מזה אורטוגונלי?

t a l 2 9

New member
מזה אורטוגונלי?

ביקשו מאיתנו ליצור קומפוזיציה לא סימטרית ולא אורטוגונלית... מה הפרוש של זה?

אורטוגונלי פירושו:

ניצב, מאונך, אנכי, ישר-זווית, היוצר זווית ישרה, ההפך ממאוזן .

Print3D

New member
המילה היא Orthogonal

וכל מה שכתוב ב TH ולא ב- T צריך לכתוב בעברית באות "ת" אלה כללים קבועים. אם את רוצה הוכחה - כך למשל כותבים מתימטיקה Mathematics. הבעיה של דוברי העברית היא המבטא. אנחנו נוהגים "לשטח" את חיתוך הדיבור ומאבדים את המבטא. כאשכנזי צבר, אני מקנא באחינו התימנים והעיראקים (הדוגמאות המובהקות ביותר שעולות לי כרגע בראש), ששימרו את המבטא המקורי המושפע מהשפות הערביות ויודעים לבטא נכון "כ" מול "ח", "כ" דגושה מול "ק", וכמובן "ט" מול "ת"

ענן36

New member
עכשיו תשכנע אותי למה צריך לשמר מבטא

שימור מבטא כמו שימור מנהגים יש בו מין הקיבעון. הדבר יפה ליצירת ריטואלים חברתיים מה שמביא בסופו של דבר לבדלנות. ו... בדלנות שווה עימותים ואלימות. מה רע בשפה מתקדמת שלא שומרת על נהימות גניחות ונהמות גרוניות? השפה מטרתה אחת: תקשורת. אינטראקציה בין אנשים... ככל שתהפוך זו לאחידה יותר כך ייטב. אסור לנו לשקוע בשמרנות דוגמת הרבנים שמשתמשים בהלכה התורנית במקום להתקדם - להשאר מקובעים במקום. בוודאי תאמר לי ששמירה על מסורת הינה בבחינה של "דע את ההיסטוריה שלך". אז... איפה ראית בהיסטוריה האנושית שידיעת ההסטוריה עזרה בהחלטות מדיניות של מנהיגים? הרי - הטעויות נעשו וימשיכו להעשות. איש לא לומד דבר מההיסטוריה. זו עובדה.

Print3D

New member
תודה על התגובה

היא נשלחה אלי ביום ההולדת שלי תודה תודה אני לא אומר שצריך לשמר מבטא, אני אומר שאני אוהב את זה אני כן אומר שצריך לשמור על כללים בסיסיים ולא להפוך גם את זה לבלגן וסלנג. אני משוכנע שאין צורך להסביר למעצבים תעשייתיים - מכל בעלי המקצוע האחרים - את חשיבות הדיוק בפרטים. כותבים אורתוגונלי לפי הכללים שפירטתי.

למעלה