מזג האויר "משגע" את הזוחלים השנה בירושלים.

TAINTED SAINT

New member
מזג האויר "משגע" את הזוחלים השנה בירושלים.

לפני רגע שכן דפק אצלי בדלת ונתן לי צב יבשה זעיר [מהבקיעות של השנה] שמצא על ליד הבניין שלנו לפני מספר דקות [קריית היובל,ירושלים]. לפני יומיים טיפס זעמן מטבעות נוסף [באורך מטר] לקומה הרביעית לטרוף ציפורים מכלוב [אותה דירה שחדר אליה זעמן מטבעות בשמחת תורה] ואכל שלושה פינקים,הזעמן פונה עיי עובדי מחלקת הוטרינריה של עיריית ירושלים,שהשערתם הייתה: "אולי הם יורדים מהגג מדודי שמש שהתקינו לאחרונה".[גם בשכונת קריית היובל בירושלים,בניין הממוקם בדיוק מעל הוואדי היורד לעין כרם]. הצב יעבור מאוחר יותר היום לגן החיות התנכ''י ומשם לשחרור. סוף שבוע נעים לכולם.

shanicy

New member
באמת נכון, גם אני מצאתי צב לפני יומיים.

מי היה מאמין שבאמצע נובמבר אני אמצא צב?! ולמה הצב שלך צריך לעבור דרך גן החיות ולא ישר לשדה הקרוב?

TAINTED SAINT

New member
משום שאין לי רכב פרטי ולכן "השדה הקרוב"

איננו אופציה קלה יותר לצערי. בעלי חיים ישראלים שמוצאים את דרכם אליי אני מעביר לגן החיות-שם הם עוברים בדיקה וטרינרית ושחרור מסודר ורשום,היוצאים מן הכלל היחידים הם נחשים ישראלים שאני מפנה מדירות-במקרים כאלו אני משכנע את בעל הדירה להסיע אותי אל 'העמק הלבן' [חלק משמורת הטבע של נחל-רפאים] ושם אני משחרר אותם,כך הם "בטוחים שהנחשים לא יחזרו".

Itamar Levy12

New member
בהחלט משוגע

אני גר די בצפון הארץ, ובשבוע שחלף עלינו לטובה ראיתי שני נחשים, יום אחרי יום. משהו לא בסדר פה....

תרקדי

New member
שאלה ../images/Emo5.gif

"אולי הם יורדים מהגג מדודי השמש...." זה יכול להיות? אני יכולה להתקל בנחש בחדר המדרגות זוחל למטה אחרי שהשתזף לו בשמש על הגג? לחץ!

תרקדי

New member
שלום איש ../images/Emo140.gif

אתה מתכוון שהם "עלו" יחד עם המשהו החדש וככה הגיעו לגג? אז כל דוד שמש חדש שעולה צריך לבדוק מראש שאין בו אורח? אתה רוצה להגיד לי, שיכול להיות שגג הבניין שלנו שורץ נחשים בגלל דודי השמש?

TAINTED SAINT

New member
היי,בלי פאניקה ../images/Emo13.gif

ההנחה של עובדי העירייה הייתה כנראה שיתכן ונחש הגיע לגג עם דוד שמש שהותקן לאחרונה,באותה המידה נחש יכול להגיע בתוך אדנית גדולה [כפי שהוזכר כאן בפורום] ובדרכים אחרות שונות ומשונות. הגג שלך לא שורץ נחשים-את יכולה להיות רגועה,הניחוש שלהם טוב באותה המידה כמו הניחוש שהנחש נפל לגג מהליקופטר שחלף מעל הבניין או שילד רצה לגדל נחש "בשו-שו" מבלי שהוריו ידעו על כך והחזיק את הנחש במשהו מאולתר על הגג והנחש הצליח לברוח... אני הזכרתי את מה שהם אמרו מתוך שעשוע,אינני לוקח ברצינות ולו לרגע את ההנחה שלהם לגבי הגג מכיוון ואני גר באזור ויודע כי הנחשים הללו נוטים לטפס לדירות ולטרוף ציפורי שיר -אני חוזר שוב - את יכולה להיות רגועה לחלוטין הגג שלך לא שורץ נחשים - עד היום עדיין לא נתקלתי בנחש על גג בניין - ולו רק מן הסיבה הפשוטה כי אין מקורות מזון לנחשים על גגות בניינים,לא מכרסמים ולא קיני ציפורים. שבת שלום והמשך סוף שבוע נעים.

תרקדי

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אין מקורות מזון לנחש בגג - זה נכון. נרגעתי קצת. תודה.

naja

New member
לא יודע איך זה בירושלים, אבל באיזור המרכז....

תמיד אחרי הגשם הראשון, כשיש כמה ימים של שמש, רואים פעילות של נחשים. אני מעריך שמדובר בעיקר בנחשים שהמחסות שלהם נרטבו בגשם הראשון, והם משפרים מיקום לפני החורף. היוצאים מין הכלל שפגשתי עד היום היו שני צפעים(בשני ארועים שונים) שהחליטו שאמצע נובמבר זה זמן מצויין לאכול חולדה.

TAINTED SAINT

New member
המפגש הכי משונה שהיה לי על זוחל בחורף...

היה לפני כארבע-חמש שנים באזור עמק האלה בחנוכה [אמצע\סוף דצמבר]. היינו בסיור יום לצילום טריטונים כשלפתע מצאנו זיקית בוגרת מטיילת לה על שיח... טמפרוטורה של 16-17 מעלות,מטחי גשם דקיק וטורדני.. הזיקית הייתה במופע הסוואה ירוק\שחור\צהוב ונראתה בריאה לחלוטין ולא רזה או מורעבת,היא נעה על השיח במהירות מהרגע שראתה אותנו,השעה הייתה בערך אחת עשרה-שתיים עשרה,מוקדם יותר באותו בוקר היה אור שמש למשך שעה\שעתיים לפני שהפך למעונן לגמרי.

גם אני נתקלתי בנחש

היה איזה צפע חמוד ובינוני באמצע כביש המערכת של אבן מנחם (ליד מגרש כדורגל קצוץ ומתוחם). ישבתי ליד הנהג באוטובוס הקבוע שלי בשנה וחצי האחרונות והוא בלם והכריח את כל הנוסעים להסתכל מהחלון על הנתיב ליד
כן כן, הוא דיבר ברמקול של האוטובוס! "משמאלכם ניתן לראות צפע בינוני חוצה את הכביש". מיותר לציין שהוא גם יצא ועודד את הנחש להתקדם כדי שלא ידרס ועוד יותר מיותר לציין שכל החיילים הרימו גבה אם לא שתיים ומאז מאוד נחמדים אליו מחשש לטירוף. פעם ראשונה שנתקלתי בצפע בטבע (אם אוטובוס נחשב טבע)..

למעלה