מזגן חלון תדיראן כ-35 שנה

alm985

Member
מזה מעל 35 שנה מקרר ומחמם מזגן תדיראן כבתמונה . לעולם לא התקלקל ולא הוחלף גז. בימים אלו המזגן מוציא אוויר בלבד
האם יש אפשרות שמדובר במלוי גז ? אגב הכפתור הימני מכוון ל off מזה כל השנים ואינו ניתן לסיבוב .

קבצים מצורפים

• מזגן.jpg
    מזגן.jpg
    KB 63.5 · צפיות: 9

frankthe2

Active member
אתה מזכיר לי נשכחות... היה כזה אצל אבא ז"ל ותיבדל לחיים ארוכים וטובים אמא... במזגן שלהם הייתה תקלה שהלך אז קבל - אני זוכר את זה טוב כי רצתי לקנות את הקבל - שעה וחצי נסיעה עם הפקקים של חיפה... המזגן תורקן, החזיק מעמד עוד שנה ואז ההורים רצו מזגן חדש אז נתנו את המזגן לחבר, התקין אותו אצלו בחדר השינה, המזגן עבד 4 ימים ואז שבק חיים הלך המדחס. מכאן אי אפשר לדעת מה הלך ולא הלך, צריך איש מקצוע שיבדוק. מזגן כזה עתיק - לא תמיד שווה לתקן כי כמעט ואין להשיג גז לכאלו מזגנים, אין חלפים... אחרי 35 שנה אולי שווה לחשוב על רכישת חדש...

חן 1111

Active member
יכול להיות גז, אבל די בטוח שלא שווה לתקן. כזה מזגן עתיק, הטכנאי יגע בו והוא יתפורר...

יוסי זיו1

Active member
מזגן היסטוריה,מדחס לא עובד כנראה ,יכול להתחיל מחוט שרוף או טרמוסטט פגום (יש לי עדיין חלפים לכאלו), קבל מקולקל או אוברלוד מדחס או אפילו מדחס,וכן לפעמים גם אין גז, ומילוי גז למזגן כזה הוא עסק יקר ,הצעירים של היום לא יודעים איך לאכול את המזגנים האלו.
אגב את הטרמוסטט זה הכפתור השמאלי אפשר לבדוק בקלות, סובב אותו בעדינות ימינה /שמאלה וצריך להשמע קליק קטן,
הדגם הזה נקרא STB והיו מספרים ,2 או 3 או 4.
הכפתור הימני מפעיל דלתית קטנה להכנסת אויר צח, הוא לא קשור לתפקוד המזגן

למעלה