מזג האויר בצפון הודו

dunee

New member
מזג האויר בצפון הודו

שלום, אני מתכוון לטוס להודו בסוף פברואר. מישהו יודע אם מזג האויר בצפון הודו ונפאל נוח לטראקים? אולי עדיף להדרים קצת ואז לחזור לצפון? תודה על העזרה

muga

New member
עונות לטיול

העונה לנפאל היא מרץ-אפריל, מומלץ להגיע בסביבות אמצע מרץ. העונה לצפון הודו היא מסביבות אפריל לאיזור מנאלי ודרמסהלה ומסיבות יוני לאיזור לאדאק. בסוף פברואר אתה יכול להתחיל את הטיול במישורים - איזור אגרה ווראנסי, ומשם להמשיך לנפאל, ואח"כ לחזור לצפון הודו. טיול נעים.

dunee2

New member
ומה לגבי דרום?

תודה על תשובתך, מה לגבי העונות בדום הודו? האם זה נכון בדרום מזרח הודו יש פחות תיירים, ועוד פחות ישראלים? מישהו היה באיזור הזה? יש מקומות יפים, אני חושב להגיע לשם בסוף אולי בסתיו או סוף קיץ, לתפוס זולה לאיזה חודשיים במקום שקט. תודה מראש, דני

muga

New member
דרום הודו

העונה בדרום הודו היא מסביבות אוקטובר-נובמבר עד פברואר-מרץ. בדרום הודו יש הרבה תיירים, אבל הרבה פחות ישראלים. משום מה, רוב הישראלים לא יורדים דרומה לגואה, וחבל. יש מקומות מדהימים ביופים בדרום והאופי של הטיול שם שונה מהאופי של הטיול בצפון הודו, ממש 2 ארצות שונות. מדינת קרלה היא אחת מהמדינות היפות ביותר בהודו, עם חופים מדהימים, יש את קראנטקה וטאמיל-נאדו שגם כן מקסימות (בדרום הודו יש סגנון שונה לבניית המקדשים, מאוד מרשימים). בקרלה יש את קוצ'ין ששם קיימת קהילה יהודית ובית כנסת, יש בדרום הודו כמה "היל סטישיין" (ערי גבעה לנופש..), שאפשר לשהות בהם ימים רבים ולעשות טיולים קטנים באיזור כמו מונאר, קודאיקנאל וכו'). בקיצור..שווה להגיע גם לדרום. טיול נעים.

PsyGirl20

New member
???

רוב הישראלים לא יורדים דרומה לגואה???.....עד עכשיו הבנתי שזה מה שהרוב עושה.....תקנו אותי אם אני טועה

muga

New member
נכון ולא נכון

כן, רוב האנשים שנמצאים כרגע בהודו, נמצאים בדרום הודו. אך, למרבה הפלא, דרום הודו נחשבת בעיקר ראג'יסטן עד גואה ולא הרבה דרומה (עם קפיצה קטנה להמפי ופונה). קרלה-קרנטאקה-טאמיל נאדו אלו לא מדינות בהודו שרוב הישראלים כוללים במסלול שלהם. אפשר גם לראות את "ההשפעה" שנוצרת עקב כך בדרום הודו - אין שלטים בעברית, המוכרים לא יודעים עברית, וכמעט ולא פוגשים ישראלים.. חבל..דרום הודו מקסימה, ושונה מאוד מהצפון..

dunee

New member
ישראלים

ואו! יש כל כך הרבה ישראלים שם שהמקומיים יודעים עברית?! ואו! אגב, איך הישראלים בהודו רעשנים ומעצבנים כרגיל? :זה נכון שיש אכסניות שלא מכניסות ישראלים?

muga

New member
חלק ככה, חלק לא

באיזור צפון הודו ודרומה עד גואה יש המון ישראלים. בדלהי, מנאלי, דרמסהלה, גואה, פושקר, ווראנסי ועוד - יש מסעדות ישראליות, שלטים בעברית וחצי מהמוכרים מדברים עברית... בדרום-דרום הודו (קרלה, קראנטקה וכו') - אין כזה דבר. אני שאלתי הודי ברכבת, כמה תושבים הוא חושב שיש בישראל - הוא אמר לפחות 15 מיליון...מאוד הפתיעה אותו התשובה האמיתית.. בקשר לישראלים עצמם..תלוי. אי-אפשר לתת תשובה חד משמעית. לרוב החבר'ה הישראלים שמטיילם ב"חבורות" גדולות מאוד רעשניים ובוטים. שוב, לא תמיד. הישראלים לרוב נורא "תקועים" אחד עם השני ולא טורחים להכיר תיירים "זרים" אחרים, וחבל...אבל, תמיד אפשר למצוא את הישראלים הנחמדים, האדיבים, השקטים והמנומסים. ואפשר בקלות גם למצוא חבורה של גרמנים/צרפתים שגרועים לפחות כמו הישראלים.. בקשר לדסט האוסים - התופעה יותר נפוצה בתאילנד. בטח גם בהודו זה קיים, אני לא נתקלתי בשה ב2 ביקוריי שם. נקווה שהמצב יישאר כך..

למעלה