מו ומו- היכל בשרים מוצלח ברחובות

מו ומו- היכל בשרים מוצלח ברחובות

הביקורת מפורסמת גם אצלי בבלוג

מסעדת בשרים זה מושג שדי חסר בארצנו הקטנה, בעצם ההגדרה היותר מדויקת צריכה להיות Steake house, בכוונה באנגלית כי סטקייה ישר לוקח אותי למסעדות של שנות השבעים והשמונים של סטייק עין וסלטים שהיו סוג של שידרוג למסעדות המזרחיות.
אני מדבר על מקום של נתחי בשר גדולים שמוגשים במסעדה אלגנטית, עם מבחר מצומצם של תופסות וכמה מנות ראשונות חביבות, מקום שהעיקר זה הבשר ורק הבשר, מקום לארוחה נעימה ומלאה חלבון מין החי, בארץ יש בעיה של בשר איכותי, יש כאלה שמאשימים את הכשרות, יש כאלה שאת זני הבקר המגודלים בארץ, אבל שרירי לסת חזקים יש לכולנו.
הפעם הגענו עד רחובות הרחוקה, מצחיק שישנם מקומות שאתה מאמין שהם סוף העולם וקשה לך לשכנע אחרים לנסוע כל כך רחוק בשביל ארוחה אבל דרך כביש 6 ואחרי 40 דקות אני כבר נכנס לתוך היכל הבשרים המקומי- מו ומו.
עיצוב אלגנטי ויפה, חלל לא קטן, מלצרים שרצים מסביב ומיד מניחים בקבוק מים קרים על השולחן, תפריט שמגיע מהר וגם קצת ספיישלים כי אי אפשר בלי, התפריט די קצר ואפילו מאכזב- אין הרבה נתחים מעניינים, ההיצע הרגיל של פילה, סינטה ואנטריקוט, חסר יל חלקים יותר משובחים עם עצם שהם לטעמי האינדיקציה האמיתית למסעדת בשרים טובה- טי בון עסיסי, ניו יורק סטייק עם עצם לאחוז בה..
היינו ארבעה והתחלנו עם זוג מנות ראשונות אבל קודם כול ללחם- סלסלה עם פוקאצות קטנות ומתוקות שנזללו חיש מהר עם שמן זית ובלסמי וכבד קצוץ (38 ₪) שהגיע בכד קטן ובכמות יפה, הכבד היה חלק אבל גושי בו זמנית , עשיר בטעמים ובצל מטוגן, הוא הוגש עם ריבת בצל טובה וריבת דובדבנים חמוצים שהייתה איזון יפה לעושר של המנה.
מנה ראשונה אחרת שהגיעה היו 3 נקניקיות מתוצרת הבית שהיו הפעם בקר וממולאות בגבינה על תבשיל שעועית (68 ₪) התבשיל היה מעולה ומלא טעמים של בישול ארוך, הנקניקיות היו אכזבה- בשר סביר, אבל חסר תיבול מעניין, מעט יבשות למרות מילוי גבינה שקצת עזר, אבל עם מעט תבשיל שעועית וחרדל חריף הם היו חביבות, למרות שמנה יקרה הרבה יותר מדי לעומת התמורה.
הגענו כבר לעיקריות- בחרנו את 3 מנות הסטייקים מהתפריט ואחת מהספיישלים, מה שהגיע לשולחן היה 400 גרם סינטה (142 ₪) שהייתה אדמדמה במרכזה, עסיסית ומלאת טעם עד כמה שסינטה יכולה להיות , נתח משובח ומבוחר אבל לא נועז.
אנטריקוט 400 גרם (142 ₪) היה סביר, בשר טוב, לא הרבה שומן, עשוי במדויק אבל מעט משעמם , הוא נפל בדיוק בנקודת התורפה של רוב הסטייקים בארץ- יישון לא מספק, בשר לא משוייש מספיק, איפה זה לעומת היכלי הסטייקים של ארצות הברית או אירופה?
מנה של מדליוני פילה עגל 300גרם (162 ₪) הגיע בצורת גליל ארוך שבושל בסו וייד ואז נצרב על הגריל, הבשר היה רך ומתמסר, עשוי במדויק, אין ספק שהמטבח יודע מה לעשות ויש לו איש גריל מוצלח.
מהספיישלים הגיע 300 גרם אוכף טלה, 6 נתחים יפים של אוכף נקי עם מעט עצם, הבשר היה רך ומלא טעם, מתמסר אך גם דורש לעיסה, טלה איכותי שנעשה במדויק והראה שכנראה שבבקר בארץ אנחנו חלשים אבל הטלה הוא מעדן אמיתי.
לקינוח בחרנו מהתפריט הרגיל נוגט בייליס, הגיעה צלחת מלאה בקרם שוקולד לבן עם בייליס, עם בננות מקורמלות ועל המרק הגיע קובייה של נוגט שוקולד מאובק בקקאו, קרם השוקולד הלבן היה הם כמות גדולה של בייליס שגרמה לטעם לוואי לא נעים, הבננות לא היו מקורמלות מספיק וקרירות , הנוגט היה שוקולד די סתמי, מנה שלא ממש הצליחה להמריא אבל הייתה מתוקה בשביל הסיום.
קינוח שני מהספיישלים היה בראד פודינג שהגיעה כחתיכה גדולה של פודינג לחם על בסיס בריוש עם תפוחים, הוא היה שחום ומפנק, מתוק וחמצמץ, חם וקר, הוא הגיע עם קרמל חם מעליו ותלולית של קצפת לידו והיה קינוח מעולה לסיום הארוחה.
סיימנו ארוחה מושחתת לארבעה אנשים עם 2 ראשונות+ 4 עיקריות+ 2 קינוחים ומספר בירות בסכום של 912 ₪, בקשה לשלם טיפ באשראי התקבלה בסבר פנים לא יפה ומתי ביקשנו לחייב את כרטיסי האשראי בסכום של 1000 ₪ הגיעה המלצרית אחרי מספר דקות לשאול אם אנחנו יודעים שזה לא טיפ של 10%.... נקודה רעה מאוד לטעמי לשירות שגרמה לי לצאת עם טעם רע.
לסיכום- היכל בשרים ישראלי ברמה גבוהה שמתמודד עם איכות הבשר הישראלית בכבוד, מקום ראוי לנתח בשר מכובד, המחירים לא זולים אבל נותנים תמורה ראוייה, הייתי שמח ליותר נתחי בשר מעניינים ואולי לקצת יותר תעוזה, אבל בכללי שווה ביקור, ציון הדוקטור- 8.5
 

מיתר44

New member
תודה על הפרוט

מעניינת אותי הסיבה לפער בין איכות הבשר בין המקומי לאמריקאי/אירופאי.
עד כמה שאני יודע, מו ומו מיישנים בעצמם באיטליז הצמוד את הבשר וגם מייצרים
בעצמם את הנקניקיות ועוד מוצרים שניתן לרכוש שם.
 
יש להם אטליז צמוד

עד כמה שידוע לי הם התחילו כאטליז ורק אחר כך הפכו למסעדה.
מבחינת איכות הבשר- זה ענין של תרבות וידע, באירופה, ארצות הברית ודרום אמריקה יש כמויות גדולות של מרחבים ומראה טבעי וזנים שמתאימים לאקלים והם יודעים לגדל בשר איכותי ולטפל בו, אצלנו אין כמעט מסורת ורק עכשיו מתחילים למצוא זנים שמתאימים למראה בארץ שהוא יבש יחסית ואפשרי רק במשך חלק מהשנה.

 
אין לי מושג מאיפה התמונה הזו הגיעה

אם זאת הייתה תמונה שאני צלימתי אז עוד סבבה, אבל זה ממש מוזר
 

oreldi

New member
תודה על הדיווח

אכלתי שם את האנטריקוט לפני פחות מחודש - סטייק מעולה, לא פחות.
להשוות לאירופה וארה"ב זה בלתי אפשרי- הגידול שם אחר.
אני מסכים שהיה נחמד לנתחים מעניינים יותר, אבל אנטריקוט כמו שלהם זה הרבה מאוד
 

גסטרו

New member
בקריאת הפרוט נראה שהציון 8.5 גבוה יחסית

ולא הבנתי- הסכימו לקבל טיפ באשראי ? האם שמתם לב לכך שהטיפ קטן מהמקובל ?
 
בהתחשב במגבלות הבשר בארץ המקום הוא מהמוצלחים בתחום

זאת מסעדה ברמה גבוהה, שמגישה בשר טוב ועשוי ביד בטוחה, היו מספר מנות שהיו פחתו טובות אבל כולם ברמה גבוהה ככה שמגיע לה ציון גבוה.
לגבי הטיפ- הם הסכימו לקבל את הטיפ באשראי, ההפרש בין 10% למה שהשארנו היה סביב שקחל אחד והתכוונו לשים עוד כמה מטבעות, בכול מקרה זאת החלטה של הסועדים כמה טיפ הם רוצםי לשים- בין אם זה 5%, 10% או 20% וזאת חוצפה מצד המלצרית לשאול את זה.
 
באמת חוצפה...

טיפ הוא לא חושה ונתון לשיקות דעתו ל הלקוח.
כל "החוסר" הוא בשקל בודד...ההערה ממש לא במקום.
אני חושבת שגם הייתי מעירה לה על החוצפה.
 
אותי מכעיס העובדה שהטיפ מחושב כאחוז ממחיר הארוחה

למה במידה ואני לוקח סטייק שמחירו 140 ש"ח ושולחן ממול לוקח שניצל במחיר 60 ש"ח והשיורת על ידי המלצר זהה אני צריך לשלם טיפ כפול?
כול שיטת הטיפים היא נוראית ולטעמי הייתה מזמן צריכה להיכנס לתוך תחשיב המנות בצורה שתבטיח למלצרים משכורות איכותיות ותנאי עבודה נהותים
 


לא יכולתי לתאר את מה שאמרת טוב יותר :)
&nbsp
אני חברה בקבוצה בפייסבוק שפיקס המליץ עליה פה - מלצרים מתנשאים וממורמרים.
חלק מהסיפורים שם ממש הזויים וקורעים אותי מצחוק..
מידי פעם אני שומעת על מלצרים חצופה שרדפה אחרי טיפ כי השאירו לה 10 אגורות פחות וכדומה (הקצנתי בכוונה).
&nbsp
אני לא אכלנית גדולה ויכולה להזמין במסעדה מנת ציפס שעלותה בסביבות ה20 שח.
מעניין אם אותם מלצרים היו מרוצים מה10%, כלומר 2 שח טיפ.
&nbsp
בקיצור, אני מקווה שמישהו יכניס את עלות הטיפ לחישובי המנות וכל הדבר הזה יגמר....
 

sweetdreams

New member
אז תשלם כמה שנראה לך מתאים

זו אמנם השיטה, אבל כל עוד היא לא מוסדרת והטיפ לא מגולם בתחשיב המנות, אז אתה רשאי להחליט כמה ראוי בעיניך לשלם.

בעיניי, אגב, איזור ה50 ש״ח זה מה שראוי בעיניי לגובה טיפ מקסימלי, והסיבה שאני משלמת לפעמים יותר היא נטו הנורמות החברתיות שמונהגות בנושא, אבל גם במקרים כאלה זה אם השירות היה באמת ללא דופי. כך שהערה מהסוג שקיבלתם, על כך שהטיפ לא עומד בסכום שראוי בעיניהם, היתה מקצצת אותו מיידית לאיזור מה שראוי בעיניי, ואולי אף פחות.
 
שירות יוצא דופן ראוי לתגמול מתאים

כבר ראיתי בעבר מלצרים שבאמת יצרו חווית אכילה מדהימה של הבנת קצב האכילה, המלצות חכמות ובניית ערב מוצלח ולהם אני בשמחה מעניק טיפ נדיב, לשירות יעיל אני משאיר סביב 10% כאשר בדרך כלל אני מעגל לסכום עגול ולא מחשב על הנקודה, בגלל זה התגובה של המלצרית באמת עיצבנה אותי
 

החתולית

New member
על הדיווח

אני חושבת שיש בארץ בשר טוב ואיכותי. לא בכל המסעדות, אפילו אלה שהן מסעדות בשר מובהקות, מקפידים ליישן את הבשר זמן ארוך מספיק, ולהקדיש לו את תשומת הלב המגיעה לו.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה