מזוזה

מזוזה

שלום,
אני נכנס לבית שלא הייתה בו מזוזה, רכשתי מזוזות לכל הבית (חוץ משירותים כמובן), אך בדלת הראשית אין משקוף (המשקוף לא נראה מחוץ לדלת) - האם לתקוע בקיר או בתוך הבית? האם עלי לקבוע מזוזה ימין אלי כאשר אני בא מחוץ הבית כלפי פנים? באיזו זוית צריכה להיות המזוזה? האם תחתית המזוזה פונה פנימה אל הבית או החוצה ממנו? האם בכל חדר עלי לתת את הברכה או שברכה אחת היא לכל הבית?

תודה.

manew

New member
במקום להסביר עדיף לראות ולהראות כמובן :)

מזל טוב על הבית החדש!
שתזכה לחוות בו רק רגעים טובים ומאושרים!
אם תרצה, תרשום לי בפרטי על איזה עיר מדובר ואני אנסה למצוא רב שיוכל להגיע ולראות, ולענות לך בצורה הכי טובה ונכונה.

אופירA

New member
מנהל
הקיר שמחוץ לבית הוא המשקוף של הכניסה

אני מבינה שמעליו יש תקרה. יש שם צורת הפתח, וזה הופך את הקיר למשקוף.
תקבע את המזוזה בקיר שמחוץ לבית, מצד ימין שלך כאשר אתה בא מחוץ הבית כלפי פנים.

אם קובעים את כל המזוזות באותו רגע, מברכים פעם אחת לפני הקביעה, ולא מדברים עד שמסיימים לקבוע את כל המזוזות (בנושאים שלא קשורים לקביעת המזוזה).
אם קובעים היום חלק, ומחר חלק (כי היו בבדיקה, או כי קנינו את החסר רק אחרי כמה זמן) - מברכים על כל קביעת מזוזות בנפרד - היום פעם אחת, מחר שוב.

הזווית לא קריטית. בני ספרד נוהגים לקבוע את המזוזה ישר, מאונך לרצפה/לתקרה. בני אשכנז נוהגים לקבוע קצת באלכסון, כשהראש קרוב יותר לדלת, והתחתית רחוקה יותר מהדלת.

שים לב שהמזוזה בכל משקוף צריכה להיות בתוך השליש העליון של גובה הדלת. כלומר שמתחת למזוזה יהיה לפחות שני שליש של גודל הדלת.

למעלה