מזוזה

אימאלה3

New member
מזוזה

מישהו יודע אם יש משהו שקשור בבגידה באדם שנתן לך את המזוזה שעל משקוף הכניסה לביתך?

TAINTED SAINT

New member
חוששני שצריך להבדיל בין...

מה שאת מכנה "מזוזה" ולבין השאלה כפי שהצגת אותה.המזוזה,הינה בעצם שילוב של קלף הכתוב עיי סופר סת'ם,ובין בית המזוזה שהקלף מושם בתוכו.בתי מזוזות הינם מתנה שגרתית ונפוצה,הן לחנוכות בית,והן כמתנה מארץ הקודש ליהודים שקרוביהם וחבריהם מבקרים בארץ.לרוב נקנה כמתנה בית המזוזה ללא הקלף שבתוכו,ואת הקלף קונה בעל הבית עצמו,או מעביר את הקלף מבית המזוזה הישן,לחדש.בתי מזוזות עשויים מחומרים רבים,מכסף ועד לעץ ואבן.מכיוון והם מתנה כה שגרתית ונפוצה [הציצי בחלונה של כל חנות לתיירים ותראי מבחר מרשים מוצע למכירה],קשה לי להאמין שהתכוונת לבית המזוזה.אשמח אם תפרטי מעט יותר,חבל שמיאמוטו לא כאן כרגע,הוא המומחה שלנו למציאת המידע ברשת במהירות הבזק. בכל מקרה,למה בדיוק התכוונת ? אני מעצב תכשיטים במקצועי,ויצא לי לעצב ולעשות לא מעט בתי מזוזות בזמני,ומעולם לא שמעתי על אמונה שכזאת,ואני ממש סקרן לראות איך יתפתח השרשור הזה,ומה יהיה לאחרים לתרום,אני מתנצל על שאינני יכול לענות לך תשובה טובה יותר,אני לא שמעתי מעולם על אמונה כזאת
. חג שמח
TAINTED SAINT

אימאלה3

New member
תודה, ופרטים

מדובר במתנה המורכבת מקלף ובית מזוזה למשקוף הכניסה (הותקן לאחר שיפוץ גדול ומייד טרם נכנס בעל הבית החדש למעונו), ובנוסף- רכישת יתר הקלפים עבור בעל הבית (עליהם החזיר כסף). חשוב לי לדעת. ותודה רבה.

TAINTED SAINT

New member
שאלתי שכן דתי בעניין המזוזה../images/Emo91.gif

אין לך מה לדאוג,לדבריו מה שחשוב הוא שהקלף יהיה "כשר",מעבר לזה ישנה תפילה קצרה שאותה אמור לומר האדם [גבר לפי המסורת] אשר יתקין את המזוזה על המשקוף.השכן שלי הוא אדם דתי וירא שמים,ולכן המתנתי עד יציאת החג על מנת לשאול אותו,מתנצל על ההמתנה הארוכה לתשובתי\תשובתו. ככלל,מזוזה הינה חפץ קודש,ולדבריו חפצי קודש אינם יכולים להביא מזל רע בדרך כל שהיא,לדבריו ישנם אנשים שיכולים לבדוק אם "הקלף" [הכתוב עליו] תקין וכשר,תמורת תשלום סמלי של עד 50 ש'ח לכל היותר,סופרי סת"ם מופיעים בכל ספר טלפונים בארץ, וגם החבד"ניקים ישמחו לבדוק,ואפילו ללא תשלום.הוא ממליץ לבדוק את הקלפים ליתר בטחון,"להזיק זה לא יזיק",כך אמר. בקיצור,אין לך מה לדאוג,אין שום אמונה כזאת לפי הידוע לו,והוא "אנציקלופדיה מהלכת של אמונות טפלות" שמקורן בדתנו,רק שהוא אינו מתיחס אליהן כאל אמונות טפלות,איש באמונתו יחיה... חג מימונה שמח
TAINTED SAINT

רסקול

New member
קדוש, בטח אתה מודע לעובדה

שבבנין שיש בתוכו אסונות רבים מדי נוטים להחליף את המזוזות, ולי אין אפילו מזוזה אחת בביתי. עלי שומרים מלאכים אחרים מעולמות אחרים.

TAINTED SAINT

New member
יודע יקירי יודע...

הזכרתי כבר שעצבתי ועשיתי בין השאר בתי מזוזות בעבר... אתה זוכר את אסון הרכבת לפני כעשרים שנה שבו נהרגו ילדים,ורב אחד[בהמה גסה וחסרת רגש ולב] אמר אז לתקשורת שהאסון קרה בגלל שלהורי הילדים שנהרגו "בטח אין מזוזות על הדלתות בבתים ולכן הילדים שלהם נהרגו",ואת הזעם הצבורי בעקבות דבריו האכזריים והפרימיטיביים ! ביהדות נוטים בהרבה מקרים לשייך אסונות לחוסר המצאה של מזוזה "כשרה",קל יותר לפעמים לנסות ולהתמודד עם אסון עיי תליית האשם בגורם על-טבעי.... אני זוכר שעזרתי לצבוע דירה במזרח לונדון [HACKNEY צור מחצבתי השני]ב1984,ועל הדלתות מצאתי מזוזות מתחת לכמה וכמה שכבות צבע,שאלתי את חברי אם לקלף את הצבע ולהוריד את המזוזות [הם נוצרים],ותשובתם הייתה הגיונית למדי "לא,אם הן עזרו לבית כשגרו בו יהודים,אולי יעזרו גם לנו,תשאיר אותן,נראה מה יקרה.".הם היו אז זוג צעיר שלקח משכנתא רצינית כדי לקנות את הדירה ההיא,כיום יש להם חמישה ילדים לתפארת,הבחור עצמאי ובעל עסק דפוס ממוחשב ומשגשג,לך תדע,אולי הכל בזכות המזוזות שהיו על המשקופים בביתם הראשון..... [הם עברו מזמן לבית מפואר בהרבה,לא במזרח לונדון,אני עכשיו תוהה מה עלה בגורלן של אותן מזוזות,מתחת לכל שכבות הצבע...] אני שמח שעלייך שומרים מלאכים מעולמות אחרים,שני מלאכים שהיו חברי נהרגו במהלך השנים [כתבתי לך על כך בעבר באחד השרשורים],ועד היום אני מתאבל על מותם,הם היו מלאכים מהסוג האמיתי,בלי כנפיים,אבל רכבו על סוסי פלדה,ועליהם גם מצאו את מותם... שא ברכה TAINTED SAINT

TAINTED SAINT

New member
יש לך זכרון טוב משלי ../images/Emo51.gif

אתה זוכר מי היה הרב הבהמה שאמר את שאמר ? נדמה לי שהיה הרב של אחת הערים שם בסביבה,עד כמה שאני זוכר הייתה אז מפלגה פוליטית דתית שכמה מחברי הכנסת שלה אפילו הצדיקו את דברי הבלע של הרב ההוא. [מפלגת 'תמי' או משהוא כזה,לפני שהוקמה ש'ס,ואין קשר בין המפלגות הללו,למרות שמצביעי המפלגה ההיא הפכו למצביעי ש'ס לאחר והתפרקה בעקבות פרשת שחיתות וגנבת כספים שראשייה הואשמו ונדמה לי שאפילו נמצאו אשמים ונדונו לתקופות מאסר] אני לא נוטה להתעניין יותר מדי בפוליטיקה,ובטח לא בשנים ההן... תודה מראש. TAINTED SAINT

זוכר את המיקראה גם עים הרב

את המישפט עים המזוזות . נברר בפורום נוסטלגיה שאני מישתף בו גם . שם זוכרים הכול

רסקול

New member
קראו אותו "הרב פרץ" והוא היה שר

הפנים בממשלה. הוא הזכיר לי את כל כוהני הדת שחגגו מאושר על מחת האיידס.

סויה 1

New member
שמו המלא של הרב הוא......

יצחק חיים פרץ-הוא היה שר הפנים מטעם מפלגת ש"ס. הוא קישר בין חילול השבת בפתח תקווה באותה תקופה,ובאי כשירות המזוזות בבית הספר,לבין האסון בצומת הבונים.

TAINTED SAINT

New member
לקרמר,רסקול וסויה תודות.../images/Emo51.gif

משום מה אני זוכר שערוריה נוספת שבה היו כרוכות האשמות חולניות של רב מופרע ופרימיטיבי כלפי הוריהם של ילדים שנהרגו בנסיבות טראגיות,וגם אז האשים את ההורים בכך שלא התקינו מזוזות...באותה הפרשייה אחד ההורים השכולים היה אדם דתי והוא יצא בשצף-קצף נגד אותו רב,אני לא מדבר על יצחק חיים פרץ,רב אחר שאמר במפורש שלדעתו הילדים נהרגו משום שהוריהם לא הקפידו על התקנת מזוזות בבתיהם,לא על מזוזות בבית הספר,אבל בכל מקרה כולנו בתוך עמנו אנו חיים....לא חסרות לנו דוגמאות יום-יומיות לצרות מוחין ודעות קדומות,כבר יצא לי לשמוע שאסון הצונאמי בדרום מזרח אסיה נגרם עקב הריבוי בפריצות ובחטאים על החופים שנפגעו.....שלא נזכיר כמה הברקות של רבנים שעד היום מנופפים במצבו של א.שרון וטוענים שהדבר הנו תוצאה ישירה של ההתנתקות....רסקול אולי זוכר את הטענה שראש עיריית ירושלים גרשון אגרון מת כתוצאה של "פולסא דנורא " שבה קולל עיי ראשי הקהילה החרדית דאז בעיר [1959],לי זכור דווקא טכס "פולסא דנורא" שערכו רבנים לסאדאם חוסיין במהלך מלחמת המפרץ הראשונה,משום מה לקח לו יותר מדי זמן למות מהקללה,אגרון ז"ל מת תוך שבועיים.... TAINTED SAINT

הדתיים גם על עצמם מלינים

הייה פיגוע באוטובוס שחזר מהכותל מיבר מיצוה . ונהרגו הרבה דתיים . ופיליפנית אחת . הדתיים עשו עצרת גדולה למה זה קרה כי אנחנו לא מיתפללים מספיק חזק . האשימו את עצמם שצריך להיתפלל יותר חזק . ועל השלט של הניפגעים היה גם השם של הגויה . ומחקו את השם כמה פעמים . את השלט היקימה הערייה

סויה 1

New member
הילכות נישוק מזוזות.../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

אחותי היקרה,טרנד חדש בא לעולם "נישוק המזוזה". את לבד בבית,חרדה,אולי מפחדת חשה בדידות-נשקי המזוזה.מחלות (חס ושלום) דיכאון-נשקי המזוזה, בן זוגך עזבך.אין לך עבודה-נשקי המזוזה,החתול נפח נשמתו,הכלב ברח-נשקי המזוזה. המזוזה כאן בשבילך 24 שעות ביממה. בניגוד למה שחושב אהובי המסוקס,גם נשים מצוות על קביעת המזוזה.(כולה פטיש ו-2מסמרים),אז יאללה אחותי מהרי לחנות "תשמישי קדושה" ורכשי לעצמך מזוזה כשרה .אשר תגן עלייך בביתך,בצאתך ובבואך. איך קובעים מזוזה? רצוי על המשקוף בכניסה לבית ככתוב"וכתבתם על מזוזות ביתך ובשעריך"(דברים ). שימי את המזוזה על המשקוף הימני של דלת הכניסה.רצוי באלכסון. הכניסי מסמר אחד לחור העליון,ודפקי עליו בפטישעד הסוף.(זהירותעל אצבעותיך....שלא ירד לך ה-לק) עכשיו קבעי את המסמר השני.דפקי גם אותו,והמזוזה במקומה. נגבי את הזיעה ממצחך.עשי צעד לאחור והתפלאי ממעשה ידייך.את בטוחה עכשיו!!! כיצד מנשקין? 1- הנישוק המרפרף--הניחי שתי אצבעותיךעל המזוזה והגישי לשפתיך.(הסיגנון המיושן) 2-הנישוק הבלתי אמצעי--שימי שפתיך מעל המזוזה ונשקי אותה קלות. 3-הנישוק הנועז(לא אוכל לפרט) רמז:(שר המשפטים לשעבר כאילו?) את המזוזה מנשקים בכל שעות היממה כולל שבתות וחגים. חשוב לבדוק את כשירות המזוזה בכל 7 שנים. הבהרה!!! למרות הנאמר לעי"ל הטרנד מתאים לנשים ולגברים כאחד.רק מטעמי נוחות נכתב בלשון נקבה.

TAINTED SAINT

New member
סויה אהובתי בת האלמוות ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

אנא אל תאשימי אותי בשוביניזם שוב...לא הספיק לך אותו שרשור הזכור לטוב
וכל הרגעים הקסומים של ההחלטות כבדות המשקל על תורו של מי מאיתנו לנוח בעוד השני.... קראי בעיון את שכתבתי,אהובתי,ציינתי שאת הדברים אמר שכן
אדם דתי וירא שמים
אני רק הבאתי כאן מדבריו
למה להאשים אותי שוב על לא עוול בכפי בשוביניזם
וכי לא מכסה אני אותך בלילות בשמיכה וקופא מקור לידך בלי להתלונן [את זוכרת,בלילה בו החתול השתין על השמיכה השניה,זאת עם הפרחים המזעזעים על רקע אדום\בורדו],מי מכין את הקפה בבקרים
מי משנינו תמיד הולך להביא טישיו
מי הלך פעם בגשם להביא לך במבה ודוריטוס כשנגמרו לנו ה'מאנצ'יז' בשלוש לפנות בוקר
[וגם קנה בלהט הרגע 24
בטעם מוקה,ו4 שקיות ביסלי גדולות ושני בקבוקי קולה של ליטר וחצי,ונשאר בסוף ללא כסף לסיגריות,אבל העדיף לא להחליף מהמצרכים בחפיסת סיגריות.... לנצח אוהבך
TAINTED SAINT

איך קדוש איך לא יכולתה בלי פולסא דנורא?!!!!!!

למה חשבתי שבנושא הזה לא תיגע ביגלל הרגישות והרגשות הטעונים שקשורים אליו ???!!! אני רק מתפלא שהעלתה אותו בתגובה וכתודה למה שקרמר ידידך החדש ענה לך-למה יש לי תחושה שרמזתה לו שערכתה לו טכס כזה עם החברים המופרעים שלך ממאה שערים ???!!! קרמר לא מודע לזה שהקשרים שלך בחוגים הדתיים המופרעים מוכרים לכמה וכמה מחבריך-כאן על הגבעות יש לא מעטים שמכירים אותך אישית-נעזוב את אלו שהיו שמחים לתלות אותך על העץ הכי קרוב-יש פה כמה שזוכרים אותך בחיבה חוץ ממני-וכמה מהם די פסיכים בקטע הדתי-משיחי כמה נותר לקרמר לחיות ? מה שכן זה מקורי לארגן שיקללו אותו בימקום לשחרר לו כמה צפעים בבית ! "וגר זאב עם כבש-וקדוש וקרמר יכתבו יחדיו !" העיקר שהשלום והשלווה חזרו לפורום. ערב טוב לכולם

TAINTED SAINT

New member
לך תתן בכבשה ותרגע ../images/Emo91.gif

נראה לך שיש לי זמן להטיל קללות
כל היום הייתי עסוק עם בני ושיעורי הבית שלו לחופש,הוא הכין את הרוב במשך החופש,והיום עשינו "השלמות ותיקונים",המחשב אצלו בחדר כפי שאתה יודע,ובזמן שהוא כתב את דו"ח הקריאה שלו לחודש זה ["אלאדין ומנורת הקסמים"],אני ישבתי ליד המחשב ו'הרגתי זמן',אם הייתי משאיר אותו לבד....לא צריך להסביר לך. אני כבר לא מסתובב במאה שערים כמו פעם,במידה מסויימת המקום עדיין קוסם לי,אך לשמוע את אותן הדעות שוב ושוב די משעמם, אני הייתי שם בפעם האחרונה בחנוכה,נהנתי כמו תמיד לראות את החנוכיות בחלונות ובפתחי הבתים,מאז לא הזדמן לי לבקר שם,ולא שאני מתגעגע מדי. בקשר ל"פולסא דנורא",מבחינתי זאת עוד קללה,לא יותר,לא פחות. להתראות בשני הנושאים הבאים. TAINTED SAINT

למעלה