מזה קוויריים ?ואוחצ'ה או משו כזה

FreakOnALeash

New member
אוחצ'ה זה אני, השאר קווירים.

טוב, קוויר זה כל מי שהוא לא סטרייט אבל לא מצא מילה טוב יותר. אוחצ'ה זה בנאדם עם בעיות שמתנהג כמו הומו מתלהב מהאייטיז.

DarlingAdam

New member
לא הייתי מסכים עם ההגדרה...

אבל לא הייתי פותח ויכוח כרגע. אני הולך לישון. :)

Sonata Of Tears

New member
ממששש לא נכון

הומואים באייאיז יותר קרובים ללהראות כמו טראנס,כמו בוי ג'ורג' למשל. אוחצ'ה - כינוי להומו נשי בצורה מוחצנת ,הכינוי בה מאחותי ,וזה כאלו,האחות של הבנות,מכוון שהוא מאד אנרגטי ומאד משדר משדר את האישה בתוכו בצורה מוקנצת,תמיד תראה אוחצ'ות שכל הים מחבקות מנשקות קופצות צועקות,אבל כמובן שזה הכללה,אבל על זה באמת ככה. קוויר - כינוי אמריקאי ישן להומו, היום משתמשים לזה כמשהו שהוא גאה מאד כלומר,נגיד אתה יכול להגיד "איזה סרט קווירי" שזה אומר שזה סרט שמאד יש בו משהו הומוסקסואלי או לסבי,בצורה מסויימת,כמובן שאני לא מתקוון לפורנו. בזמן האחרון ה"קוויר" התווסף לדברים אחרים והוא פשוט מקריב את זה לקהילה הגאה,אפילו יש סטרייטים קווירים ,שזה בטרייטים שרוצים להראות או להתנהג כמו הומואים. הפירוש של קוויר זה מיוחד בכלליות.

transman

New member
קוויריות

(בלי לקרוא שמץ של תיאוריה קווירית, אני חייב לצין, ולכן המושג האקדמי בטח קצת שונה: ) קוויריות זה מימוש הבחירה האישית שלך, לפי מה שטוב לך, ללא תלות במוסכמות החברתיות. סטרייטים קוויריים יכולים להיות מאוד לא קרובים לסטראוטיפ הבילסביהומואי, כמו גם הומובילסביות עצמן, אלא הם מודעים ובוחרים. לפעמים הבחירות נראות מאוד שמרניות ואז נדמה לנו שהאדם המדובר עשה אותן מתוך לחץ חברתי, אך אין זה כך.

yoana

New member
"קוויר"

לפי המילון שבסוף הספר החדש "מעבר למיניות" (תרגומים לעברית של מאמרים בלימודים הומו-לסביים"), תוספות בסוגריים מרובעים שלי: "קוויר - כינוי גנאי הומופובי [אמריקני] להומואים ולסביות [וטרנסים, וכל מי שנראה או התנהג בצורה חריגה] שנוכס בשנות ה-90 של המאה ה-20 ככינוי עצמי חיובי. כקטגוריה אלטרנטיבית לקטגוריות "הומו" ו"לסבית" [וטרנס], "קוויר" מבטא ערעור על התפיסה של טבעיות ונורמליות בכל הנוגע למין, מגדר, מיניות והקשר ביניהם. אולם "קוויר" מתפקד לעתים גם כקיצור אופנתי ל"הומואים ולסביות", או כמונח מטריה המאגד תחתיו הומואים, לסביות, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים". או במילים אחרות, מה שהם מנסים להגיד כאן זה שפעם זה היה כינוי גנאי, ואחר כך זה אומץ כתיאור עצמי חיובי. ושזה משמש לרוב לעומת "הומו" או "לסבית" להגדיר מישהו שהזהות שלו היא לא סתם נטיה מינית או מגדרית שונה, אלא שהוא מערער בזהותו ובתפיסת עולמו על סדרי הכוח בחברה. אתה יכול להיות הטרוסקסואל קוויר, ואתה יכול להיות הומו סטרייט, כזה שמאמין כמו כל הטרוסקסואל במשפחה, ילדים, עבודה טובה, שירות צבאי ונאמנות ללאום, חלוקת תפקידים בין גברים לנשים, שימור יחסי כוחות חברתיים (של לבנים מול שחורים, אשכנזים מול מזרחים, יהודים מול פלסטינים, גברים מול נשים, עובדים חוקיים לעומת מהגרי עבודה ("עובדים זרים") וכן הלאה. ואוחצ'ה, אוחצ'ה זה כינוי להומו "נשי", או אולי לפעמים סתם "מוחצן" מאד, שנוצר בידי הומואים. בעיניי זו מחמאה די גדולה, להיות אוחצ'ה :)

למעלה