מותשת

jeannav

New member
מותשת

שלום לבנות הפורום!

לפני חודש וחצי ילדתי תאומים (בן ובת) בשבוע 34+4 בקיסרי. יש לי בת בת 2.5 אותה הנקתי עד גיל שנה וחודש בכיף של שתינו.

את הבת הקטנה (התאומה) התחלתי להניק עוד בבית החולים. כשהשתחררנו הביתה כבר היתה הבנקה מלאה. עם הבן היה יותר בעיתי. הוא נולד קטן יותר (2.100) עם סוכר נמוך והיה שבוע בפגיה. התחלתי נסיונות הנקה כבר בפגיה, המשכתי בבית, אבל זה לא הצליח. נתתי לו חלב שאוב 1-2 ביום. כעבור קצת יותר מחודש הוא סוף- סוף הצליח לינוק. אז עכשיו אני מנסה להניק את שניהם.

אני מנסה להניק כמה שיותר, אבל עדיין אנחנו נאלצים להוסיף להם תמ"ל, כי אחרת אין לי חיים. אני לא מצליחה כל כך לשים אצבע מה הבעיה. נדמה לי שהם פשוט לא שבעים מהחלב שלי. אמנם אין לי כמויות אדירות של חלב, אבל גם כשמישהו מהם יונק משני הצדדים, ויונק להנאתו כמה זמן שהוא רוצה בלי הגבלה, עדיין הוא / היא לא שבעים כנראה כי לא מצליחים להירדם. רק כשנותנים להם תוספת של תמ"ל, הם נרדמים לפחות לשעה. אחרת אני יושבת עם אחד מהם, או עם שניהם שעות על גבי שעות, וברגע שאני מניחה אותם (לא משנה אם במיטה, סלקל, טרמפולינה או על הידיים של מישהו אחר), לא עוברות 5-10 דקות עד שהם מתחילים לצרוח. ברגע שנותנים להם תמ"ל הם נרגעים ונרדמים.

למרות שאני מאוד רוצה להניק את שניהם, ואני בהתחלה התנגדתי לכל נסיון לתת להם את התוספות, עכשיו אני כל כך מותשת שכבר לא איכפת לי, רק שיתנו לי קצת שקט.

נדמה לי שהחלב שלי לא כל כך רזה - אחרי לילה במקרר אני רואה בבקבוק חלב שאוב שכבה (אמנם די דקה, אבל בכל זאת) של שומן. אז מה אני יכולה לעשות אם זו לא בעיה של כמות?

תעזרו לי בבקשה לא להתיאש.

תודה מראש

ז'אנה

נסי להרגיע בדרך אחרת

אפשר לנסות להכניס אותם למנשא (כל אחד בנפרד כמובן...) - תראי ולי תגלי שהם נהנים ונרדמים בשמחה ובעצם מה שהם היו צריכים זה את התנועה והקרבה לגוף של מישהו ופחות את ההשלמה בתמ"ל.

jeannav

New member
ניסיתי

אכן ניסיתי במנשא. נפלא ונחמד. נרדמים (רק עם מוצץ) ומנמנמים כל עוד הם עליי. ברגע שאני מניחה אותם, הם מתעוררים. עם ידיים אותו סיפור - כל עוד על הידיים, מנמנמים. מניחים במיטה - מתעוררים.

פפשושית

New member
מבינה אותך

התאומים שלי בני 3 וחצי חודשים גם בן ובת ויש לי ילדה שחגגה השבוע שנתיים.
בגיל חודש וחצי לא היה לי שניה של פנאי, הם רצו כל הזמן לינוק ולא עזבו אותי. אני יכולה לעודד אותך וממרומי 3 וחצי חודשים המצב מאוד משתפר!
לוקח זמן לבסס את משק החלב לגוף ונראה לי שעם שניים זה לוקח יותר זמן כי עם הגדולה ההנקה היתה פשוטה וכיפית ואיתם נלחמתי על ההנקה, גם במיוחד עם הבן שנולד קטן ולא ינק בכלל בהתחלה כי היה חלש.

בקיצור סבלנות ותניקי כמה שאת יכולה עד שיתבסס משק החלב, מנסיון שלי לקראת גיל חודשיים וחצי כבר הדברים מסודרים יותר. תנסי לתת להם מוצץ אצלי זה מאוד מרגיע את הבן, כמובן בתנאי שהם עולים טוב במשקל שלא יבוא על חשבון האוכל.

מנסה לעזור ולעודד...

וקודם כל,
כל הכבוד על הרצון והנחישות וההצלחה לבסס את ההנקה.
ועוד בנתוני פתיחה שכאלה (פגיה ולידה מוקדמת)...
אני יכולה להזדהות מאוד עם הקושי וההתשה, עברתי את זה לפני שנה בדיוק.
מה שאני יכולה להציע לך זה ליצור סביבך הרבה תמיכה - פיזית, ורגשית.
לאכול הרבה דברים שנותנים כח ואנרגיה כמו תמרים ושקדים ואגוזים וחטיפי גרנולה (רק תצחצחי טוב שיניים אח"כ :)),
ולקבל את זה שבחודשים הראשונים זה פשוט ככה - את מתמזגת עם הספה/המיטה והכרית הנקה.
תנסי לגוון את מקומות ההנקה וגם את התנוחות, קחי לך ספרים ליידך או טלויזיה או מחשב - לראות סרטים...
בקיצור, תנסי לראות איך את משפרת את כל המסביב כי זה ככה בהתחלה (לפחות אצלי היה ככה...) - יושבים כל יום כל היום בהנקה.
ועוד משהו קטן, אל תיבהלי מהתוספות האלה של התמ"ל, לפעמים צריך את זה כמו שאת אומרת כדי לא להרוג את עצמך. אני גם עשיתי את זה בחודשים הראשונים מדי פעם, ועכשיו הם כבר לא יודעים (או זוכרים) מה זה בקבוק....
והכי חשוב, תמשיכי לבקר פה מדי פעם, ואל תתבישי לשאול או לתהות או לבקש תמיכה. לי זה עזר מאוד מאוד מאוד!
שיהיה מזל טוב ובהצלחה רבה!

הנקה של קטנטנים

הי ז'אנה

ברוכה הבאה אלינו, מזל טוב !!

אני רוצה להוסיף עוד כמה מילים על מה שכתבו.

ראשית - אין דבר כזה חלב אם רזה!!! חלב האם מותאם לתינוקות שלה! נכון שאחוזי השומן משתנים בחלב האם מאמא לאמא וזה קשור לכל מיני גורמים גנטיים, אבל לא קיים דבר כזה חלב אם שלא מתאים לתינוק שלה.

עלייך לזכור -שאמנם עברו חודש וחצי מהלידה - אבל הפיצפונים שלך עדיין קטנטנים... תאורטית - הם עוד יכלו להיות עדיין ברחם כעת.. כך שהם עוד מאוד עובריים למרות גיל חודש וחצי המכובד :)
זה שהנקת את הגדולה - זה מעולה ואני בטוחה שזה עוזר גם עכשיו כשיש לך נסיון וותק בהנקה.

אין ספק שזה שהם נולדו מוקדם כל כך ובמשקל נמוך מן הסתם - מאתגר את תחילת ההנקה וצריך לזכור את זה. זה בהחלט לא פשוט - ואני מבינה שעברת תקופה מאתגרת וכל הכבוד שאת ממשיכה ומניקה עם הקשיים .

ההתנהלות של תינוקות יונקים שונה מתינוקות שמקבלים תמ"ל בבקבוק.
לרוב - תינוקות שמקבלים תמ"ל - יאכלו כמות די גדולה בבקבוק ואז ישנו שינה ארוכה וחוזר חלילה.
אצל תינוקות יונקים - זה שונה. הם יונקים בהפסקות, עד שהם ממלאים את הבטן, ואחרי כמה שעות שבהן הם יונקים ונחים ועושים הפסקות קצרות בהנקות - אז הם ישנים.
הרבה פעמים - זה נראה שאין מספיק חלב ושהם רעבים - אבל הם עושים בדיוק את מה שהם אמורים. ממלאים את הבטן בתדירות גבוהה ובכמויות קטנות. זה נקרא "שעות יניקה" (מונח שטבעה ד"ר מירי ליבוביץ).
אחרי כמה "שעות יניקה" יגיע פרק של שינה וחוזר חלילה.

נסי כמו שכתבה אמא המקסימה, לארגן מסביבך עזרה כמה שניתן - משפחה, חברים וכדו' או עזרה בכסף.
בבית שיש בו תאומים - תמיד יש מקום לעוד יד ותמיד יש במה לעזור, גם כשאמא מניקה. כל מי שיכול לעזור - מוזמן.
תארגני לך מקום נוח שיהיה לך נוח לשבת עם הקטנים ולהניק. שיהיה בו נוח לשבת - כמו על המיטה בחדר השינה או על הספה בסלון. כך שכשהם נרדמים - את יכולה להשכיב אחד ליידך ולקום עם השני.
שתהיה לך סלסלה או קופסה שבה תוכלי לשים לך בקבוק מים עם פיית ספורט, טישו, טלפון, משהו לנשנש - אגוזים וכדו', פירות יבשים, שלט לטלויזיה, וכך - איפה שאת יושבת - הסלסלה הזו יכולה להיות ליידך.
את יכולה להזמין את הגדולה שלך לשבת איתכם. להסביר לה שאת מניקה את הקטנים. להזכיר לה שגם היא ינקה כשהיתה תינוקת. כשאתן ביחד - את יכולה לספר לה סיפור, לראות ביחד טלויזיה, לשחק במשהו , להסתכל באלבומים וכדו'.
ואת יכולה גם לבקש ממנה שתעזור - להביא מוצץ/ מגבונים / בגד וכדו'.

כמובן שגם ההמלצה למנשא היא נהדרת ויכולה מאוד לעזור.

מקווה שהטיפים יכולים קצת לעזור.

בהצלחה
ותעדכני אותנו איך הולך

למעלה