מזגן מטפטף בצורה לא עקבית

gb228

Active member
מזגן אלקו אינוורטר 35i
לפני כחודש פרסמתי כאן שאלה בקשר למנוע המניפה.
מאז הוחלף המנוע ובוצע ניקוי למזגן ועד השבוע שעבר המזגן עבד בסדר גמור.
לפני כשבוע התחיל טפטוף, אבל בצורה מאוד לא עקבית - ייתכן יום שלם שהמזגן לא מטפטף ויום לאחריו כן. או שמתחיל את היום ללא טפטוף ולאחר כ 5 שעות עבודה מתחיל לטפטף, או שביום אחר מתחיל לטפטף כבר אחרי חצי שעת עבודה.
הניקוז נראה תקין ואמבט הניקוז נוקה ביסודיות בזמן החלפת המנוע. אין קפיאה שנראית לעין על הסוללה
מה יכול להיות ההסבר לתופעה?

נערך לאחרונה ב:

חן 1111

Active member
תלוי כמה מטפטף ומאיפה. בעונה הזאת האוויר לח מאוד ולפעמים הטפטוף הוא פשוט כי החלק החיצוני של המזגן קר והמים מתעבים עליו. אין הרבה מה לעשות נגד זה.

gb228

Active member
תלוי כמה מטפטף ומאיפה. בעונה הזאת האוויר לח מאוד ולפעמים הטפטוף הוא פשוט כי החלק החיצוני של המזגן קר והמים מתעבים עליו. אין הרבה מה לעשות נגד זה.
זה לא עיבוי על החלק החיצוני - זה טפטוף שמגיע מבפנים ומטפטף משתי נקודות בחיבור של המכסה לגוף

חן 1111

Active member
זה לא עיבוי על החלק החיצוני - זה טפטוף שמגיע מבפנים ומטפטף משתי נקודות בחיבור של המכסה לגוף
עדיין, זה יכול להיות עיבוי בגלל שהמכסה או הגוף קרים.
אמבט העיבוי אמור להכיל את כל מה שיורד מהמאדה. תבדוק כשיש טפטוף אם האמבט הזה מלא. אם הוא מלא, יש בעיה בניקוז. אם הוא מנוקז, הבעיה יכולה להיות מה שכתבתי. זה ייפסק בספטמבר כשהאוויר יהיה יבש יותר.

gb228

Active member
מי שניקה לא ניקה טוב, התעלה האחורית סתומה,
אני מניח שאתה מתכוון לתעלה שמתחברת לצנור הניקוז. מי שניקה זה אני - פירקתי את כל התעלה, שטפתי אותה היטב עם סבון וצינור ולכן אני לא חושב שיש איזושהיא חסימה או סתימה בתעלה עצמה. הייתי מצפה שכל חסימה תיצור בעייה תוך זמן קצר יחסית - גם בתנאים יבשים יחסית כמות המים שמזגן פולט היא די גדולה כך שהייתי מצפה שהתעלה תעלה על גדותיה יחסית מהר. כאן העסק מאוד לא עקבי - הבוקר למשל המזגן הופעל בשעה 7:00 ועדיין חמש שעות אחרי, ללא טפטוף. אתמול - תוך פחות משעה החל לטפטף.

מ ש ה 53

Well-known member
אני מניח שאתה מתכוון לתעלה שמתחברת לצנור הניקוז. מי שניקה זה אני - פירקתי את כל התעלה, שטפתי אותה היטב עם סבון וצינור ולכן אני לא חושב שיש איזושהיא חסימה או סתימה בתעלה עצמה. הייתי מצפה שכל חסימה תיצור בעייה תוך זמן קצר יחסית - גם בתנאים יבשים יחסית כמות המים שמזגן פולט היא די גדולה כך שהייתי מצפה שהתעלה תעלה על גדותיה יחסית מהר. כאן העסק מאוד לא עקבי - הבוקר למשל המזגן הופעל בשעה 7:00 ועדיין חמש שעות אחרי, ללא טפטוף. אתמול - תוך פחות משעה החל לטפטף.
יש כאן בעיה תמוהה. הרי דברים לא קורים "יש מאין".
אם התעלה נקיה ואין בה חורים, היא לא אמורה לדלוף.
אם הצינור נקי, הוא אמור לנקז היטב את כל מה שיוצא מהתעלה.
אם השיפוע של התעלה נכון, אין מה שיעצור את זרימת המים.
וממרות הכל, כן נתקלתי במזגנים שדלפו (אבל באופן עקבי), גם אחרי ניקוי התעלה וגם אחרי החלפת הצינור.
בדליפה לא עקבית איני זוכר שנתקלתי עד כה.
אז מה מצב הצלעות? הן לא צברו "ים של גי'פה", שיוצרת אולי קיפאון של מים על פני הקונדנסור?
ומה עם המניפה? מסתובבת כראוי ולא נתקעת?

gb228

Active member
יש כאן בעיה תמוהה. הרי דברים לא קורים "יש מאין".
אם התעלה נקיה ואין בה חורים, היא לא אמורה לדלוף.
אם הצינור נקי, הוא אמור לנקז היטב את כל מה שיוצא מהתעלה.
אם השיפוע של התעלה נכון, אין מה שיעצור את זרימת המים.
וממרות הכל, כן נתקלתי במזגנים שדלפו (אבל באופן עקבי), גם אחרי ניקוי התעלה וגם אחרי החלפת הצינור.
בדליפה לא עקבית איני זוכר שנתקלתי עד כה.
אז מה מצב הצלעות? הן לא צברו "ים של גי'פה", שיוצרת אולי קיפאון של מים על פני הקונדנסור?
ומה עם המניפה? מסתובבת כראוי ולא נתקעת
אני מסכים שזה מצב תמוה מאוד. התייעצתי גם טכנאי שאני עובד איתו הרבה שנים - גם הוא מגרד את הפדחת.
אני לא בטוח, אבל זה נראה משהו שתלוי בלחות - יש לי רושם שטפטוף מתחיל אם יש תעבורה גדולה של פתיחה וסגירה של דלתות (המזגן בסלון שבו יש דלת יציאה לחצר). עדיין, במצב רגיל זה לא אמור לקרות. אני גם צריך לנסות לעשות ניסוי יותר מבוקר (אולי יום שלם ללא פתיחת הדלת ויום לאחריו פתיחה מיד אחרי הפעלת המזגן) כדי לוודא שזה תלוי לחות.
אולי באמת אפרק שוב את המכסה ואבדוק אם במקרה בהרכבה איכשהו התעלה איבדה מהשיפוע שלה (אם כי זה נראה לי קצת לא אפשרי כי היא ממש מתלבשת על מסגרת הבסיס שנשארה ללא תזוזה.
כשניקיתי את המזגן ניקיתי גם את הצלעות - עם צלעות סתומות היתי גם מצפה לראות איזושהי קפיאה עליהן ולהרגיש שהזרימה של האויר מוגבלת - אבל שני הדברים לא קיימים.
המניפה מסתובבת כראוי (הכל התחיל אחרי שהוחלף לה המנוע)

יוסי זיו1

Active member
לא מדובר על התעלה שניקית , יש תעלה אחורית סמויה שגם לנו כאנשי מקצוע קשה להגיע אליה וזו התופעה שאתה מתאר.
בנזילה קבועה הקיר אחורי נסדק והתעלה היא חלק מהקיר

gb228

Active member
לא מדובר על התעלה שניקית , יש תעלה אחורית סמויה שגם לנו כאנשי מקצוע קשה להגיע אליה וזו התופעה שאתה מתאר.
בנזילה קבועה הקיר אחורי נסדק והתעלה היא חלק מהקיר
במצב תקין, האם המים מהתעלה הזו "גולשים" במין מגלשת פלסטיק בצד שקרוב למנוע המניפה לתוך תעלת הניקוז?
אם לא - אז מה המסלול של המים מהתעלה הזו לכוון תעלת הניקוז?

יוסי זיו1

Active member
כן ,זה קו הגלישה יש תעלונת מאד נמוכה מאחור לאורך כל הסוללה וקורה הרבה שבזמן ניקוי היא מתמלאת או ניסתמת או הלכלוך ממלא חלק גדול ממנה ובלחות גבוהה עודפי המים שלא מתנקזים בה גולשים החוצה.

gb228

Active member
כן ,זה קו הגלישה יש תעלונת מאד נמוכה מאחור לאורך כל הסוללה וקורה הרבה שבזמן ניקוי היא מתמלאת או ניסתמת או הלכלוך ממלא חלק גדול ממנה ובלחות גבוהה עודפי המים שלא מתנקזים בה גולשים החוצה.
זה באמת מתאים לכך שהבעיה בתעלה אחורית עם סתימה חלקית. כל עוד הלחות יחסית נמוכה אין בעיה והמים מתנקזים דרך ה"מגלשה". כשיש לחות גבוהה עם עיבוי מוגבר התעלה מתחילה להתמלא עד שעולה על גדותיה.

למעלה