם תפוח או פרי אחר ארוחת צהריים: 2 פרוסות לחם מלא עם גבינה לבנה או קוטג' מלפפון אחד עגבניה אחת גמבה אחת בין לבין אני חוטפת חטיף אנרגיה (עד 70 קלוריות, לא יותר) בערב זה תמיד איזה משהו מבושל אתמול למשל אכלתי פשטידת ברוקולי עם קוטג', בולגרית וצפתית שלשום - מאפה זיתים עם חצילים, בטטה, פטריות וצפתית הרבה פעמים גם פסטה עם רוטב עגבניות או פטריות טוב... עכשיו כשאני כותבת את זה זה באמת נראה כמו לא מעט חלבונים, אבל מצד שני אני באמת אוכלת יותר מדי מוצרי חלב פרה... אז הגיע הזמן לשנות קצת... תודה רבה על העזרה

את צריכה להפחית בחלבונים ובמוצרי חלב פרה

התזונה שלך לא הכי בריאה בעולם את צריכה להוסיף עוד הרבה פירות לתזונה לפחות 3 ביום לטעמי וגם עוד יותר ירקות או בתבשילים שאת אוכלת או בסלט או בכללי זה גם יטיב עמך .

יחסית לרגישה ללקטוז

יש לא מעט לקטוז
כדי ליצור תזונה מאוזנת יותר, נסי לעשות זאת בהדרגה, למשל, בארוחת הצהריים במקום לחם עם גבינה נסי למצוא משהו אכיותי יותר כמו תשביל כולשהו המכיל דגן איכותי, אורז קינואה כוסמת וכו'.. ותשלבי עם קיטניה שאת אוהבת מלבד סויה. את יכולה ללכת על סלט קר מפסטה מחיטה מלאה\אורז\כוסמין\קינואה עם ירקות שונים, מנה משביעה וטובה לימים הלוהטים הללו... מצרפת לך תמונה להמחשה עצה לי אלייך, אל תשני את כל התפריט בצורה גורפת אלא תחליטי על ארוחה, למשל ארוחת הצהריים ובא תחוללי שינוי, כשזה מגיע, תעברי לארוחת הבוקר או הערב וכד'.. עצה נוספת: תרחיבי את מגוון הירקות שלך, לכי לסופר או לירקניה ותבחרי ירק חדש שונה ממלפון או עגבניה, אולי חסה? כרוב סגול? רוקט? את מוזמנת לחלוק איתנו את הדרך שירי

siloni

New member
../images/Emo6.gif לא אני הרגישה

זה הבן שלי, אפק, עוד מעט בן שלוש. הבלוג שלי מוקדש לו (למרות שיש שם כמה מתכונים עם גבינות - בעיקר בשבילי...) ודווקא, כמו שכתבת, עשיתי שינוי מאוד דראסטי בתזונה שלי - הוספתי ארוחת ערב. כן, כן, אני לא אכלנית אדוקה למרות שאני אוהבת לבשל ולאפות. לגבי ארוחת צהריים: אם אני אוסיף עוד משהו נראה לי שאני אתעלף. גם ככה אחרי ארוחת צהריים אני מרגישה כבדה... עייפה... הכל נראה אפוף כזה... אוי! רק לחשוב על להוסיף עוד משהו לארוחה...
בעיקרון - המסקנות שהגעתי אליהן זה שאני צריכה להחליף כמה מוצרי חלב בכמה ירקות נוספים ואולי להוסיף עוד שני פירות ביום תודה רבה רבה מאוד עזרת לי וגם כל מי שהגיב למדתי על עצמי כמה דברים היום תודה

לא נורא

הוא הרוויח הרבה בריאות
לחלוטין לא אמרתי להוסיף לארוחה, רק אמרתי משהו אחר, יותר בריא, במקום מה שאת אוכלת( להחליף את הסדנוויץ בסלט עם משהו או אחת האופציות שהצעתי לך למשל..) אם את כבדה ועייפה לאחר ארוחת הצהריים נסי לבדוק אולי גם לך יש רגישות ללקטוז, לא הייתי מתעלמת מהתחושות הללו. בריאות שירי

cwen

New member
קטניות

יש המון סוגים: שעועית למיניה, אפונה, מש, עדשים בצבעים שונים, אזוקי, חומוס. אפילו בוטנים נחשבים לקטניה. החלבונים שבקטניות משלימים את החלבונים בפחממות שאת אוכלת. בכלל רצוי לאכול יותר קטניות ופחות דגנים. אם את לא עוסקת בספורט מאומץ אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג לגבי חלבון.

siloni

New member
תודה רבה

משתדלת להגיע לחדר כושר 3 פעמים בשבוע, אם כי בתקופה האחרונה קצת זייפתי כי אני באריזות - עוברים דירה

למעלה