מזוזות

מזוזות

יש לכם מזוזות בבית?
האם זה יצר אנטי כלפיכם או קיבלתם הערות גזעניות בעקבות מזוזות?

carlimi

New member
אין לנו

אבל גם בארץ לא היו ....
מצד שני יש לי דגל ישראל גדול, עם מוט, תלוי על הגארז' בחוץ ....
לא נרשמו תקריות.

Et tu Brute

New member
לנו אין (גם בארץ לא היו)

אבל אם אני זוכרת נכון ואת עוברת לניו יורק, זה ממש לא צריך להדאיג אותך.

לנו תמיד יש

מדביקים עם דבק דו צדדי, מהסוג שיורד בקלות.
פעם אחרונה ששכרנו מגויה שלא ידעה מה זה היא שאלה בביקור/ בדיקה. אמרנו לה שזה סימן דתי משמעותי עבורנו והיא קיבלה את זה בלי היסוס כלל. אפילו נבהלה שנחשוב שהיא גזענית שהיא מעירה על מזוזה (חשבה שזה קישוט)
גם קישוטי מגן דויד לחנוכה תמיד בחלונות ומעולם לא נרשמה תקרית.

Mottek

New member
לנו יש מזוזה

אבל רק בדלת הכניסה לבית. אני חושבת שקיבלנו את זה כמתנה לחתונה בלי הקלף וככה זה ישב אצלנו על המשקוף לכמה שנים. בסוף מצאתי קלף זול איפשהוא והוסיפתי את זה. להגיד שזו מזוזה כשרה? אין לי מושג, קרוב לוודאי שלא אבל זה לא מפריע לי במיוחד.
מה שכן, זה נהדר בשביל לסלק את העדי יהווה שבאים אלינו לבית כל כמה זמן. אני רק צריכה להצביע להם על המזווזה ולהגיד להם לא תודה והם ישר מסתלקים.

הרבה זמן אני כבר רוצה לומר לך

כמה החתימה שלך מעודדת אותי כל פעם שאני רואה אותה ואז מרימה עיניים ורואה את הסלון שלי....

een ogenblik

New member
בבית? בטח

אמא שלי קנתה לנו פעם (היא מצאה מזוזה בצבע ירוק של המשקופים שלנו דאז).

נדמה לי שהמזוזה מאופסנת בארגז בחדר האורחים. פעם אחת הוצאתי אותה לתת לבת השכנים, כאשר היא העבירה שיעור בביה"ס על יהדות (לא, היא לא יהודיה, זה פשוט היה הנושא של השיעור שהיה עליה להעביר).
הוצאתי אותה שוב כדי להראות לבת שכנים אחרת, שבאה עם עוד שתי חברותיה, כדי לתשאל אותי שאלות על יהדות (לא, הן לא יהודיות, זה היה נושא השיעור שלהן והתמזל מזלן ויש לאחת מהן שכנה יהודיה.

הזכרתי את המזוזה שוב דווקא לפני כשבועיים. קיבלתי מפתחות משכנה שגרה ממול (לא קשורה לאף אחת מן הבנות בסיפורים הקודמים) כדי לשמור על הבית כשהיא תהיה בחופשה, ושמתי לב לכך שיש לה משהו דמוי מזוזה. בדיקה העלתה שהיא קנתה מזוזה לא כשרה (היה מצורף פתק מודפס בעברית עם המידע הנ"ל, שזה מאוד עוזר למי שלא יודע לקרוא עברית) בעת טיול בפראג כי "זה יפה". היא התאכזבה מעט לשמוע על כך שזו מזוזה ריקה מתוכן, כך שהצעתי את המזוזה שלי, אבל בשכנה לא חפצה במזוזה עד כדי כך שתרצה במזוזה ירוקה על משקופיה בצבעי בורדו.

אז יש לי מזוזה בבית, אבל היא אינה תלויה על דלת הכניסה. אם היא הייתה תלויה, קשה לי לראות כיצד הייתי מקבלת הערות גזעניות בגללה. אם הייתי מעוניינת לתלות מזוזה על משקוף ביתי, לא היה מזיז לי מה אחרים חושבים על כך.

AlicePJ

New member
לא מאמינה באלוהים אז לא רואה צורך לשים קלפים

בדלת. אבל באחת הדירות שגרנו בה בעבר, בבנין שהיה בן 120 שנה כמעט, היתה מזוזה, וזה הצחיק אותנו כל פעם מחדש, מעניין מי גר שם ומתי כשהחליטו לשים את המזוזה.
אני לא נתקלתי מעולם בהערה גזענית כלפי בגלל יהדותי או ישראליותי. בישראל נתקלתי בהרבה שנאה וגזענות ואלימות כי אני שייכת לצד הפוליטי של המפה שאוהבים להרביץ לאנשים בו, אבל בארה"ב לא נתקלתי באלימות כמו בישראל בכל שנותי כאן.

אספרסו2

New member
לעולם לא.

ופעם באמת העיר לי,קרוב משפחה שטייל בהולנד טיול עתיר פירות ים,על העדרה.
לא הבנתי את השאלה.
הרי כשביקרתי בביתו בארץ שטופת השמש והדבש,בכלל לא תהיתי לפשר שלל ה

שעיטרו את הקירות.
איש באמונתו יחיה.

alphadelta

New member
כן

תמיד מפליא אותי כמה יודעים על זה גם אנשים שלא יהודים. אכן מסלק באופן נפלא מיסיונרים למינהם לאחר שמצביעים על המזוזה. הילדים הכינו את המזוזות של עצמם ( קנינו קלפים בארץ) בסדנת אומנות.

יש מזוזה על הדלת

מזוזה מאוד יקרה שקיבלתי מהבוס שלי לשעבר מתנה לחתונה.
זו הפעם השנייה שהיא ניתלת בכניסה לבית. בארץ אימא שלי הייתה מאוד לחוצה שלא יהיה לנו קלף במזוזה בדירה החדשה, והצליחה להכניס אותי ללחץ של אמונות תפלות, ולכן קנינו קלף. בבית שלנו בקליפורניה גם תלינו את המזוזה, לא החלפנו קלף.

כבר כמה פעמים קיבלתי מחמאות על ההחלטה המיוחדת לקשט את המשקוף של דלת הכניסה, תמיד סוחט ממני חיוך.
והמזוזה באמת מאוד יפה, מקושטת באבנים טובות, אז זהו.

rona73

New member
אין מזוזה בבית

וגם בארץ אף פעם לא היה.לא מאמינה בזה.

גם אצלנו יש

בדלת הכניסה מזוזה גדולה מאד מהצורפים שקיבלנו מתנה לחתונה ועל הדלת של חדר הילדים מזוזה יותר הומוריסטית מנחלת בנימין.אנחנו ממש לא דתיים ובעיני זה יותר עניין של הרגל, הרגשת שייכות ואפילו לאנרגיה טובה וקצת מזל. יש לי בכניסה לבית גם מן מובייל כזה מכסף עם המון חמסות וכיתוב בעברית. עד היום אף אחד לא שאל אותי לגבי זה. אנחנו גרים באיזור נטול יהודים.

RugbyMum

New member
יש לנו... איזה מכר התעקש

כשקנינו את הבית, בחור יהודי שעובד עם בעלי נורא התעקש להתקין לנו מזוזה במתנה... לא ראיתי צורך להתנגד אבל גם לא העפתי בה מבט שני. ממני והלאה.

למעלה