מותשת ממשרד התמת - עצות יתקבלו בברכה

מותשת ממשרד התמת - עצות יתקבלו בברכה

אז בסניף של ויצו כל כיתת התינוקות המשיכה לבוגרים ולכן, כך נאמר לי - לנו אין מקום.
רק מה? לא טרחו לבדוק את הנתון הזה שהיה מאוד פ]שוט לבדוק ולפרסם אותו מבעוד מועד, ועשו זאת רק באוגוסט.
אחרי שעברתי דירה.
כי חשבתי לתומי שיחידנית לתאומים במצב כלכלי על הקרשים - בטוח בפנים. וגם האפשרויות שיש לי הן דלות. אין לי אוטו, משפחה מצומצמת שגרה ליד המעון, נשים כמוני חייבות לגור בקרבת המעון, למה לפרסם שמראש ידעו שלא יההי מקום רק באוגוסט?!

ומסתבר שפתחו כיתה מעורבת שלתוכה הכניסו חלק מהבוגרים וחלק מהתינוקות..
וגם שם אין מקום.

ובסניפים של נעמת גם אין מקום.
ובכלל שאר הסניפים של מעונות התמת מרוחקים שנות אור.

וכבר הגעתי לדרגים גבוהים.

אני בבית עם שני תינוקות, עומדת לאבד את העבודה המסכנה שמצאתי בשליש משרה (שאינה רווחית כלל לאור העובדה שאין לי ס ידו ר לילדים).
הילדים- הבית קטן עליהם, ואין לי אוטו להסתובב איתם בארץ.

אני פשוט עייפה.
וכועסת. מאוד.
המעון הזה ויצו בעיר שלי- מפוצץ. באוכולסויות מבוססות שהתחילו שם כשהתינוקות שלהן היו בני כמה חודשים ותופסים מקומות עד גיל 3 פלוס! בזמן שאני ויש לפחות עוד שתי יחידניות שאני מכירה- מחוץ לכיתה! איך יודעים שהם מבוססים או לכל הפחות לא במצב סוציואקונומי דומ הלרובינו- הם משלמים את המחיר המלא (!), כלורמ מחיר שיכלו לשלם למעון פרטי ולהשאיר למי שבאמת צריך את המקום במעון מסובסד. בכלל מסתמן שאין קורלציה בין מי ש נכנס ובין מי שזכאי לסבסוד.

כמה מעוות!!!

מייודעת למי אפשר לפנות שיש לו קשב לנושא, שיימצא פתרון בדמות סבסוד או משהו אחר?
אני באמת מותשת מזה, חיכיתי עם הלשון בחוץ לספטמבר והנה- טראחח בפרצוף.

היה גם ניסיון שלי להגי ע לסניף מרוחק בתל אביב, נורא! מעבר ליחס המזעזע שם לילדים, אני גרה רחוק מאוד המעון, מצריך אוטובוס בשעות שלעגלת תאומים לא תמיד יש מקום, ואחרי האוטובוס יש עוד הליכה של חצי שעה. מטורף.
אשמח לרעיונות... המלצות... אני במתח נוראי עם לחצים כלכליים כבדים, עם שני פעוטות שרק רוצים לשמוח ולצאת ואני צריכה לעבוד.

דנה130

New member
תנסי במחלקת גני ילדים באגף החינוך בעיריה

אני לא מתגוררת בתל אביב אך בעירי יש תחרות סמויה בין מעונות ויצו למעונות שמופעלים ע"י העיריה.
יתכן שבאחד המעונות האלה יימצא לך מקום (בתקווה שיש משהו קרוב אליך).
במידה ויש לך דרגה של תמ"ת הם מכבדים אותה.
בהצלחה!

אד י

New member
אני לא בטוחה אבל שווה בדיקה

יש מישהי בשם ענת עזר, היא יחידנית, שלפני 8-9 שנים פרסמה פה סיפור שהיה לה מול התמת.
במקרה שלה היא גרה רחוק ממסגרות של התמת, היא רשמה למעון קיבוצי שאינו מעון תמת, הגישה בקשה להחזר כספי, נאבקה על זה וזכתה.
תנסי לחפש את הסיפור פה בפורום לפי השם שלה.

אד י

New member
בדקתי בעצמי

היא לא פירסמה את זה בפורום,
אז כנראה היא סיפרה לי את זה בפרטי.
בכל אופן, זה קרה.
לפני יותר מ 10 שנים, הבן שלה גדול בהרבה משלי.
תבדקי את לשון החוק למקרה כזה.

שלגיה73

New member
מעונות קיבוציים לרוב מוכרים ע״י התמת

זה נועד כדי לסבסבד את המעון לילדי הקיבוץ, אבל אם יחידנית נרשמת היא יכולה לקבל את הסבסוד שלה שם.
את בני רשמתי כשהיה תינוק למעון בקיבוץ סמוך פשוט כי הוא נראה לי טוב יותר ממה שהיה בעיר, ורק לקראת סוף השנה גיליתי שהוא מוכר ע״י התמת (הגשתי טפסים וקיבלתי זיכוי על כל השנה)
אבל לא נראה לי שזה יעזור לשמש, לא מכירה קיבוץ ברמת גן
מה שכן אפשר לחפש רשימת מעונות מוכרים ע״י התמת, אמורה להיות רשימה כזו באתר שלהם, ולבדוק מה עוד יש מעבר לויצו/נעמת. לפעמים יש הפתעות

jiminit2

New member
לצערי נראה לי שנזכרת מאוחר

חייבת להגיד לך שמי שניסתה להירשם למעון מוכר תמ"ת יודעת בדר"כ מה המצב בכיתות המתקדמות - תמיד עוברים אליהן הילדים משכבת הגיל הקודמת באופן אוטומטי. אצלנו בזמנו היו שלושה מקומות בכיתת הבוגרים בגלל שהיה ברור וידוע שנה לפני כן כבר שכל הילדים ימשיכו ולממשיכים יש תמיד קדימות. המאבק שלך הוא בכלל לא במשרד התמ"ת. קודם כל את צריכה למצוא מקום פנוי במעון ורק אז תוכלי לדאוג לסבסוד (וקחי בחשבון ששליש משרה זה מעט מידי שעות. מקבלים סבסוד רק אם עובדים מעל 24 שעות שבועיות בממוצע. וככל שמספר השעות מועט יותר כך הסבסוד מועט יותר).
לטעמי כרגע יש לך שלוש אפשרויות - אחת למצוא מקום במעון מרוחק. זה ידרוש ממך להתפשר מבחינת המיקום וקרוב לוודאי שאלו המעונות הפחות מבוקשים (וכנראה עם סיבה
) אבל יש כאלו .
שתיים - לשבת ברשימות ההמתנה של כל המעונות שיש לך באיזור ולהתקשר כל פעם למנהלות שם לראות אם התפנה מקום (חייבת להזהיר מראש שהסיכוי למצוא שני מקומות בו זמנית קלוש. מראש הזהירה אותי על כך מנהלת המעון אצלנו וצדקה. אין עוזבים ולא היתה תזוזה).
שלוש - לפנות לרווחה בעיריה שלך ולפתוח תיק. אם מצבך באמת בעייתי ועונה לקריטריונים שלהם תהי מוגדרת רווחה (על כל המשתמע מכך). הם יעזרו לך להכניס למעון כי לילדי רווחה יש קדימות על כולם. אצלנו היה מקרה בתינוקיה שבאמצע שנה הכניסו תינוקת חדשה (שאר הילדים היו בין תשעה חודשים לשנה מעליה בגיל). בגלל שהיא הגיעה מהרווחה היא הוכנסה לתינוקיה שהכילה עד אז 18 תינוקות ושלוש מטפלות. ובזכותה קיבלנו מטפלת רביעית קבועה. הסייג כאן שחייב להיות מבנה גדול מספיק שאפשר להוסיף בו תינוקות מעבר לקיים לפי תקן מטר מרובע של התמ"ת (יש להם כזה, בזמנו תהיתי איך יכולה להיות כיתת פעוטון של בני שנתיים-שלוש שמכילה 36 ילדים. זה הרבה יותר מידי. מנהלת המעון הסבירה לי בפשטות שזה בגלל שהחדר המיועד גדול מספיק פיזית וממלאים אותו לפי התקן
)

זה סיפור של חצי שנה, לא נזכרתי בזה עכשיו...

ולא הבנתי איך אני אמורה לדעת מה מצב הנרשמים בכיתות מתקדמות.
גם רוב אלו שנדחו לא ידעו. ואני אחת "שחופרת". ישבתי מול המנהלת ומול המטפלות ושאלתי כל הזמן לגבי סיכוי קבלה, והאם יש משפחות עם עדיפות על פני חד הוריות כוו' וכו', מעולם לא דיברו איתי על עדיפות של ממשיכים על פני חדשים ועל אפס מקומות פנויים.
זה לא פחות ממחדל, ואל הן אמורות לעשות את זה, אלא להוציא חוזר ברור לקראת ההרשמה ולבצע הרשמה מוקדמת לממשיכים ואחרי זה לפרסם האם יש טעם להירשם או לא. זה היה חוסך בעיות לכולם שלא לדבר על משאבים למערכת ולנו.

מי שילדיה בתוך המערכת מגיל ינקות יודעת הכל, מי שלא- לא ויש פה בעיות הן בקריטריונים, הן בלוח הזמנים והן באדישות כלפי ההורים. סביב הרשמה וקבלה למעון צריך להתארגן כולל מגורים באזור והכל, מדובר במעון ענק.

מעב ר לעובדה שלא הבנתי את טובת הילד הממשיך. בעידן של היום לא מדובר באותה גננת או אותה כיתה או אותו ציוד. אני כן חושבת שראוי היה לבדוק כל שנה מחדש מי זכאי ומי לא. גם בסקטור הפרטי מעט מאוד רושמים את הילדים לאותה מסגרת מגיל כמה חודשים ועד גיל 3. זה מקומם שמיש שהיה זכאי בגלל 3 חודשים שבהם הגיש תלושים על עבודה וסטטוס מתאימים- יהיה זכאי לנצח על חשבון מי שצריכות את זה יותר מכל.
שלא לדבר על הכתבות שמפורסמות חדשות לבקרים על משפחות מבוססות שנמצאות שם.

גם ההצעה לפנות לרווחה בעייתית. הבנתי שילדים ממשיכים עדין בעדיפות על ילדים בסיכון ושיש תקנים וכו' ככה שעלולים רנדומלית לשבץ אותנו באזור מרוחק ואחכ להאשים אותי שאני לא מצליח ה להגיע. צריך לזכור שאנחנו בעיר גדולה לא ביישוב מרוחק.. ובכלל להכניס את הילדים שלי להגדרה קשה כזו ולמעורבות הרווחה מפחיד מאוד.

אני מנסה לבדוק עוד אופציות אבל הכל רחוק.. או גן פרטי עם סבסוד...

אמאנחל

Member
מנהל
אני לא מבינה את התמונה הגדולה

אני לא מבינה למה את לא עובדת במשרה מלאה.
האם יש לך מספיק חסכונות לגדל אותם בלי לעבוד? מה התכנון הכלכלי שלך לטווח ארוך. זה יותר חשוב ממעון זה או אחר. כי יש כאן נשים שהגיעו לפשיטת רגל...

רוןרון40

New member
גם אני מותשת אבל מסיבה אחרת.

בגדול... תפני לפניות הציבור (יש טלפון באתר) תשאלי היכן נשארו מקומות בסביבה שלך. יש משפחתונים וגם מעונות מוכרים של התמת שהם לא ויצו/נעמת/ אמונה.
יש דיווח באתר שהוא לא עדכני ולא כולל את כולם.
ואולי "שווה" לסוע באוטובוס לעיר סמוכה אם האוטובוס עומר קרוב לגן.

באתר של התמת תמצאי עד נתונים על מי נכנס ראשון וכו'. וכן, יש קדימות לילדים ממשיכים והם כן נרשמים קודם (לפחות אצלנו המנהלת כל שנה שאלה ודאגה לטפסים). זו אותה מסגרת. ילדים לא צריכים לעבור ממקום למקום כל שנה, והילדים עוברים יחד ולא נדרשים להסתגל כל פעם מחדש גם לחברים. המטפלות עושות סבבים ביניהן ומחליפות אחת את השניה.
גם אני רשמתי את הגדול ל 4 מעונות!! (נכנס בגיל 5 חודשים) ושנה אחכ שרציתי לעבור לא היה לאן.
גם את הקטן רשמתי ל 2 מעונות (ויש לי קדימות כי זה אח.. בלי קשר ליחידנית ומצב כלכלי), כי חששתי שיהיה עמוס.

ואת צריכה לפחות 20 שעות שבועיות אם את שכירה.
ואולי תמצאי גננת פרטית שתסכים למלא שורות גם במחיר סבסוד

אז תסתכלי מהנקודה שלך קדימה (איך את פותרת את המצב היום) ולא רק על השכנים וכמה הם משלמים, כי יש מספיק סיבות לשלם דרגה 12.

בהצלחה יקרה וחג שמח!

s p r i n g1

New member
השאלה ממי קיבלת את המידע

אם זה נאמר על ידי מנהלת המעון לא הייתי סומכת על כך בעיניים עצומות, לצערי הרב נתקלתי בשתי מנהלות מעון (של הגדולה ושל הקטנה שנים אחרי ) ששתיהן לא סיפרו את כל האמת לאמיתה ולא את העובדות ....ועשו קומבינציות, למנהלת המעון של הגדולה בזמנו אמרתי בפרצוף שהיא לא מדייקת בעובדות, התעלמתי ממה שאמרה ועובדה שהגדולה התקבלה לשנה שלישית במעון כי עמדתי בקריטריונים היום אני יודעת בודאות שמנהלת המעון של הקטנה עשתה קומבינציות ושיקרה לי ולעוד אמא, סופה של האמת לצאת לאור והשקרים של מנהלת המעון התגלו במהלך השנה, לא שהיה לי מה לעשות בנוגע לכך.......
אם הגשת בקשה בזמן להתקבל למעון והגשת את כל הניירת בזמן והוכחת שאת חד הורית יש לך עדיפות ב אמת פרט לילדים ממשיכים, תתעקשי לקבל ממנהלת המעון את התוצאה של ועדת הקבלה למעון (ללא שמות , אבל עם תאריכי לידה (מספיק חודש ושנה) וציון האם הילד ממשיך או התקבל השנה) תמיד בכל שנה יש ילדים להורים שעוברים לעיר אחרת ומקום אחר , כמו כן מספר הילדים בתינוקיה יותר קטן ממספר הילדים בכתת הבוגרים וזה אומר שתמיד חייב להיות מקום בכתת הבוגרים ולך כחד הורית עובדת צריכה להיות עדיפות על אחרים במיוחד עם תאומים. לא פעם מנהלות המעון אומרות דברים כדי לגרום לך לחפש במקום אחר , אם חשוב לך תבדקי מה קורה שם..
תבדקי האם אין ילדים שכבר לא זכאים להישאר במעון והמנהלת בקומיבנות כן השאירה אותו....או אם עשתה קומבינציות לגבי הילדים שהם עדיין בגיל שצריכים להישאר בתינוקיה....והמנהלת העדיפה לקדם הילד לבוגרים כדי לפנות מקום בתינוקיה...
זכותך לקבל מידע מלא לגבי ועדת הקבלה, מנהלת המעון צריכה להוכיח שהיא פעלה לפי החוק והנחיות התמת.
תגשי לעמות ידיד ותבקשי להפגש עם עו"ד שם (זה ללא עלות לפי מיטב זכרוני) ותתיעצי איתו איזה מכתב את יכולה להוציא לאירגון כדי לודא שפעלו עם ועדת קבלה לפי הנחיות התמ"ת.
כשאת פונה לאירגון, כמובן תכתבי גם את התמת....

תודה רבה! אני גם התרגזתי שאין פרוט מסודר ושקוף של הנתונים

אני אבדוק לעומק.
שוב תודה על הפירוט!

jiminit2

New member
סליחה שלקח לי זמן להגיב, לא הייתי ליד מחשב

הארגונים הללו (נעמ"ת, ויצ"ו ) כל כך מיושנים ומתנהלים באותה צורה שנים. בגלל שיש להם ביקוש אין סופי אין להם שום סיבה לעשות שינויים או רפורמות. אין שקיפות, אין מידע. אבל כל הורה שהילד שלו כבר במעון היה מספר לך שיש עדיפות להורים ממשיכים ויודע להגיד מי מקבוצת הגיל ימשיך לשנה הבאה, זה באמת ידוע מראש. את צריכה להבין שאם את רוצה מעון ציבורי את צריכה לרוץ אחריהם. אין שם יחס אישי או "מקרים יוצאי דופן" וכו . הם עובדים בדיוק לפי הנהלים של התמ"ת. לא פחות ובטח שלא יותר. חפשי במעונות של רשתות אחרות. עדיפות לאלו שהצטרפו בשנים האחרונות.

למעלה