מותר לעשות השוואות?

מותר לעשות השוואות?

לצערי הפורום הזה בינתיים לא מספק את הסחורה. ההודעות פה ברמה של גנון. אני אוהב את הדיסק הזה. הגיטריסט הכי טוב וכו´. איני רואה שום הצדקה בינתיים לקיומו של פורום זה. לא שהפורום בנענע כזה טוב אך אין מה להשוות. אין לי רעיונות מה לעשות אך אין הצדקה לפורום הזה. מקווה שאני לא דורך לאף אחד על היבלות. יונתן

ודאי שמותר

הודעות כאלה, עד כמה שזכור לי, אני מוחק. מעולם לא תמכתי ולא אתמוך בהודעות ריקניות, חסרות תוכן ומשמעות, שנובעות מהתלהבות בלתי מרוסנת של רגע שאורך פחות משניה. זה בזבוז של המדיום לדעתי, וזה בשבילי כמו לראות חתיכת נייר זרוקה ברחוב, ולא בפח. גם אם כתוב עליה ´רוק מתקדם´. הנושא של הציפיות מפורומים נבדק פעמים מספר בעבר. בדרך כלל הוא העלה תוצאות מגוונות. דיונים והמלצות היו בדרך כלל הסיבות שבגללן גולשים נכנסים לפורומים. דיונים הם לא דבר שנוצר בכפייה. אם מישהו יזום דיון מעניין, סביר להניח שהוא יגרור אחריו עץ מכובד, שכן לפחות לחלקנו יש מה לומר. ואם לרדת עוד יותר, אז הנה - בין השאר, הפורום הזה הוא גם תוצאה של ביקוש גדול של גולשים. אנשים רצו - ואנשים קיבלו. יותר פשוט ומובן מזה אני לא יכול למצוא. אף אחד לא אמר שהפורום הזה יהיה התנ"ך של הרוק המתקדם בארץ. אף אחד גם לא אמר שהוא יהיה פח זבל, ואני לא חושב שהוא כזה, ואני גם עושה ככל יכלתי למנוע ממנו להתפתח לאחד כזה. ישנן לכל פורום הזדמנויות רבות ליהפך לאחד כזה, ובינתיים לדעתי הפורום הזה אינו כך. יונתן, אני לא יכול לטעת בך ציפיות שווא. אני מרוצה בינתיים. לא יודע מה יהיה בעתיד. אם אתה לא מרוצה מהפורום כרגע - אינך חייב לבקר בו בתקופה הקרובה, לא יקרה שום דבר, באמת. לכל פורום יש גם דינמיקה שונה, ואולי בעוד שבוע-שבועיים הפורום יהיה לרוחך פתאום. זה קרה, זה קורה וזה יקרה.

תראה אריק

מכיון שנוספו המון כוחות חדשים בעיקר צעירים לפורומים , כדאי אולי למחזר דיונים או תרדים טובים. יש לי רושם שגיל החברים בפורום הזה יותר נמוך מבפורום בנענע וההתמקדות היא על דברים חדשים יותר ולא על הקלסיקה. אולי תיזום אתה תרדים מעניינים כי בינתיים הרוב משעמם. אל תקבל את זה אישי ואני אמשיך לבקר כאן אך אני מצפה ליותר ענין. מבקש מישהו איזה להקת פרוג טובה אתם מכירים והתשובה ג´טרו טול או פינק פלויד.... זה לא רציני. ההתמקדות בתאטרון החלום בכלל לא שווה את המקום שהיא תופסת. אני חושב שתפקידך לנתב את הפורום לדיונים רציניים. יונתן

אה, שמע, זה לא כל כך פשוט

קודם כל באשר אלי, אני יוזם דיונים לעתים מאוד רחוקות. לי הרבה יותר נוח להגיב לדיונים שמישהו אחר יזם. זה לא בגלל שאני נגד דיונים, אלא פשוט כי ברוב הנושאים אין לי תשוקה בוערת דוקא ליזום דיון. אך דעות יש לי, ואותן אני מביע בתגובות. אני כלל לא מסכים איתך שההתמקדות כאן היא בדברים חדשים ולא בקלאסיקה. ממה שראיתי עד כה (ואני, מן הסתם, קראתי את כל ההודעות בפורום) יש כאן כבוד לקאלסיקה לא פחות מבכל מקום אחר בעולם שעוסק ברוק מתקדם. לדעתי אפילו חסרה כאן התייחסות לדברים בני זמננו. וזה די ברור, זה בסך הכל כי חסרה מודעות לדברים האלה. דרים ת´יאטר מוזכרים הרבה כי הם עושים עבודת שיווק טובה. אך גם בנושא הזה - הבט לרגע בסקר וראה את התוצאות. אני לא בטוח שתפקידי הוא דווקא לנתב את הפורום לדיונים רציניים. אני יכול לומר לך בוודאות שזהו רצוני, אך איני יכול לעשות זאת לבד. אם אזום דיונים בעצמי, ייתכן והם לא יהיו מספיק מעניינים כדי שמישהו אחר ימשיך אותם. וגם אם אנסה "בכח" להזיז את המוקד של דיון נתון לכיוון זה או אחר, אני עדיין איש אחד. אם הרבה חברים בפורום מעדיפים לדבר על נושאים אחרים, אין לי מה לעשות עם זה. זה פשוט לא נוגד את מהות הפורום. אני מוחק הודעות מיותרות ולא שייכות. אני משתדל לכתוב כמה שיותר מעניין. יותר מזה אני לא יכול לעשות. אתה מוזמן לנסות את זה כאן, ואולי תצליח, לא יודע. אני, בכל אופן, מעדיף שהדברים יקרו מעצמם הפעם. אם לא יהיו דיונים, אז לא, חבל - אבל מה לעשות. דיונים שלי עם עצמי אני יכול למצות לבד, אני לא צריך להטריד את הפורום במחשבות ההבל שלי.

RamiSun

New member
לדעתי,

הכי טוב לתת לפורום הזה שיהיה מה שהגולשים שבו רוצים שהוא יהיה, ולמי שהוא לא יתאים, יש אפשרות למצא פורום אחר , כמו לדוגמא בנענע. ואני חושב שאריק באמת עושה נכון שהוא מנתב בעדינות את הפורום ולא באגרסיביות. בסך הכל אין טעם שדווקא הפורום הזה יהיה פאשיסטי או פאטישיסטי.... אני לדוגמא גדלתי על יס ואני חולה על הרוק המתקדם של שנות השיבעים ובו זמנית שומע ואוהב את דרים ולהקות אחרות חדשות, אני לא חושב שהעיסוק פה בלהקה הוא מיותר או ארוך מידי, ובכלל גם לשיטתו של יונתן , רק טוב יצא מזה שכל הצעירים כאן בפורום שמגיעים אל הרוק המתקדם משמיעת להקות הפרוג מטאל החדשות כמו דרים וסימפוני X או מהנאו-פרוג כמו ספוקס ברד ופלאור קינגס יחשפו כאן תוך כדי הדיונים לשורשים של הלהקות החדשות, ויגלו את העולם האדיר של יס ג´נסיס ג´נטל קרימזון וכל השאר. ואולי אפילו מישהו מהחברה שעדיין שומעים רק את הלהקות הקלאסיות יחשף ללהקה חדשה שכן תעשה לו את זה.

Melody2000

New member
make love not war

אני חושבת שאתה צודק במאה אחוז. אין טעם להלחם על הכיוון אליו הולך הפורום. חופש הדיבור וזה.. הכי חושב שחברי הפורום ירגישו בנוח להביע את הדעות שלהם גם אם הם "לא נאורות" כמו בפורום של נענע.. העולם המוסיקלי מסביב הוא עצום. כל אחד יכול לבחור מה הוא אוהב. אז למה לריב..?!

למעלה