מזגן נוזל

frankthe2

Active member
שלום המזגן אצל אמא נוזל, המזגן הינו מזגן מיני מרכזי, 4 כ"ס בן 15 שנה. המזגן מטפטף בין החיבור של החלק הפנימי ( של הצינורות המעבה והמפוח) לצינור הניקוז.
המסקנה שלי היא שאו שצינור הניקוז סתום ואז צריך לנשוף לתוכו בכוח / לשפוך לצינור קצת אקונומיקה או שמגש הניקוז של היחידה הפנימית מלא לכלוך. איך אני מנקה את המגש הזה? אסור לשוף לשם אקונומיקהנ - האם שטיפה עם צינור או לשפוף לשם חומר ניקוי כגון נוזל שמשות יכולות לפתור את הבעיה?
תודה

יוסי זיו1

Active member
הטפטוף מנקודה זו אומר שמים גולשים ממגש הניקוז לתחתית המזגן, לנקות לבד אי אפשר צריך להזמין טכנאי , אבל אוסיף עד 2 סיבות לנזילה שכזו, סוללת מאייד סתומה ומעבר אויר חלקי, סיבה נוספת מגש הניקוז עצמו עם חור/חורים ,

frankthe2

Active member
הטפטוף מנקודה זו אומר שמים גולשים ממגש הניקוז לתחתית המזגן, לנקות לבד אי אפשר צריך להזמין טכנאי , אבל אוסיף עד 2 סיבות לנזילה שכזו, סוללת מאייד סתומה ומעבר אויר חלקי, סיבה נוספת מגש הניקוז עצמו עם חור/חורים ,
תודה על התגובה!
היום הייתי אצל אימא, דבר ראשון פירקתי את צינור הניקוז מהחיבור שלו למגש הניקוז. חיברתי צינור למקלחת והכנסתי בעזרת הצינור מים לתוך צינור הניקוז - בצד השני יצא הרבה לכלוך. כמו כן העברתי איזה מקל דק בתור הניקוז של מגש הניקוז ושוב - יצא הרבה לכלוך.. בעזרת הצינור הוספתי עוד מים למגש הניקוז כך שיצאו עוד מים ועוד לכלוך. חזרתי על התהליך מספר פעמים גם בצינור הניקוז וגם במגש הניקוז ובכל הפעמים יצא עוד ועוד לכלוך. הפעלתי מזגן ואין טפטוף יותר.
אני מסכים איתך ב 100% שסוללת המאייד סתומה וצריך לנקות אותה ניקוי מקצועי. יש פילטר רק בהנמכת התקרה ואין פילטר על הסוללה עצמה. לא ברור לי למה. בעבר לא יכולתי להתקין את הפילטר האמור אלא רק כשהמזגן היה כבוי, היום בקלות הצלחתי להתקין עם מזגן עובד. ברור לי שהמזגן אינו תקין. הוא עובד חלש.
צריך לחשוב מה הלאה...

למעלה