מותר לעשות מפקד קטן?

מותר לעשות מפקד קטן?

כמה מכם חיים עם הילדים שלי-שלך- שלנו בבית אחד משותף כל השבוע או חלקו? כמה זמן? כל מי שמוכן ליידע אותי - מבורך.

ח ד

New member
אצל חד ועין זה כך

עין ואני חיים יחד עם הילדים של עין פרד וחד קרן. הילדים שלי, שרוך וציפורה מגיעים אלינו פעם אחת באמצע השבוע, לרוב ללא לינה, וכל סוף שבוע שני עם לינה.

oehhe

New member
תוצאות מיפקד משפחת רולן + oehhe

רולן ו oehhe מתגוררים בביתה של רולן ביחד עם שתי בנותיה של רולן השבלולה והסייחה. ילדי שלי ברווז טליה וחתלתולית מגיחים מדי פעם, ללא לינה (אם כי מוכן מקום לינה לחתלתולית - היחידה שמתגוררת עם האמא שלה)

אצלנו

הילדים של בעלי חיים אתנו - זה הבית היחידי שלהם. האמא לא בתמונה. אין לי ילדים מנישואי הראשונים. יש לנו ילד משותף בן שנתיים שכולם מאוהבים בו. לפעמים אני מתלבטת מה היה עדיף. שהיתה אקסית שמגדלת את הילדים אצלה אך גם נכנסת לחיים שלנו ומרעילה את הילדים נגדנו. לא קל לגדל ילדים לא ביולוגיים 24 שעות ביממה בלי חופשות לפעמים. התובנה שלי היא שרצוי שההורה האפוטרופוס יהיה אישה, אצלנו בעלי לא מזדהה עם התלונות שלי בנוגע לתחזוקת הבית. הוא לא מבין מדוע מציק לי שהילדים הופכים את המטבח שתי דקות אחרי שניקיתי
אישה היתה מבינה אותי
יש לנו גם ויכוחים עם המתבגרים שלא יפריעו בלילה לאחיהם התינוק לישון. בגיל הזה הם כמו ינשופים, ערים בלילה ומעדיפים לישון בבקרים. הויכוחים והבעיות שלנו הם בנושאים יומיומיים ולא עקרוניים. עקרונית אני אוהבת את הילדים ושמחה שהם אחים של הבן שלי.

צרות נורמאליות. לא קשור למורכבות.

אין ילדים שלא הופכים את המטבח שתי דקות אחרי שניקית אותו. אין מתבגר שלא מפריע בלילה לאחים התינוקים לישון. הנחמה היחידה היא שגם להם יהיו פעם ילדים משלהם... אז הם כבר יקראו מה זה.

נכון. אבל....

גם כעסים יומיומיים מצטברים ומתפרצים למריבה ענקית עם האשמות שלא קשורות לעניין. למרות שאנחנו משפחה נורמטיבית לכאורה, בעלי מגיב ברגישות יתר לתלונות על הילדים גם אם הן מוצדקות (לרוב הוא לא מכחיש שהן מוצדקות). כשאני לא כועסת אני מסוגלת להבין מהיכן נובעת הרגישות שלו. כשאני כועסת ופגועה אני מצפה שגם יבינו אותי -זכותי! מה שאני מנסה לומר שהרבה יותר קל לקבל ליכלוך ובלגאן של הילדים הביולוגים שלך במיוחד כשאתה במצב רוח מחורבן. במצב רוח רגיל יכולת הספיגה שלי טובה יותר ואני מנתנהגת כמו אמא ביולוגית. אין לי יומרות להיות אמא טרזה, רוצה להיות אני לטוב ולרע ושיקבלו גם אותי כפי שאני. זו לא אמורה להיות זכת בלעדית של ילדים.

rolan

New member
אני לא מאמינה...

כתבתי כאן הודעה "מושקעת" כמענה לפז שלחתי אותה לחלל הנט ופוףףףףףףף נעלמה לה חבל אנסה לשחזר ממה שכתבתי אז הנה אליך פז יקירה
גם אצלנו יש שתי מתבגרות שבלולה הגדולה שאוטוטו מתגייסת ועדיין נמצאת אצלנו די הרבה, אוהבת לענג אותנו בנסיונות הקולינריים שלה שאגב, הם לא רעים כלל... סייחה הצעירה שכל דבר "נופל" לה מהידיים ולשם המחשה - בוקר אחד נכנס אוהי לחדרה להעיר אותה וכמעט נפל כי צריך לפלס שם שביל לכיוון המיטה והוא לא ידע... גם הכלב משתתף בחגיגה, הוא מגיע לביקורים (שייך לאביהן שמתגורר לא רחוק), נכנס במלוא הדרו, מבצבץ את הבית, משיר שערותיו ורובץ על השטיח. לא עוזרים לי הכעסים והאיומים אליהם אני נגררת כשכוחותי כלים... כל אחת ותשובותיה - "אפשר לחשוב"... עונה לי השבלולה והסייחה יש לה סגנון משלה כל תשובה מכילה את שתי המילים: "מה קשור"... צמדי המילים הללו ועוד אחרים כבר משמשים גם את אוהי ואותי ואנחנו מתבדחים לא פעם... זוהי דרכם של ילדים ודרכנו שלנו. תפקידנו... ללמד, לחנך להשקיע ולהשקיע את התוצאות רואים אח"כ בעוד הרבה שנים. אני מאמינה שקשה לך יותר משום שלא ילדייך הביולגיים הם... אך למען שלום בית, נראה לי שעליך לשוחח עם אביהם/בעלך ולשתפו במצוקותייך בשיחה שקטנה ונינוחה אולי מחוץ לבית ולטרדות היומיום תוכלי להעביר לו את המסר עד כמה עליו להתגייס לעזרתך. מקווה שלא נשמעתי ביקורתית או שופטת, ניסיתי להיות לעזר מחזקת אותך פז

למעלה