מותר לי לנסות להעיר קצת את הפורום?

מותר לי לנסות להעיר קצת את הפורום?

יש לי רעיון לפינה חדשה שדי רלוונטית פה בפורום. איך אתם בניתוח שירים? לדעתי אפשר לנתח יופי את השירים של טיפקס קובי וגם של אמני לבנטיני השונים. לכן ייסדתי את פינת ניתוחי השירים ואפילו מצאתי לה שם בנזונה: חדר ניתוח! משהו חייתי הא? אז החלטתי להתחיל, בצורה מאוד מאוד מובנת, בלהיט הראשון של טיפקס, השיר שפותח את אלבום הבכורה ושיר שאפשר לדבר עליו רבות: הרבי ג'ו כפרה מילים: קובי אוז ודני רכט לחן: קובי אוז בין הרים ובין סלעים חי צדיק מלאך בחסד מכונית ושני בתים השכינה אצלו זה עסק תור ארוך כל העדה מבקשים ברכה או שתיים גם בריאות גם עבודה הרבי ג'ו כפרה אדוני מגינם הוא טו טו קראת מעפר ירים מלך טוטו קראת עוד אבינו חי או מת טוטו קראת אין גדול אין כמוך טוטו קראת כל עיוור עכשיו רואה להיכן זורם הכסף כל כבשה צריכה רועה שנואם יפה ברצף הוא שואל ויש תשובה מטלפן אל השמיים הוא נותן לך תקווה הקדוש ג'ו כפרה אדוני מגינם הוא טוטו קראת מעפר ירים מלך טוטו קראת עוד אבינו מה נשמע? טוטו קראת אין גדול אין כמוך טוטו קראת אואואואואואואו איי איי איי איי מי הגדול שבתורה? הרבי ג'ו כפרה מי מרפא כל עקרה? הקדוש ג'ו כפרה הוא הציל אנשים רבים משדים ועין הרע הוא מומחה בקבלה הרבי ג'ו כפרה אדוני מגינם הוא טוטו קראת... אתם מוזמנים לנתח

לדעתי

השיר מדבר על הגררות של החרדים אחרי הרבנים, שמבטיחים להם יותר מדי ולא ממש מקיימים. הרבי ג'ו כפרה מוצג פה בתור המלך הבלתי מעורער: "צדיק מלאך בחסד", החבר הכי סחבק של אלוהים (במלעיל). הסברים מפורטים על כל ה"ניסים" שלו. הכל כמובן באירוניה מוחלטת. נסיון להגיד: איך לעזאזל אתם מאמינים לו? אתם הייתם מאמינים לרבי ג'ו כפרה? וההסבר הכל כך מרכזי על רדיפת הבצע של הרבנים. הם לא באמת מחפשים לעזור לעם, באים בשליחות וכו', אלא רק מחפשים כסף וכסף. "מכונית ושני בתים השכינה אצלו זה עסק" או "כל עיוור עכשיו רואה להיכן זורם הכסף" מדגים את זה טוב מאוד.

../images/Emo45.gif

אכן כן. השיר מבטא בצורה הומוריסטית ביותר את הרבנים שמוחרים ברכות על ימין ועל שמאל כאילו שזה עוזר למישהו. אגב, עם קניתם מקורי (ואני מאוד מקווה שקניתם מקורי
) ויש לכם את החוברת של הדיסק, אז תסתכלו על המשבצת עם המשפט "תור ארוך כל העדה, מבקשים ברכה או שתיים..." ותסתכלו על הרב שיושב בדלפק לפני המחסום וגובה כספים מהאנשים שבאים.

זה נכון חלקית

אין מדובר בחרדים מדובר באותם בורים שעשו להם קדושים ובמקום לנצל את כספם כראוי שפכו אותו על נביאי שקר בעוד הם בוכים על מר גורלם...

הוד11

New member
צודק לחלוטין!!!!!!!!!

כל הקטע עם הבבא סאלי ודומיו זו עבודת אלילים

Funky Giraffe

New member
האמת? לא כ"כ... (יואב, וידאתי את זה

גם דרך פלאייר של הנחיות אינטרנט חדשות של אקו"ם וגם דרך הפמ"ע) אבל אתה יודע מה? כל דרך להעיר את הפורום הזה מתקבלת על הדעת..

חופשי הפורום יתעורר../images/Emo66.gif

אבל אני חושבת שבאמת הדתיים אטומים לדת שנולדו אלייה הם פשוט לא מנסים לראות ביותר. גדול מה שאומרים להם וזהו אבל אי אפשר להגיד שהם לא מנסים בדרכים שלהם אבל הם עדין מנסים

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

לא רציתי לרשום את זה פה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

מכירים הצתה של פלורסנט זה עלי

אבל לפחות יש בסוף אור ולגבי אם מור לו מה אסור.

משהו מענין לחדר ניתוח...

וזו דעתי: 1.קובי נולד למישפחה מסורתית או דתייה, ראה וחשב שלא ככה צריכים להתנהל הדברים, אז התחיל לרשום. אבל הוא מאמין באמונה שלמה בבורא אבל בצורה שלו, לא בצורה חומרית או שיגרתית לדעתי הוא ראה אנשים שמתפללים, אבל מצד שני פעולים בצורה כל כך אטומה מיבחינתו. "כל כבשה צריכה רועה שנועם ברצף הוא שואל ויש תשובה מטלפן אל השמיים והוא נותן לך תקווה" קודם כל משפט ענק אה... אני חושבת שכל אחד צריך שיפנו אליו באיזה שהוא אופן הוא רצה לשאול אבל הייתה לו את התשובה. ואז נישאר התקווה שיש בתשובה. ושואל את אלוהים "מה נישמע?"=מתי יהיה ימי השמיים על הארץ. אך בכול זאת חושב שרק אולהים יכול להציל (ועוד משהו האלוהים קיים בתוככה אז רק אתה יכול לשנות את המצב) בסופו של דבר רק הוא יכול לשנות לרפאות ולעזור אך בתנאי שאתה תתחיל לעזור לעצמכה.אומרים אתה תיתן 1% אחד את ה99% אחוז הוא יתן אבל באחוז הזה שאתה נותן תן מאה אחוז מעניין אה, וכל עוד אתה עוזר לעצמכה הוא תמיד יגן אלייך. עוד אבינו חי או מת?אם הוא חי למה לא רואים שהוא עוזר. הוא שהוא עוזר ואנחנו לא רואים את העזרה. בסופו של דבר רק הוא יכול להציל את העולם הזה. נחמד לא
אבל מופרח כמו תמיד זו אני אז לסיום אצן ויציל את העולם הזה מהמלחמה העצמית הזו סביב עצמנו

Funky Giraffe

New member
ווא ווא, איזה התעוררות

סחתעען יואב הניתוח שלי הוא כזה: פארודיה על המפלגות הדתיות ועל המאמינים "הכבדים" לא התפלאתי ששמעתי שכמה שנים אחרי השחרור של השיר לרדיו זה הפך להמנון של המפד"ל (או או או איי איי איי) זה בדיוק כמו מה שעשו ב"אף אחד" של הדג נחש. מעון לנשים מוכות ביטל להם הופעה בגלל השיר הזה... ואני שואל - מה נהיה עם האטימות במדינה שלנו?!

הוד11

New member
לא כעבור שנים כעבור ארבעה חודשים

השיר יצא ספטבר 92 והבחירות היו בדצמבר אותה שנה

הוד11

New member
לא כעבור שנים כעבור ארבעה חודשים

השיר יצא ספטמבר 92 והבחירות היו בדצמבר אותה שנה

היי חזרתי שיהיה ערב ניפלא.../images/Emo8.gif

המאמינים הכבדים=כול עוד אתה מאמין אתה חולם. כמה חבל שביטלו להם את ההופעה הנשים המוכות,אז אולי אם הגברים יפסיקו להכות, אולי הן יפסיקו להיות כאסות ואז המצב ישתנה מעצמו. אבל אין מה לעשות זה המצב הקיים את מה שהיה אי אפשר לשנות אבל אפשר ללמוד ממה שנעשה לא? אטימות במדינה שלנו תיהיה בטוח שאנשים לא בכוונה אטומים כי הם מפחדים מדברים שאינם מכירים הכול בעינהם צריך להיות כמו שמקובל ואם זה לא מקובל אז מעיפים אותו לצד (אז מי יותר אטום החילונים או הדתים או בעצם כולם רק בדרכים שונות חחח)אמן והיה את הכח שיכול לשחרר אותנו ערב ניפלא אוהבת את כככככככככככולם למרות הכול

למעלה