מזוזות להזכירכם בלי מסטיקה

חלום הכי מיוחד שהיה לי בחיים..

חלמתי שאלוהים בא אליי בחלום ומזהיר אותי מפני סכנה שאני חשופה אלייה כי לא היה לי מזוזה בחדר הוא אמר לי כתקומי לכי למקום מסוים ושם יחכה לך ספר תורה קטן כשתמצאי אותו שימי אותו בבית הכנסת וזה ישמור עלייך למחרת ביצעתי את הדבר ובאמת זה מה שקרה אני מצאתי את הספר מתחת למדרגות ולקחתי אותו לבית הכנסת והוא בא אלי שוב לחלום ואמר לי זהו עכשיו את מוגנת.. באמת אני עד עכשיו קצת בהלם מהחלום ועוד מהזכות שהייתה לי בעולם הזה שאלוהים פנה אליי אישית אז לכל אלה שחושבים שאין אלוהים בשמיים טועים ובגדול!!!!!!

mikemn

New member
מזוזות להזכירכם בלי מסטיקה

זה פשוט להזכיר את אחדות הבורא בכל רגע ורגע שהוא היה הווה ויהיה ואין עוד מלבדו ואין מציאות חוץ ממנו כלל. ממלא את כל העולם וסובב הכל. ונשיקת המזוזה היא רק הידור של המצוה וכל זה לא קשור לשום מיסטיקה אלא כדי לזכור לאהוב את ה' כמו להבדיל שזוכרים את יום הנישואים. ומה שחשוב זה הכוונה והמחשבה מאחורי המצווה. מצווה ללא כוונה היא כמו גוף ללא נשמה אבל תזכרו שכוונה ללא מצווה היא כמו נשמה ללא גוף!!! ומי שרוצה לקח טוב שייקח ומי שלא זבש"ך (מדינה דמוקרטית!). והמשמעות של המצווה: שמע ישראל ה' אלהינו ה' אחד. ואהבת את ה' אלהיך בכל לבך ובכל נפשך ובכל מאדך. והיו הדברים האלה אשר אנכי מצוך היום על לבבך ושננתם לבניך ודברת בם בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ובשכבך ובקומך. וקשרתם לאות על ידך והיו לטטפות בין עינך וכתבתם על מזוזות ביתך ובשעריך. תעשו "מדיטציה" על מה שכתוב כאן כל יום ויתגלו לכם רזי עולם.

שרiןבן

New member
כמה שאלות אם אפשר.

מנוסח תחילת דבריך, אני מבין שהמודעות לאחדות הבורא היא כל כך חשובה עד כי צריך לשנן אותה בכל רגע ורגע. אם אנחנו כחלק מאחדות, מאחר ואין מלבדו, אנו ניצוצות כחלק ממנו, איך זה שחל עלינו מושג שנקרא מצווה ? מאיפה צץ הרעיון של עונש במידה ולא תקיים את מה שאלוהים רוצה ולמי יש את הסמכות לדבר בשמו ? מדוע עושים את ההפרדה בין מה שמותר למה שאסור בזמן שמכוונים לראות את האחדות בכל רגע ורגע ודבר ? בתורה רשום באופן ברור ומובן לכל אחד כי כל מי שירצה להתקרב לה' לכל שאלה ובקשה, כל שעליו לעשות הוא לבקש ודלתות יפתחו, מה הטעם בלקיים אורחות חים שלא לפי דרכך ? אם אתה חב'דניק, סאטמר, נטורי קרטא או הרי קרישנה, מה זה משנה איזו פעולה תעשה כדי לזכור שאין מלבדו ?

mikemn

New member
שלום לך

מכיון שאני עייף אענה בקיצור צריך להבדיל בין איך שאנו רואים את הדברים מהפרספקטיבה שלנו לבין הפרספקטיבה של האל. ברור שאין כלל תפיסה בו יתברך לכן באמת לא קיים שום פירוד, עונש, מצווה וכו. כמו שהיה בגן עדן לפני החטא. אבל אחרי החטא בעולם העשייה בו ההסתר הוא גדול מאד אזי הדברים נראים אחרת. כאשר אנו בתוך הגוף הפיסי אנו נמצאים במצב של פירוד, חטא,עונש ומוות וכו'. כל זה בכדי שתהיה לנו בחירה חופשית. ברור לנו שרצח, גניבה וכו הם דברים רעים שאנשים עושים בניגוד למצווה. למרות זאת אנשים עושים דברים כאלו מתוך חוסר התדבקותם בבורא (אי לא מדבר על הפסיכופטים שנהנים מזה אלא על אלה שעושים מתוך חשיכה). בתוך עולם החומר אליו נשלחנו אנו כפופים לחוקים מסויימים ולמגבלות לטובתינו. בשאלה שלך לגבי הדרך אז ברור שאתה צריך להחליט בעצמך. רק לדעתי התשובות הנכונות יותר ועמוקות יותר (וזה לא אומר שאין אמת חלקית בשאר) נמצאות אצלך בתוכך ובתוך העולם היהודי ממנו צמחת. אל תנעל על חב"ד סטמר וכו' בהתחלה. אולי תרגיש משיה מסויימת לדרך אחת ואז סלידה פתאומית ומשיכה לאחרת תלוי בהתפתחות הרוחנית שלך. רק אל תשכח לשמור על הגחלת תמיד.

גריני

New member
../images/Emo124.gif יש אלוהים, והוא לא בשמים!

הוא פה איתנו - הוא אנחנו, ואנחנו= הוא... את, אני, כולנו - ניצוצות של אותו אלוהים ואלוהים בהחלט מדבר עם כולנו - רק שאנחנו לא מודעים לכך... הוא מדבר איתנו בכל מיני צורות ודרכים, וחלום הוא דרך נפלאה לקשר הזה
ואגב, העובדה שיש אלוהים - לא קשורה עם דת ועם קיום מצוות - בעיני! אכן חלום מדהים היה לך ומה שמעניין אותי הוא מה אומר החלום הזה לך? האם יש לך השערה/תובנה - למה חלמת אותו? איזה מסר יש שם עבורך? ועוד שאלה: האם ביקרת את הפורום שלנו לפני שחלמת את החלום? (אני שואלת את זה בגלל הדיון הארוך שיש לנו כאן על המזוזות...)

eranmc

New member
את גרה במקרה בדימונה?

אם כן מחלקים "לוגול" חבל שלא לקחת!
סתם
אם החלום הזה אמיתי ואת לא סתם מבלפת אז יפה לך, אנחנו מקבלים מלא אותות. לדוגמה השבוע המנורה שלי התפוצצה רגע לפני שאדם באמת רע בא לבית שלי.

למעלה