מו"מ עם בחורים:

מו"מ עם בחורים:

על מה אנחנו צריכות להתעקש? על מה מותר לוותר? איך מנהלים מו"מ כזה בלי לצאת קשוחות מידי? מה אנחנו צריכות לשדר? מה מותר לעשות? מה אסור? אשמח אם תתקיפו את הנושא מכל ההבטים האפשריים:)

spooni

New member
מו"מ ..אלוהים לאן הגענו ...?! ../images/Emo13.gif

מו"מ ? על איזה שלב של היכרות מדובר ? בשיחה הראשונה ? בשבוע הראשון ? בחודש הראשון ? אחרי החתונה ?

כן , ספוני, הדבר שהיינו צריכות

לעשות ולא עשינו. לטעמי האישי המו"מ מתחיל עוד לפני שהכרת את הבחור. עם עצמך. הוא מתחיל מזה שאת מגלה לעצמך מה בעצם את רוצה ... מה באמת את מחפשת שם אצל בני המין השני . אני גיליתי למשל שאחת הבעיות הכי עמוקות היא התכחשות פנימית למה שהאישה מתלכתחילה רצתה: היא רצתה קשר עמוק, רציני, מקיף ומונוגמי. אבל היא סיפרה לעצמה שהיא "זורמת" שהיא "על הכיפק" שהיא "לא כבדה". ולכן היא זרמה התכחשה לרצון העמוק שלה בקשר והלכה על "סטוץ" כי אולי ...ככה מתחילים? אולי הוא יראה כמה היא מקסימה וירצה בה? אולי אם היא תמצוץ מדהים ותחליף איתו שלל תנוחות הוא ישאר? אז לדעתי זו הנקודה שצריך לטפל בה ראש לכל. זה מה שיקבע איך מסננים איך מנסחים כרטיס בקופידון איך באים בכלל לפגישה והיכן קובעים אותה. תתפלאי ספוני, זה משא ומתן.

מקלקלת? להפך!

אבל אני באמת חייבת לשאול... כי יש לי רשימה של מי אני רוצה שיהיה איתי, אבל זה נראה כאילו זה איזה אביר על סוס לבן לא מציאותי שאני בחיים לא אמצא
ואני לא רוצה להיות לבד זה כמו שאלנו לגביי ההמנעות. זה מאוד בריא להתרחק לתקופה מסויימת אני מסכימה איתך... אבל יש לי את הספק הזה - שאם אהיה פאסיבית ולא אצא עם אנשים בחיים לא יהיה לי אפאחד ככה

הערכות מול עובדות

עקבתי בפירוט אחרי כל מה שכתבת כאן על נסיון העבר שלך. וכתבת שבעצם נשארת לבד עם יחסים מאוד חלקיים ולא מספקים ובסופו של דבר גם הרגשת שזלזלו בך. כלומר מבחן העובדות אומר שעד היום לא הצלחת כל כך בדרך בה הלכת. זו טענה נכונה בענייך? עכשיו, כשמציעים לך כאן להתבונן בעצמך ברצינות. (כי הרי הכל מתחיל מזה שאם את מתייחסת לעצמך ברצינות איש לא יעיז לזלזל בך) את אומרת : אבל לפי שיטתכן לא אמצא בחיים שלי כלום. מה מוליך אצלך את המחשבה הזאת? שאם תצאי עם עוד ,100 בסוף יד המקרה תשגר אלייך את אהובך הקסום? ובכן. יתכן שלא תמצאי מהר. יתכן שזה יקח הרבה זמן, וילווה בהרבה חיפושים. אבל אנחנו מדברות לא פחות ולא יותר מאשר על בן זוג ואדם שאולי תבני איתו משפחה.לא? זה לא משהו לקחת ברצינות? ואחרון האם במקום כלשהו בליבך את מתביישת שאת רוצה גבר לחיים?

זאת בדיוק הבעיה שלי , שאני מזללת

בעצמי וזה לא משנה איזה שיטה אני אעשה - אצא עם 100 , או לא אצא עם אפאח , הם תמיד יזלזלו בי . איך אני יכולה לדרוש מאחרים את מה שאני בעצמי לא עושה? ולגביי השאלה האחרונה שלך - לא יודעת אם מתביישת אבל זה מעצבן אותי שאני צריכה גבר כדי "להסתדר בחיים" מעצבן אותי שזה לא משהו שתלוי בי, שזה תלוי במישהו אחר, אם אני אהיה "מאושרת עם בית ומשפחה ומישהו לחזור אליו בערב" זה מתסכל ואני מרגישה חסרת אונים בקשר לזה

Betterfly

New member
דעתי בנושא

את צריכה להתעקש על כל רגש אותנטי וחוויה אותנטית שנוצרים אצלך. למה הכוונה? לדעתי, מה שאנחנו עושות זה פשוט לפחד להיות עצמנו, לבוא עם מה שיש לנו ולקבל מה שמגיע לנו. את צריכה לעשות דברים שלא נוגדים חוסר נוחות בסיסי שלך. ללכת להיכן שנעים ולוותר היכן שכואב. התנהגות זו או אחרת לא מצאה חן בעינייך? אין מה לתרץ. חתכי. אל תאשימי את עצמך שזו את, אלא שנגלה לך מידע חדש שמשנה את התמונה בעינייך. אם את חושדת שזה לא פעם אחת ולא פעמיים שדבר כזה קורה לך- כדאי לשאול את עצמך איפה וויתרת קודם, איפה התפשרת. בשלב השיחה? בשלב הסינון? גם אם הגענו לשלב שהבחור מוצא חן בעינייך- עדיין יש על מה להתמקח. מה הכוונה? את רוצה לבלות זמן במחיצתו ונעים לך איתו. את לא צריכה להסתיר זאת אבל כמובן לא צריכה לדחוף לשם יותר מדי (יותר מאשר הוא מראה רצון). תזכרי שקשר נבנה לאט. אז על מה מותר לוותר? על דברים שאינם מהותיים בשבילך. דוגמא- אם את חושבת למשל שאת נמשכת אליו מבחינת מראה אבל הוא לא גבר חלומותייך, עדיין שווה בדיקה לדעתי. ניהול המו"מ הוא בעיקר בינך לבין עצמך. הוא כבר צד שלישי... בחני מה שיש לו להציע, הציעי מה שדנת בו בינך לבין עצמך. את תחליטי איפה להתפשר ואיפה לעמוד על שלך. רמז- דברים עקרוניים מאוד- אם הוא לא גורם לך לעשות דברים שאת לא רוצה לעשות, אם הוא לא מפעיל לחצים מאיזשהו סוג, אם הוא נעים אלייך ומקשיב לך, שואל ומתעניין ב-א-מ-ת ולא רק מספר על עצמו, אם הוא יוצר איתך קשר במידה שמספקת את שניכם. אלו הן דוגמאות ואת בטח מכירה דברים שחשובים לך. אולי עד היום אמרת לעצמך שאת סתם "נודניקית" ודורשת הרבה. שבי עם עצמך ותחשבי מה באמת חשוב לך ולמה את מתעקשת עליו- בלי לשפוט את עצמך לחומרה. לדרוש קשר מתמשך ותומך זה לא נודניקיות, אגב. זהו לבינתיים, אם שכחתי משהו ארשום עוד
המון בהצלחה!

תודה../images/Emo13.gif קראתי את ההודעה שלך כמה

פעמים. את פשוט מדהימה וכתבת דברים מדהימים. מבטיחה ליישם:)

אכן דברים מדהימים והרבה אין להוסיף

חוץ מלהעלות את הדיון הזה לטאגליינס... אבל בכל זאת משפט קטן: אני מרגישה שאחת הבעיות החמורות ביותר של נשים צעירות היום היא הדה- לגיטימציה לרצון שלהן לחיות חיי משפחה. נוצר איזה טרור "קוליות" כזה שבו בחורה צריכה לשחק שכאילו היא יצאה מהסיפור הזה אבל בפועל, היא ציידת ערמומית שרוצה רק ללכוד גבר ולהשתלט על חייו ומשכורתו. ושתדענה שגברים מרווחים מנישואין יותר מנשים, אבל זה דיון אחר. אני אישית סבורה שאין דבר יותר נכון וטוב מזוגיות איתנה וטובה שבמסגרתה באים ילדים לעולם. בגדול, אין לזה תחליף. רק מה? מאוד נדיר למצוא את הדבר הזה הקרוי "זוגיות איתנה" והוא עטוף בכל כך הרבה אשליות ופנטזיות שבעצם אנחנו מדברות היום על הדבר הכי קשה בחיים: למצוא בן זוג ראוי למשימת ההולדה. זו משימה יותר קשה מלפתח קאריירה כי זה תחום שתלוי הרבה בך וכישורייך ואילו מציאת בן זוג קשורה גם באדם אחר. אז מה בעצם קורה? כולם משחקים כאילו מציאת בן זוג זה מין כיף כזה זורם ורומנטי משהו שבא כמו תינוק מחסידה. צונח משמי- יה עטוף בסאטן וורוד. כולם משחקים אותה שהדרך האמיתית למשימה הכי קשה בחיים עוברת דרך ישיבה על הבארים ועשיית עיניים והתעוררות כל בוקר עם מישהו אחר. אני לא חושבת שזאת הצעה אמיתית לנשים. אני גם לא חושבת שזאת הצעה אמיתית לגברים - אבל שידאגו לעצמם. בקיצור: את רוצה דבר אמיתי , וחשוב ומסובך. אל תניחי לאווירה המטומטמת והצרכנית לטשטש את הדבר שאת רוצה. ועוד משהו בן זוג וילדים אינם אושר . הם חלק מאוד מרכזי וחשוב בחיים אבל הם לא מביאים אושר. הם , כמו החיים, הרבה עבודה , הרבה רגשות, המון סיבוכים פנימיים והמון התעסקות. אבל לא אושר. הוליבוד מאושרת כשהזוג מתנשק לאור השקיעה או הזריחה או חבורת לוויתנים שמשתכשכת במיים על רקע חזרתו של בן הזוג האובד לזרועותיה של אהובתו. אבל משפחה , נישואים וילדים הם לא אושר.

זה בדיוק מה שאני לא סובלת

את הצביעות הזו אם אני רוצה קשר או משפחה-> אני לא קולית , אני רווקה נואשת. נמאס לי שמקטלגים אותי על פי המצב המשפחתי נמאס לי להיות מסכנה בעיניי הדודות שלי ולא מוצלחת רק כי לא "תפסתי בעל" ססססעמק, למה אני בכלל צריכה "לתפוס בעל" למה אני צריכה להיות ציידת ערמומית ולרדוף? למה אני זו שצריכה להרגיש מסכנה ולהתחנן שיסתכלו לכוון שלי? אם אני זו שמביאה איתי יותר לקשר הנישואין מאשר הגבר, אם החברה מייעדת אותי מלכתחילה להיות השפחה שלו בבית, למה אני צריכה בכלל לרצות מוסד נישואין? זה לא מה שאני רוצה, זה לא מה שאני מייעדת לעצמי אני רוצה קשר שיוויוני שאתן ואקבל בדיוק באותה מידה במידה שווה ואני נותנת המון אז למה שלא אקבל המון בחזרה? למה אני צריכה להתפשר רק כדי לא לצאת הרווקה המסכנה בעיניי החברה? אני שונאת את המשחקים האלה אני שונאת את הצביעות הזו

עצתי, אם כן...

שבי לך , יקירתי, במקום שאת חשה בטוחה בו והתחילי לשאול את עצמך מה באמת את רוצה. בלי להתבייש בשום דבר (את כמובן יכולה לעשות את זה כאן , בדיוק באותה שיטה שפתחנו את נושא המו"מ). אני ממליצה אפילו על רשימה מסודרת של רצונות. אחר כך , שבי וערכי רשימה מקבילה של "מה אני צריכה , לדעתי". זאת העבודה הכי חשובה בנוגע לחיפוש אחר זוגיות. (והיא ממש לא פשוטה) או קי? מה אני רוצה? מה אני צריכה?

את יכולה להסביר בשביל מה צריך

גם רשימה של "מה אני רוצה" וגם של "מה אני צריכה"? עשיתי לי רשימה של "מה אני רוצה" , אבל זה לא סוג של לשקוע בפנטזיה?

בדיוק בגלל זה קיימת הרשימה השניה

בואי נעשה ככה. המצוקה של הסתרת הפנטזיה מעצמך, יותר גרועה מהדיון בה. כמו שבטרפליי כתבה בהודעה האולטימטיבית שלה, את צריכה להתחיל את המשא ומתן בינך לבינך - קרי להכנס לדיון פנימי עם הפנטזיה שלך. כשאת מעמתת את מה שאת רוצה (חתיך מסעיר מטריף אך עדין כריזמטי אך נאמן ומוקסם ממך עד כדי עיוורון לכל העולם.. וכל הקקה הזה של שילגיה) ובין מה שאת צריכה (איש נעים ואמפטי שילווה אותך לחדר לידה וילחם עם הרופאים שיתנו לך אפידורל, או כל מה שאת מבקשת. ושיקום איתך בלילה לתינוק ויעבוד איתך כדי לשלוח אותו לאוניברסיטה.... וכל הקקה הזה של החיים).... זה בעצם מסדר בפני עצמו את רשימת המועמדים.... ובאופן עקרוני, יקירתי, פנטזיות מודחקות הרבה יותר מסוכנות והרסניות מפנטזיות שאווררו , קיבלו גודל הגיוני ונכנסו לדיונים עם המציאות.

Betterfly

New member
מסר שנגע בי.

עד כמה שניתן לגעת בי בימים אלו
אני חושבת שהחלק הכי קשה בהתמודדות שלי הוא הפנטזיה הזו שבאמת זוגיות אמורה להיות איזה משהו פנטסטי- שאם עד היום לא פגשתי את בן זוגי בסופרמרקט ושנינו נשאנו עיניים מעבר לקרטוני החלב, התאהבנו, רבנו פה ושם והשלמנו בסערת תשוקה וכמובן- הוא אמר לי שאני הכי יקרה לו בעולם, לא יכול לדמיין את חייו בלעדיי ונתן לי טבעת- אז לעולם לא אהיה בזוגיות. זה הכי קשה כי אני מסתכלת מסביב ותמיד לכולם נשמע שיש סיפורים פנטסטיים. לא משנה אם הם נפגשו בתור למכולת או בקופידון- מדובר בזוג יפה ומאוהב, אשר נפלו זה לזרועה של זו ומאז לא ניתן להפריד ביניהם, יש להם את האחדות הרעיונית והרוחנית שלהם. זה להרגיש- נשמה תועה בעולם.

Betterfly

New member
תודה מתוקה ../images/Emo25.gif

דברייך חשובים לי מאוד... אני שמחה אם מישהו הצליח להבין מסר שניסיתי להבין והפיק ממנו משהו. היה לי יום קשה היום- השלמתי כבר עם עובדת סיום היחסים אבל התחושה של חוסר ערך כי אני נזרקתי לכלבים עדיין לא מרפה.

אה ושכחתי לציין

בהקשר למה שכתבת, אני באמת מרגישה לפעמים "נודניקית" שדורשת יותר מידי אני לא עומדת על שלי יש דברים שאני יודעת שאני רוצה ואם מי שמולי לא מתנהג ככה אני לא מתע'קשת עליהם אם הוא מתנהג כאילו הם לא חשובים או לא הגיוני מה שאני דורשת, אז אני באמת חושבת שאולי הגזמתי בדרישות ואלי אני קשה מידי איתו האקס האחרון שלי אמר לי שאני באה עם יותר מידי ציפיות מקשר
כשביקשתי ממנו דברים ממש בסיסיים: לצאת-> הוא לא היה אוהב לצאת איתי למסעדות או פאבים דברים רומנטיים > הוא לא רצה לעשות ארוחות רומנטיות יחד, או אמבטיה יחד, כל מיני דברים כאלה, אני הייתי צריכה ליזום את הדברים האלה וזה מה זה מוזר. הייתי פעם עם מישהו שסיפר לי שכשהוא היה בן 18 והיתה לחברה שלו יומולדת הוא עשה לה בחדר על הרצפה לב של נרות ופרחים ושם שיר רומנטי ברקע ורקד איתה באמצע הלב כשאמרתי לו שזה ממש פה ואז כזה אמרתי "יו, גמני רוצה" הוא אמר לי שאני ילדותית, שהוא עשה את זה בגיל 18 , ועכשיו כבר לא עושים דברים כאלה קיטשיים
הוא אמר לי שאני מתלהבת מזה כמו ילדה קטנה בגלל שיש לי חסך בחבר ולא היה לי חבר בתקופה הזו
יש לי ידידים שמספרים לי ככמה הם משקיעים בקשרים ועושים דברים למען החברות שלהם. תמיד אני מוצאת את עצמי בקשרים שאני זו שעושה את הדברים האלה ואפעם לא עושים את זה בחזרה בשבילי

למעלה