מותר לי?

maor771

New member
מותר לי?

שלום.
אני משתמש בסקריפט כלשהו לאתר, זה איזשהו משהו שהורדתי והלבשתי אותו באתר.
באחד הדפים מצאתי את זה:

/*
* jQuery Autocomplete plugin 1.1
*
* Copyright (c) 2009 **********(לא אחשוף שם)
*
* Dual licensed under the MIT and GPL licenses:
* http://www.opensource.org/licenses/mit-license.php
* http://www.gnu.org/licenses/gpl.html
*
* Revision: $Id: jquery.autocomplete.js 15 2009-08-22 10:30:27Z *******(לא אחשוף שם) $
*/

מה מותר לי ומה אסור?
נכנסתי לאחד הקישורים שם, לא כל כך הצלחתי להבין מה אני מורשה לעשות ומה לא.

הרישונות MIT וGPL, מה הם מרשים לי לעשות?
מותר לי לעשות שינוי בסקריפט או שאני חייב להשאיר אותו כמו שקיבלתי אותו?

תודה רבה.

התשובה לא באה במקום קריאת הרשיון

MIT ו - GNU -GPL אלה רשיונות מתירניים שמאפיינים קוד פתוח.
מותר לך להעתיק ומותר לך לעשות יצירות נגזרות, מה שאסור לך הוא להפיץ שלא תחת אותם רשיונות. זה נכון גם לגבי הקבצים הקיימים וגם לגבי נגזרים שאתה מפתח, אם יש כאלה.
יש סיכוי שלרשיונות האלה קיימים תרגומים לא רשמיים לעברית, תחפש אותם בגוגל, אולי זה יהיה לך יותר קל להבין מה מותר או מה אסור לך.

maor771

New member
אה, אוקיי, כלומר

מותר לי לשנות אבל לא להפיץ תחת רישיון אחר..כלומר לגבות תשלום או משהו..אבל כן מותר לשנות ולעשות עם זה שימוש באתר לצורך רווח..
נכון?

תודה.

רגע

בוא נפריד:
1. הרשיונות האלה תמיד מרשים להעתיק. צריך לקרוא כאמור כל רשיון, אבל בד,כ הם מתנים את ההעתקה במתן קרדיט, בשמירת קבצי קרדיט בתוך התוכנה המופצת.
2. הרשיונות האלה תמיד מרשים לך להפיץ תחת אותו רשיון. לא משנה אם שינית או לא שינית, מה שאסור זה להחליף את הרשיון לכל רשיון אחר. אם אתה לוקח קוד פתוח ומשנה אותו, מפתח אותו, מכליל אותו בקוד שלך, אתה חייב להפיץ תחת אותו הרשיון תחתיו קיבלת. אסור לך להפיץ את זה כקוד סגור ואסור לך להחליף לכל רשיון אחר.
3. הנושא של הכסף הוא משהו אחר. ככלל מותר לגבות כסף, אבל צריך לבדוק ספציפית אם הרשיון לא אוסר. כמעט תמיד אתה יכול לגבות כסף על השירות גם אם אינך גובה על העותק של הקוד.
4. היות ואתה רשאי להפיץ כקוד פתוח, גם מה ,הלקוח, שלך יכול להפיץ הלאה, תחת אותו רשיון, גם רשאי לשנות, לעשות נגזרות, לפתח ולהכליל בקוד אחר וכד'.

John the Savage

New member
הערה

הרשיון של MIT בו משתמשיםב פרוייקטים של OSI הוא רשיון מתירני הרבה יותר מאשר ה-GPL. למעשה, זה רשיון דומה מאד ל-BSD, שבניגוד ל-GPL מאפשר לשלב את הקוד גם בתוכניות קוד סגור ולא מחייב להפיץ את התוכנית כולה כקוד פתוח.

למעלה