מזה לעזאזל "שן כחולה"

Mad Cow

New member
מזה לעזאזל "שן כחולה"../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

סוג של טכנולוגיה

אני לא יודע בדיוק אבל זה סוג של טכנולוגיה אל חוטית, ז"א חיבור הסלולרי לדוגמא למגוון מכשירים התומכים גם הם בטכנולוגיה הזאתי, והחיבור אינו מצריך חוטים. דוגמא למוצרים: אריקסון T68, אתה יכול ללכת איתו בכיס ועל האוזן יש לך דיבורית בלי חוטים. או למשל לתקשר עם הסלולרי שלך ועם המחשב כף יד שלך. אחד המטרות שרוצים הטובים של הטכנולוגיה הזאתי זה שבעתיד (או שזה כבר קיים) תוכל ללכת עם הסלולרי בכיס, ועם המחשב כך יד ביד, ולבצע שיחות דרך המחשב כף יד. זוהי גדולתה של הטכנולוגיה בכך שלא מצריכה אותך להתעסק עם כל המכשירים אלא להתעסק עם מכשיר אחד שישלו על השני. מקווה שהסברתי נכון, ומספיק טוב כדי שתבין. אם לא אתה יכול להמשיך ולשאול.

Gizon

New member
חידוד קל...

שלום רב, אני מוכרח לציין שגם הידע שלי בעניין הוא מועט, אבל בכל זאת: כמו שאורי אמר זה טכנולוגיה אלחוטית שפועלת ברדיוס של 10 מטר. בדומה לאינפרא אדום תוכל להעביר כל סוג של מידע דרך השן ואפילו תוכל להעביר חשמל. (דוגמא: תוכל לכתוב אי מיילים עם הנייד שלך במרחק של 10 מטר מהשקע והמחשב ייטען) בכל מקרה הדבר כרגע אינו מאושר על ידי משרד התקשורת מהסיבה שהצבא משתמש בתדרים האלו... מקווה שעזרתי, גדעון

ashomer

New member
Blue Tooth

הטכנולוגיה פותחה במקור ע"י חברת אריקסון ומאוחר יותר אימצו אותה עוד חברות רבות. לפני הרבה הרבה שנים בשוודיה הרחוקה חיי לו איזה ויקינג (אני לא ממש בטוח או שהיתה לו שן כחולה או שזה היה הכינוי שלו או עוד איזה משהו אבל השם הזה התקשר אליו איכשהו) אותו ויקינג שמתברר שהוא היה מנהיג דגול הצליח לפייס בין כמה שבטים והתפרסם בזכות זה (כן כן פעם זה היה מספיק). על שמו קרויה הטכנולוגיה שמטרתה היא "לפייס" בין מכשירים חשמליים למיניהם (מיקרוגל,מקרר,סלולרי,מחשב נייד וכו´). כלומר הטכנולוגיה מקשרת בין כולם באופן אלחוטי (דוגמה מסרטון פרסומת של LG - את היושה לך בפארק עם החברה שלך והיא רוצה גלידה מסויימת - אתה שולף את הסלולרי שלך ובודק האם הזמנת את אותה גלידהדרך המקרר שלך) A
homer

tomlevin

New member
רק עוד דבר קטן

כולם אמרו דברים נכונים אבל שכחו להזכיר שהתקשורת בין המכשירים היא בעזרת גלי רדיו , ושהדבר כרגע אינו מאושר לשימוש מכיוון שהתדרים הללו עולים תדרים של צה"ל.

סלול

New member
טעות קטנה

חשמל הוא לא יכול להעביר - הוא לא עד כדי כך מתוחכם...

ashomer

New member
צודק!

ראה דיון על המאפיה של סאמסונג בישראל (בשורה הצהובה זה מופיע לפעמים כ"למה יורוקום-נוקיה משגרת לנו מכשירים מאוחר"). בדיון יש דם לינק לכתבה בגלובס בנושא (אתה צריך להיות משתמש רשום)

למעלה