מותר לי לחלוק על ח"כים של מר"צ ?

אלי.

New member
מותר לי לחלוק על ח"כים של מר"צ ?

גב' רוזין הנכבדה: עם כל הכבוד, השוויון כלפי החוק אינו מתבטא בהחרבת (כן, כן - החרבת) שיעורים באוניברסיטה ע"י הכנסת תינוקות בוכיים לכיתות. אנחנו יודעים שכל התינוקות של אותן אמהות הם תינוקות נפלאים ושתוקיים, אבל אנחנו לא בטוחים שהתינוקות עצמם יודעים זאת ...

עם כל הכבוד - מי שבוחרת ללמוד, כדאי ורצוי מאד שתיקח בחשבון (בצוותא עם בן זוגה) שהיא תצטרך לקחת פסק זמן מהלימודים - או שתתכבד ותושיב בבית את בעלה היקר, עם בקבוק מטרנה/סימילאק/אחר, כשהיא מבקרת שעתיים-שלוש בקמפוס.

פולספגן

New member
זו הבעיה היחידה שלך?

זהבה גלאון הצבועה, שגינתה את ביבי ובעצמה עושה אותו דבר ומתערבת בפוליטיקה האמריקאית.

אלי.

New member
זה עניין של הבנה בסיסית של מושגים בסיסיים. אתה פשוט לא מבין.

התערבות בפוליטיקה האמריקאית משמעותה התערבות בפוליטיקה האמריקאית.

פולספגן

New member
, גילית את אמריקקה

לכל הידוע לי, פנייה לסנאטורים דמוקרטים כדי שיצביעו בעד הסכם הגרעין משמע התערבות בפוליטיקה האמריקקית.

אלי.

New member
מה אתה סח ...

לפנות לחברי קונגרס דמוקרטים לתמוך בנשיא הדמוקרטי זו התערבות בפוליטיקה ? ואפילו לא לפני בחירות ?

מה אתה סח
...

פולספגן

New member
הם כבר מכינים את השטח לבחירות וכן קריאה

"לתמוך בנשיא ברק אובמה" "זו התערבות בפוליטיקה"

מוזר, שצריך להסביר לך פרט כזה בסיסי

אלי.

New member
יפה, אז תגיד שאתה מדבר על משהו עתידי שאתה חושב שיקרה

וניפגש כשהוא יקרה, אם וכאשר.
&nbsp
ועד שזה יקרה, אינשאללה: היחיד שהתערב בפוליטיקה ע"י סכסוך בין הממשל ובין בית המחוקקים - הוא ביביהו.

פולספגן

New member
זה בדיוק אותו דבר, רק הבדל של מס' חודשים

אני אסביר לך כפי שהסברתי לילדיי על יחסיות שהכל יחסי בהשוואה ל-...

אלי.

New member
זה ההבדל בין עובדות ל"אם":

העובדות הן שהימין מחזיר שטחים, כשתמיד מתקיימת ברקע ההחזרה תיאוריית ה-"אם": "אם" השמאל יהיה בשלטון, הוא יחזיר שטחים.
&nbsp
אז כמו שרק הימין מחזיר שטחים בפועל, כך גם רק ביביהו מתערב בפועל בפוליטיקה הפנימית בארה"ב בעת בחירות.
&nbsp
וכן - הכל יחסי ...

מה בדיוק היא עשתה?

שיכנעה אנשים פרטיים לתמוך בדעתו של הנשיא המכהן במדינה בה הם חיים? איזו התערבות בפוליטיקה פנימית יש כאן? האם אסור לזהבה גלאון לדבר עם אנשים פרטיים?
&nbsp
האם אתה מצליח להבחין בהבדל הדק שבין נאום תוקפני נגד נשיא ארצות הברית, על פי הזמנה של פוליטיקאי שמתנגד לנשיא הזה, בבית הנבחרים של המדינה הזו לבין שיחה עם אנשים פרטיים?

אלי.

New member
סנאטורים דמוקרטים הם ח"כים ממפלגתו של הנשיא המכהן.

מן הסתם אתה לא מכיר את משמעות המונח "בחישה בפוליטיקה".

פולספגן

New member
גם בתוך מפלגה יש מאבקי כוחות

תראה את המחנה שלך של הרצוג מול המחנה של שלי יחימוביץ' או בליכוד ארדן נגד ביבי.

זה מוביל למסקנה, ש"מן הסתם אתה לא מכיר את משמעות המונח "בחישה בפוליטיקה"".

אלי.

New member
אם כך, מוטב שתתחיל בלמידת מושגי יסוד בפוליטיקה.

ועד שתתחיל, אני מקווה שאף פוליטיקאי/שר במדינה כלשהי לא ידבר עם פוליטיקאי/שר במדינה אחרת בלי רשותך.

פולספגן

New member
בהחלט, הוא לא יכול לפנות לדבר "עם פוליטיקאי/שר במדינה אחרת"

בלי רשות מהממשלה.
מותר לו לדבר, רק כאשר הוא בא מטעם הממשלה ובהחלט הממשלה שולחת גם נציגים מהאופוזיציה להיפגש עם מנהיגים, כמו לדוגמה את הרצוג.
&nbsp
באמת "מוטב שתתחיל בלמידת מושגי יסוד בפוליטיקה"

אלי.

New member
תודה
I Rest My Case

אין ספק שאם זהבה גלאון היתה מקבלת רשות מביביהו לדבר בקונגרס נגד הנשיא אובאמה ותוכניתו - זה לא היה נחשב בחישה בפוליטיקה האמריקאית ...

פולספגן

New member
איזה חלק לא הבנת מתגובתי?

אם לא שמת לב, כל תגובה הסבירה לך משהו אחר בהתאם לדברי ההבל של תגובתך לפני., כאשר בתגובה האחרונה הסברתי לך למה "הוא לא יכול לפנות לדבר "עם פוליטיקאי/שר במדינה אחרת"" ובתגובה אחרת הסברתי לך מה "משמעות המונח "בחישה בפוליטיקה"".

לך, קח שיעורים פרטיים בהבנת הנקרא ...

אבנר ג2

New member
אלא שבנחפזותך הידועה לא שמת לב לכך

שזהבה גלאון היא חברת כנסת
בשעה שאדון ביבי הוא ראש הממשלה (מה לעשות)
ושגרירו המאוס דרמר הוא שגריר ישראל בארה"ב...
ואין דין שני הללו כדינה של זהבה גלאון

אבל הרי אין מקום לדרוש ממך לרדת לפרטים הקטנים

למעלה