מותר לפרסם נקניקיות בפורום צמחו-טבעוני??

Gidi Shemer

New member
מותר לפרסם נקניקיות בפורום צמחו-טבעוני??

צמחונים וטבעונים מתחלקים בדרך כלל לשתי קבוצות כשמדובר במראה/ריח של מזון מהחי. יש כאלו שריח של מנגל מוציא להם את התיאבון לשבוע, ויש כאלו שריח דומה מעורר את מיצי הקיבה שלהם, אבל הם גם יודעים שהטעם לא שווה את המחיר המוסרי וגם יודעים שיש אופציות צמחיות מצויינות.

אני בדרך כלל לא נגעל אבל לא מרייר. אני בסך הכל אדיש לריחות ומראות של בשר, אבל יש ריח אחד שעדיין תופס אותי, ומכל הדברים האפשרים, זה דווקא המאכל שיכול לזכות בתחרות הג'אנקיה, שאותו די נמנעתי מלאכול עוד בהיותי אוכל בשר- נקניקיה.

אז את נקניקיית הגזר המפורסמת של "מיס קפלן" ואורי שביט עדיין לא זכיתי לטעום, אבל טרי מהערב- נקניקיית גזר סטייל שמר. טעים, טעים.





 

Gidi Shemer

New member
הנה מתכון

קילפתי והשריתי גזרים במרינדה למשך 24 שעות. הפואנטה של כל הסיפור היא פפריקה מעושנת. זה המרכיב שהופך את הגזר מגזר צלוי וטעים לגזרניקיה.
שלש כפיות של פפריקה מעושנת בתוך שמן זית (לא יודע בדיוק כמה, משהו כמו רבע כוס, מעט עשבי תיבול טריים (בעיקר אורכגנו), מעט שום כתוש, פלפל כתוש ומעט מרסלה מעל (אבל אם היה לי משהו חריף יותר היה מתאים יותר).
מדי פעם הופכים את הגזרים במרינדה.
עטפתי כל גזר מנייר כסף ושמתי בתנור ל- 395 מעלות פרנהייט (מעט מעל 200 צלזיוס) למשך 40 דקות. הורדתי את נייר הכסף ושמתי בגריל ל- 2 דקות, סובבתי את הגזרים ופינקתי אותם בעוד גריל למשך דקה. זהו.
 

RSPA

New member
נפלאות דרכי הפפריקה המעושנת


גיליתי אותה לראשונה במתכון של האלזה לשווארמה מסייטן ( [URL]http://tinyurl.com/hdxlu99[/URL] ) ומאז אני עושה בה שימוש די נרחב בקומבינציה שהוצעה שם יחד עם רוטב סויה ושמן זית (שלושה תבלינים/מרכיבים וזהו). את השווארמה גם הרחבתי לירקות נוספים (לפטריות והבצל) וביניהם גם גזר, סלק, בטטה וכד' - אך הם חתוכים ולא שלמים. את הכל אני עושה על מחבת רחבה לוהטת או על פלנצ'ה - והיות שכך זה מה שהוליך אותי לחשוב שבשיטה הזאת השתמשת. שם, לא צריך לבשל את הגזר מראש אלא רק לכסות את המחבת / פלנצ'ה בתחילת התהליך ואז הוא מתבשל על האדים של עצמו (או של הפטריות/בצל שמוסיפים). רק בסוף מסירים את המכסה ונותנים לו להיחרך. בעצם, זה תהליך די דומה למה שאתה עשית.

אני אנסה גם את השיטה שלך ותודה על המתכון.
 
למעלה