מותר משהו שמפריע לי? אל תהרגו אותי

משוש30

New member
מותר משהו שמפריע לי? אל תהרגו אותי

אבל קצת מציק לי שכשאנשים פורקים פה דברים אז המון פעמים (גם בפורומים אחרים)שולחים אותם לעזרה מקצועית. אני חושבת שברב המקרים אנשים רוצים לפרוק, רוצים לקבל סוג של לגיטימציה לזה שהם לא יוצאי דופן, רוצים לשמוע עצות מעשיות ולאו דווקא להישלח לפסיכולוג... אז לא שאין מקרים שזו התשובה הנכונה להם אבל נראה לי שזה במינון הרבה יותר נמוך ממה שרץ פה. לדוגמה עכשיו עם "קצת עצובה". אין לי שום ספק שזה לא מקרה לעזרה מקצועית אלא בדיוק מקרה קלאסי של מה שפירטתי למעלה. גם אני פרסמתי פעם בפורום אחר את נושא החרדות שהתחילו כשמתן נולד. רציתי לפרוק את החוויה ולשמוע מה אמהות אחרות הרגישו וזה די עצבן אותי ששלחו אותי לעזרה מקצועית... אל תכעסו אני רוצה להרגיש שפה בפורום אני יכולה להגיד את מה שאני מרגישה גם אם יש דברים שמפריעים לי
(ואני כבר רואה את המתחכמת שעונה לי שאחרי ההערה שלי היא חושבת שכדאי שאני אפנה לעזרה מקצועית
)

עמית@

New member
משוש

תראי, לפרוק זה טוב ויפה ובשביל זה יש פורומים, אבל מי אני שאלך על הקו הדק לבין מצב של אם עייפה ועצובה לבין מצב של אדם שעלול לעשות מעשה, שליחה לייעוץ מקצועי היא ממש לא "שימת סטיגמה" ואמירה ש"את לא בסדר" אלא נסיו (כמו כל נסיון עזרה בפורום) לאפשר לאדם יציבות וחיים תקינים, תכעסי עלי אם אייעץ למישהי לקחת בייבי סיטר? או לקנות מנשא? אני רואה בייעוץ מקצועי עוד כלי להתמודדות עם חיי היום יום. את יודעת שלנו- עם כל הרצון הטוב והיכולת (ואת אולי רק רצית לפרוק, אבל יש מישהי אחרת ש*כן* זקוקה לייעוץ אמיתי) אין את היכולת להבחין, שוב, ואני לא אקח על עצמי אחריות לפטור את בעיותיה של אשה זו או אחרת ב"זה רק בייבי בלוז" בעוד שלכי דעי מה מסתתר מאחורי מילים ברשת.

משוש30

New member
טוב אז בגלל זה אמרתי שיש מקרים שכן

אבל המינון הוא בעייתי. לדוגמה "קצת עצובה" אמרה בפישור שאלו מחשבות שהיו לה בהתחלה-לא עכשיו. אז למה לשלוח אותה לעזרה מקצועית?

עמית@

New member
כי זה הטריד אותה מספיק עד היום

והתחושות שלה קשות ביחס לזה, והיא מזדעזעת מעצמה וממשיכה לדוש בזה, ונניח שאמרנו לה שזה טבעי ושיש לפעמים תחושות קשות, אבל מי אנחנו ש*נדע* בדיוק מה קרה שם ואיך זה ישפיע הלאה.

משוש30

New member
אבל אנחנו לא מתיימרים לדעת מה קרה

שם ואיך זה משפיע! אנחנו לא פורום פסיכולוגיה ואין לנו את ההכשרה. בדיוק בגלל זה אני לא חושבת שצריך למהר ולשלוח לעזרה מקצועית. כולנו יודעים שהאופציה קיימת ואם לא מדובר במקרה קיצוני (נכון, מה זה "קיצוני"? ובכל זאת) אני לא חושבת שזה מתפקידנו. אנחנו כאן בשביל לחלוק דברים אחד עם השני, לשמוע שאנחנו לא לבד בתחושות הקשות ובתחושות השמחות. אבל בסופו של דבר זה לא עקרוני כל כך...סתם הערה. הציק לי שכל אדם שני כתב לה על "עזרה מקצועית" נראה לי שזה לא מה שהיא חיפשה אבל אולי אני טועה (אפילו לי זה קורה
)

עמית@

New member
בדיוק בגלל שאנחנו לא פסיכולוגיות

וגם אין לנו שמץ של מידע מעבר למה שהיא (ואחרות) בחרה לכתוב, אז אין לנו בעצם שום יכולת לקחת אחריות, אם היה לה ילד עם 41 מעלות חום במשך שבוע, לא היית מציעה ללכת לרופא? תמיכה לא מספיקה (וגם את זה היא קיבלה, ותקבל, וגם אם לילד חולה תקבל תמיכה) אבל יש גבול למה שפורום באינטרנט יכול להציע, וחובה לשים לזה לב, כבר קרו טרגדיות (ואולי כי אני עובדת בצמוד למערכת קהילות עצומה ומתפתחת אני יכולה להכיר היטב מקרים שחרגו הרבה מעבר ליכולת הפורום לכשעצמו, אז זה יותר מטריד אותי)

משוש30

New member
אבל איזו אחריות אנחנו אמורות לקחת??

זה בדיוק העניין!! אין לנו אחריות אנחנו פורום וירטואלי! וכל דבר שנאמר פה הוא בערבון מוגבל. נכון לפעמים שוכחים את זה, אבל אסור לקחת את כל מה שנאמר פה ברצינות גדולה מדי. כבר היו דברים מעולם ודמויות וירטואליות שקריות עוררו סערות רבות בפורומים וגם התשובות של "מה לעשות כלילד 41 מעלות חום" יכולות להיות מוטעות. בגלל זה אני חושבת שצריך להפריד. אנחנו חייבות לקחת את האחריות על עצמינו והילדים שלנו-לא הפורום אחראי לזה. כאן אנחנו חולקות ומתייעצות אבל ההחלטה והאחריות היא רק שלנו בשום פנים ואופן לא של הפורום. אמא שיקרה משהו לילד שלה כי היה לה חום והיא לא לקחה אותו לרופא כי בפורום לא המליצו לא תוכל לבוא בתביעות אל הפורום אלא רק לעצמה!

עמית@

New member
בוודאי, מסכימה איתך.

אבל בדיוק בגלל זה אני לא יכולה לראות מקרה כזה, ולהסתפק בחיבוק. הרבה אנשים *לא* מתייחסים אל הפורום בערבון מוגבל, וזו הטעות.

את יודעת מה זה מזכיר לי?

שכמעט כל פניה לפורום הנקה נענית בשליחה ליועצת הנקה, גם כש(לי)נראה שאין ממש צורך. בהתחלה לא הבנתי למה התשובה האוטומטית היתה *יועצת הנקה*. אך למה לא, בעצם? הרי זה יכול רק לעזור (לי אישית היא לא עזרה, אבל אני רואה את המקרה שלי כיוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל). אני מבינה מה מפריע לך, אבל כשמציעים באופן וירטואלי לפנות לעזרה מקצועית (אני לפחות), זה בא ממקום מאד כן של רצון לעזור, ואם נראה שהכותבת במצוקה קשה, אז בהחלט יש להצעה זאת חשיבות (לפעמים אנשים לא פונים לעזרה מקצועית על אף שמצבם חמור מאד, וזה עלול להסתיים בטרגדיה). לא הורגים אותך
ולא גוררים אותך לטיפול
..

ImaAvaza

New member
לי זה גם היה מוזר

ההפניה לעזרה מקצועית בדוגמא הספציפית הזאת. כי דווקא כולם מדברים על התחושות האלו שקיימות אחרי הלידה ושהן נורמאליות. והיא אמרה שזה כבר עבר אז גם אני לא ממש הבנתי.....

dorlim

New member
....

זה נכון שלפעמים אנשים כותבים כמה מילים שנשמעות איום ונורא ואנחנו מייד מפרשים אותם בצורה הכי פשוטה שאפשר ואז נדמה שהפתרון הנכון הוא עזרה מקצועית כשלמעשה זה ממש לא כך ורק הביטוי הרגעי הוא שיצר מצג שכזה, מצד שני יש פעמים שבאמת מדובר בבעיה אמיתית רצינית ועמוקה שמצריכה עזרה מקצועית. קשה לדעת איפה עובר הגבול וקשה עוד יותר לדעת איך לוקחים אחריות על עצה כזו או אחרת שמא לא נחמיר חו"ח את המצב. אין לי פתרון רק יכולה להגיד שלא פעם , גם בפורומים אחרים, יצא לי לתהות בשאלה הזו..... אז אולי גם אני צריכה עזרה מקצועית
(זו תגובה למשפט האחרוון שהותיר אותי צוחקת בקול רם מול המחשב)

lulyK

New member
עוד נקודה למחשבה,

בתור מי שלא חושבת שעזרה מקצועית זו איזושהי תווית מעליבה, נראה לי שלהעלות את זה כאופציה יכול אולי לפעמים (איזו אמירה מסתייגת, אה?) לגרום לשואלת השאלה להבין שזו אפשרות, וזה לא שם אותה בצד של ה-לא מצליחים להתמודד לבד. <אמרה זו שקבלה עזרה מקצועים חמש שנים ברציפות, ובהריון היתה צריכה עוד פוש מקצועי כדי להתמודד עם החרדה, ואם היה לה עודף כסף היתה מקבלת עזרה מקצועית גם בימים אלה ממש>

למעלה