מזה אתאיזם?

mandl

New member
מזה אתאיזם?

תמיד חייתי בהרגשה שאני לא יודע בדיוק את הפרוש של אתאיזם ומיהו אתאיסט?האם אני אתאיסט?

preacher

New member
יש על זה קצת ויכוח

ההגדרה אומרת "מי שלא מאמין באלוהים", שזה יכול לכלול גם מי שלא בטוח אם יש או אין אלוהים, וגם מי שמאמין שאין אלוהים. יש כאלו שיגידו שאתאיסטים הם רק הסוג השני, כי לסוג הראשון יש מילה אחרת - "אגנוסטים", אלו שטוענים שאי אפשר לדעת אם אלוהים קיים או לא. לדעתי יש הבדל בין מי שלא יודע אם יש או אין אלוהים, למי שמאמין שאי אפשר לדעת, ולכן הם טועים. להבדל בין שני סוגי האתאיזם קוראים לרוב "חזק" ו"חלש". אתאיסט "חלש" לא מאמין בשום דבר, בעוד אתאיסט "חזק" מאמין בכך שאין כלל אלים (ולרוב, גם לא תופעות על-טבעיות אחרות). הגבול ביניהם כמובן מעורפל, כי יש הרבה מאוד גוונים ורמות של אמונה ואי-אמונה.

mandl

New member
אז מה אני?

אני לא מאמין באלוהים ואני חושב שאין כלל אלוהים ואלוהים הוא המצאה של ישות כולשהיא כי אנשים היו חייבים להאמין במשו´....אני מאמין שסיפורי התנ"ך הם בולשיט...אולי מעטים מהם קרו אבל בסדר כרונולוגי שונה לגמרי ובלי קשר אחד לשני אז איך הייתם מגדירים אותי? אלוהים ברא אותי אתאיסט. מי אתם שתטילו ספק בגדולתו?

lordjek

New member
שאלת ביקרות

אלוקים הוא: א)כל יכול, רביון העולמים, מלך עוזר מושיע ומגן ב) לא קיים, לא היה קיים, וגם לא יתקיים ג) אין לדעת ד)נכון, לא קיים, אבל כן קיים משהו קשה להגדרה מאין ישות יקומית, שלא קשורה לתנ"ך אבל קיימת במקום כלשהו.

למעלה