בבית? בטח
אמא שלי קנתה לנו פעם (היא מצאה מזוזה בצבע ירוק של המשקופים שלנו דאז).
נדמה לי שהמזוזה מאופסנת בארגז בחדר האורחים. פעם אחת הוצאתי אותה לתת לבת השכנים, כאשר היא העבירה שיעור בביה"ס על יהדות (לא, היא לא יהודיה, זה פשוט היה הנושא של השיעור שהיה עליה להעביר).
הוצאתי אותה שוב כדי להראות לבת שכנים אחרת, שבאה עם עוד שתי חברותיה, כדי לתשאל אותי שאלות על יהדות (לא, הן לא יהודיות, זה היה נושא השיעור שלהן והתמזל מזלן ויש לאחת מהן שכנה יהודיה.
הזכרתי את המזוזה שוב דווקא לפני כשבועיים. קיבלתי מפתחות משכנה שגרה ממול (לא קשורה לאף אחת מן הבנות בסיפורים הקודמים) כדי לשמור על הבית כשהיא תהיה בחופשה, ושמתי לב לכך שיש לה משהו דמוי מזוזה. בדיקה העלתה שהיא קנתה מזוזה לא כשרה (היה מצורף פתק מודפס בעברית עם המידע הנ"ל, שזה מאוד עוזר למי שלא יודע לקרוא עברית) בעת טיול בפראג כי "זה יפה". היא התאכזבה מעט לשמוע על כך שזו מזוזה ריקה מתוכן, כך שהצעתי את המזוזה שלי, אבל בשכנה לא חפצה במזוזה עד כדי כך שתרצה במזוזה ירוקה על משקופיה בצבעי בורדו.
אז יש לי מזוזה בבית, אבל היא אינה תלויה על דלת הכניסה. אם היא הייתה תלויה, קשה לי לראות כיצד הייתי מקבלת הערות גזעניות בגללה. אם הייתי מעוניינת לתלות מזוזה על משקוף ביתי, לא היה מזיז לי מה אחרים חושבים על כך.