מותר לי בתור יהודי למכור

• פותח הנושא 7575
  • פורסם בתאריך

7575

New member
מותר לי בתור יהודי למכור

בשר לא כשר (אני לא גר בארץ).איזה ישראלי הציע לי להיכנס אתו שותפות,באיזה עסק לממכר מזון מהיר,ומוכרים שם את כל סוגי הבשר כן,כל סוגי הבשר. מותר או לא,אני חוזר ואומר,אני לא יואכל,בבקשה בלי פאנטיות.

7575

New member
יואכל=אוכל ואל תשלכו אותי לפורום

לשאול את הרב,שם מסתובבים פאנטים

7575 שלום אתה שואל אם מותר לך או לא מותר לך למכור לא כשר כלומר מבקש לדעת מה ההלכה אומרת בעניין אולם מבקש שלא לשאול את הרב קצת מגוחך לא? על כל פנים אם אתה רוצה לדעת אם מותר אם לאו ההלכה היא אחת ואין לכך קשר לפנטי או לא בברכה אלה

7575

New member
ההלכה היא לא אחת.

יש זרמים,יש המחמירים יותר,ויש המחמירים פחות,יש הרבה דגים בים, בקיצור מותר או אסור,אני לא יאכל,אל תדאגו,אני לא יאכל

7575

New member
במקרה ויכנס ישראלי,אני פשוט לא אמכור לו

ואז אני מבין אין בעיה נכון.

7575 ובכן ההלכה היא אחת על פי אשר שאלתי אולם אשמח לשמוע בר סמכא בעניין זה מתי מקלים ומתי מחמירים באותה הלכה אחת אני לא ברת סמכא בעניין זה אולם הבינותי שבעוד שמכירת לא כשר לגויים מותרת ישנה בעיה כאשר מדובר לשם עסק יהדות בשבילך אנא תגובתך בברכה אלה

7575

New member
שלום אלה תודה על ההיתייחסות

יהדות בשבילי,זה קודם כל להיות בנאדם.

בהחלט מותר,

בתורה כתוב על בשר נבלה שמאכילים אותי ל'גר אשר בשעריך', והכוונה היא בהחלט שבשר לא כשר לא צריך לזרוק לפח אלא אפשר לתיתו (או למוכרו) לגוי. ולגן אין בעיה למכור בשר טריפו מכל הסוגים לגויים. ליהודים - אסור למכור בשר לא כשר - לא בארץולא בחו"ל. אם הרוב המוחלט של הקונים הם גויים, ואתה חושב שתוכל לזהות יהודים אם ייכנסו - אז אין שום בעיה. בהצלחה בכל ושנה טובה,

7575

New member
רגע,מצד אחד אתה אומר שמותר מצד שני אתה אומר

שאסור."ליהודים - אסור למכור בשר לא כשר - לא בארץולא בחו"ל. " כוונתך שלגוי אפשר למכור ללא שום בעיה וליהודי אסור, נכון ?

7575

New member
או קיי הבנתי הבנתי,פשוט עכשיו קמתי,אני גם

יכול לראות,מי הולך ליטול ידיים ואז אני יודע אם הוא יהודי,אני סתם צוחק, מה לגבי מזוזה,נראה לי קצת לא במקום להתקין מזוזה בכזה עסק ?

למעלה