מותר קצת לקטר?

מותר קצת לקטר? ../images/Emo4.gif

רוני התחיל לעבוד בשעות אחר הצהרים, מה שמשאיר אותי עם שירי מהשעה 5 בה אני מגיעה הביתה ועד ל9 או 10 בלילה. סדר היום שלי די השתנה בעקבות העבודה של רוני. אני צריכה לחזור הביתה באוטובוס כיון שהרכב אצלו. אוטובוס משמעו יציאה מהעבודה רבע שעה לפני שבע השעות שלי (כולל שעת הנקה) ונסיעה של 50 דקות. כל זה היה נחסך בנסיעה ברכב שלוקחת 20 דקות. אבל לא על זה אני רוצה לקטר. אני מגיעה הביתה די מותשת אחרי יום עבודה ושירי דורשת , ובצדק , את תשומת הלב שלה. המטפלת לא יוצאת איתה מהבית כיוון שיש לה עוד כמה ילדים וגם מפני שהיא צריכה ללדת כל יום (עוד סיפור אבל בפעם אחרת) כך שאני מרגישה שחובתי להוציא את הילדה לאוויר הצח. אני עוזבת הכל ויוצאת. אבל לאן??? ישנם ימים בהם יש לי תוכניות או קניות ואז אני מטיילת לכיוון הסופר או החנות ושירי מבסוטה. אבל ימים אחרים, כמו אתמול למשל, שוטטתי בחוסר מעש למטה . עברנו לכאן לפני כחצי שנה ואני כמעט לא מכירה אנשים. אני אישה עובדת ועד עכשיו לא הזדקקתי לחברה, בעיקר שרוני היה חוזר הביתה איתי ביחד. גם אלה שאני כן מכירה , משכיבות את הילדים שלהם בשבע אחרי שהיו איתם יום שלם בחוץ , יוצא שאני די בודדה למרות היותי מוקפת גינות. המשפחה שלי גרה בעיר, מרחק של חצי שעה מכאן, אני מתחילה להתיאש, מרגישה כל כך לבד. אני יודעת שאני מגזימה, אבל התחושה הזיפתית הזאת של לטייל לבד, לחזור לבית ריק, לקלח את שירי ולהשכיב אותה לבד. נורא קשה לי, ואני לא מדברת על עזרה פיזית אלא בעיקר על חברה. אני מרגישה שהפתרון נמצא ממש לא רחוק ממני, שיום אחד אמצא אותו והכל יסתדר. כזכור, גם רכב אין לי והקניון הקרוב ביותר נמצא במרחק לא קטן. מה עושים?

ornaok

New member
מוכר...

אבל אני כבר התרגלתי לשוטט לבד. גיליתי שמקומות שקודם נראו לי רחוקים הם לא כל כך רחוקים, אני צועדת שעות עם לירי בעגלה/מנשא, עושה הרבה WINDOW SHOPING וגם שופינג ממש לפעמים... ואם אני רוצה להגיע למקומות מרוחקים יותר אני נוסעת באוטובוס...צריך לשלם גם על העגלה, ואני מודה שאני לר ששה לעשות את זה ויש קווי אוטובוס מאוד עמוסים שאיתם אני משתדלת לא ליסוע, אבל סה"כ זה לא כזה נורא. בקשר לזה שאני לא מכירה פה אף אחד... התרגלתי.מדי פעם אני נפגשת עם חברות ונהנית מכל רגע. בשאר הזמן אני מבלה עם לירי.(אני לא עובדת אז גם במשך היום אני לא פוגשת אנשים...)

ornaok

New member
אם לא מקפלים את העגלה משלמים

מחר של כרטיס נוסף

gali melenboim

New member
מה? בחיים לא שילמתי על העגלה!

אני נוסעת לפחות 3 פעמים בשבוע עם מיכל לעיר באוטובוס ומעולם לא שילמתי על העגלה. יש כאן מין אוטובוס מיוחד - עירוני, שמוריד את הרמפה עד למדרכה כדי שלא יהיה צורך להסתבך במדרגות עם העגלות.

gali melenboim

New member
מה? בחיים לא שילמתי על העגלה!

אני נוסעת לפחות 3 פעמים בשבוע עם מיכל לעיר באוטובוס ומעולם לא שילמתי על העגלה. יש כאן מין אוטובוס מיוחד - עירוני, שמוריד את הרמפה עד למדרכה כדי שלא יהיה צורך להסתבך במדרגות עם העגלות.

משוש30

New member
הי יעזור לך שאנחנו באותה סירה?

אם אין לך אוטו זה קצת יותר מסובך (אני מבינה שאין מצב לקנות איזה אוטו קטן ופשוט?) אני לרב לוקחת את מתן לחברות שלי ואז כיף מאד לשנינו. אולי תבדקי מי מבנות הפורום גרה בסביבה שלך ותיפגשו? מה עם איזה חוגון אחר הצהרים? מה עם להזמין אליך חברים שיש להם רכב (חברים עם ילדים בגיל של שירי?)

new mermaid

New member
../images/Emo45.gifחוג אחה"צ זה רעיון מצוין!

למה בעצם אני לא עושה את זה?
ד"א, כשאני יוצאת עם הקטנצ'יק לביקורים וכולי אחה"צ אני מאמבטת אותו לפני כך הוא רענן וריחני לנשיקות מהסובבים אותו וגם הרבה יותר קל לי כשאנחנו חוזרים עייפים ורעבים בערב: ציצי ולישון. אני חשה שהמקלדת היא לא הדרך הטובה ביותר בשבילך להכיר, אני מבינה אותך כי גם אני נורא נבוכה
מהמעבר למימד האמיתי, לכן אולי חוג תהיה אופציה קלה יותר (ואחרי החוג כולן יחד לגינה...)

הפתרון במרחק מקלדת ממך

כנסי לפורומי ההורות השונים, תציגי את עצמך ותגידי שאת מחפשת חברה לאחה"צ. גם כאן, גם בלהיות הורים וגם בהורים לתינוקות בטוח שיש עוד אמהות בסביבה שלך עם ילדים בגילאים קרובים. תגלי כמה מהר את מוצאת חברה ללפחות יום אחד בשבוע, אם לא יותר
. שאלה נוספת, למה שירי הולכת לשון כל כך מאוחר ? אולי כדאי שהמטפלת תקצץ בשעות השינה של הילדה לטובת השפיות שלך. אגב, מה תעשו כשהמטפלת תלד
?

שירי הולכת לישון בשמונה וחצי

בשמונה היא נכנסת למקלחת , אוכלת ואחר כך אני משכיבה אותה. לפעמים רוני עוד מספיק לשחק איתה כשהוא בא. חשוב לי שתהיה עדיין ערה בשבילו . לגבי השינה במשך היום, היא עוד קטנה מדי ואין לי או למטפלת אפשרות למנוע ממנה לישון.

אז גם את צריכה להיות ב-7:30 בבית

כך שזה לא מאד שונה משאר האמהות שאת מכירה. ברצינות, כנסי לאחד הפורומים, תציגי את עצמך, תגידי שאת מחפשת חברה, תראי מה קורה
. באזור ת"א (כך כתוב בכרטיס שלך) יש המון המון אמהות-פורום.

yaelia

New member
פיתרון הגינה ../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif

מאז שגילינו את הגינה השכונתית (שכשהייתי ילדה בעצמי, הלכתי לשחק בה עם חברות), חיינו שודרגו קשות. כל האימהות עם ילדים בכל הגילאים מגיעות ונורא נורא כיף אחר הצהריים וגם בבקרים. מוצאים מטפלות, בייביסיטר, מדברים על תינוקות וגם על עצמנו, ממש קבוצת תמיכה גינתית. מתנדנדים קצת וכשהפעוט נרדם אפשר סתם לשבת בצל ולקרא ספר. אם יש לך כזאת באזור שלך, נורא כדאי לנצל. פתאום את מגלה שכל האימהות מחפשת חברה ופתאום נורא נעים ולא בודד בכלל.

אני בטוחה שברגע שאמצא חברה

ללכת איתה לגינה, הכל ישתנה. אם באמת אמצא מישהי כזו שיהיה לי נחמד איתה , כל הפרספקטיבה שלי תהיה אחרת. אני מבטיחה לדווח כשאמצא אותה.

isidora

New member
חבל, אני מנשר../images/Emo4.gif

האמת שבשכונה שלי יש גינה אחת ריקה וגם אם היו בה אנשים אני גרה בשכונה שאני לא רוצה להכיר בה אפאחד (זה שילוב של כמה גורמים ביניהם העובדה שאני קצת סנובית והם קצת ערסים...) בסוף אוגוסט אנחנו עוברים מפה. עוד לא ידוע בדיוק לאן אבל בשאיפה שזה יהיה בחזרה למושב שבו גדלתי.

זה מאד מוכר לי

אמנם אני גרה איפה שאני גרה כבר כמה שנים טובות, אבל אני לא כ"כ אוהבת לרדת לגינה שליד הבית. נמצאים שם מליון איש ואני מאבדת את עצמי כשיש המון אנשים. לפעמים אני ממש מכריחה את עצמי. אבל אם לך אין בעיה להתחבר בקלות אז אני בטוחה שאצלכם בגינה יש המון נשים עם ילדים קטנים שתוכלי ליצור איתן קשר. אנחנו אמנם גרות קרוב, והיה יכול להיות נחמד להיפגש, אבל גם אני נטולת רכב. מקווה שתמצאי חברות חדשות ואם במקרה יהיה לך את הרכב יום אחד, את מוזמנת אלינו.

למעלה