מזגן מיני מרכזי תדירן 5 כ"ס

boriska1

Active member
בכל שנה יש לי צרות עם המזגן הזה. הפעם בא איש המזגנים, סידר את הצנרת (כל טכנאי אילתר כל מני דברים, הפעם זה בסדר). יש רעש מהמנוע, הטכנאי אמר
שהמשאבה לא דוחסת טוב, יש להחליף מנוע קומפלקט. הוצאה של כ9000 ש"ח. האם לא ניתן לשפץ את המערכת הזאת?
מה עוד אפשר לבדוק?
כאמור יש רעש חריג.
אודה לכם על כל עזרה

יוסי זיו1

Active member
כנראה אתה מבלבל בין המונחים, אתה מתכוון בטח למדחס שאיננו דוחס טוב, אז מחליפים מדחס חדש בחצי מחיר ואת הגז שהוא מאד יקר היום אפשר לשאוב ולהחזיר בחזרה למזגן, בשביל מה להחליף מעבה קומפלט

boriska1

Active member
תודה יוסי.
עד עכשיו גיליתי שחלק מהרעש זה מוויברציות המאוורר. היה אצלי שכן , מומחה רציני למערכות קירור, אלא שלא מתעסק עם מזגנים ביתיים , והוא אמר לי שני דברים:
א.ההתקנות של הקבלן , הן לא טובות בכל הבניין (מדובר ב60 דירות) , וזה מה יש, תיקון של זה יקר מאוד.
ב.הציע לטפל בוויברציות המאוורר, ואז להחליף את הגז, קודם לעשות וואקום וזה ישפר קצת.
מה דעתך?
ועוד שאלה: כמה מעלות אני צריך למדוד ביציאת האוויר. יש לי כ18 מעלות.

יוסי זיו1

Active member
ויברציות למאורר זה אומר החלפת כנף ,לגבי הגז לא מחליפים סתם ,זה מאד יקר היום בודקים קודם אם הוא גז נקי או מעורבב עם אויר כי יש סיכוי שבאחד הסבבים של המילוי לא בוצע ואקום טוב, לאחר אותה בדיקה שנעשית כשהמזגן כבוי מספר שעות מפעילים ובודקים לחצים אסל עם שעונים כפולים אלקטרוניים ומחברים במקביל בודקי טמפרטורה על הצנרות ויחד עם מד זרם ואז מקבלים החלטה על המדחס אם עובד תקין או בחוסר קומפרסיה, אם יש תוצאה שלילית מחליפים מדחס בלבד מקורי ולא חלופי.

למעלה