מזון איכותי עם שאריות בשר

Bogen2

New member
מזון איכותי עם שאריות בשר

אחרי שנים שחתולי האומנה מסתפקים באוכל של חתולי החצר המבוסס על חיטה ותירס, רוצה לשדרג עבור המתבגרים אצלי, והחולים למזון יבש איכותי יותר.
בתנאי שמכיל כמות בשר נלווית מינימלית ביותר.
מכירים כזה?

dimitrygo

Active member
מנהל
הבקשה שלך אינה ברורה. למה את מחפשת

"כמות בשר נלווית מינימלית ביותר"? כל מזון לחתולי רחוב מכיל בשר, לרוב בכמות קטנה. מזון איכותי מכיל יותר בשר אז לא ברור מה את מחפשת.
ומה טווח המחירים שאת מוכנה לשלם?

Bogen2

New member
קשה לי להאכיל חיה בחיה

לכן, כטבעונית ותיקה, מסתפקת לרוב במזון שמתבסס על חיטה ותירס, ושאריות נלוות של בשר.
קשה לי לקנות מזון המבוסס על עוף למשל כמרכיב ראשון....
זו הכוונה.

Yukita

Active member
מנהל
אני עצמי טבעונית

אך מודעת לכך שצרכיי התזונתיים שונים מאוד מאלו של חתול.
&nbsp
כרגע, כפי שנסיונם של אחרים בשכונה שראיתי מלמד, מזון טבעוני (גם כזה המיוצר בלעדית עבור כלבים וחתולים) לא עשה טוב לחתולים. למעשה, נרשמו תופעות של ירידה בבריאות, הקאות תכופות וכד'. במקרה של כלבים, יש אחת שידוע לי שהיא מרגישה שמזון טבעוני (ייעודי לכלבים) עושה טוב לכלבים שלה. אחרים שניסו בסביבתי הקרובה חשבו שזה לא עשה טוב לכלבים שלהם.
&nbsp
מצטערת לומר, אך במקרה של חתולים (ולדעתי גם כלבים) אין להחיל עקרונות טבעוניים המתאימים לבני אדם. אם בוחרים לגדל חתול או כלב, יש להאכיל בהתאם. אוכל איכותי לחתולים מכיל יותר בשר, לא פחות בשר. מרכיבים כמו תירס על כל צורותיו נחשבים, עד כמה שידוע לי, לחומר גלם זול לתוספת קלוריות ריקות שאין להן ערך תזונתי מועיל לחתול. אולי מישהו שמבין יותר ממני באוכל לחיות (דימה?) יוכל לומר אחרת.
&nbsp
במילים אחרות - קשה יש רק בלחם... אני נמנעת מבשר, מוצרי חלב, ביצים, דבש וכו' אך לחתולים ולכלבים אני נותנת תזונה בשרית יבשה + תזונה בשרית מפחיות שימורים, ואם יהיו חולים והוטרינר יגיד שזה מה שיעזור - אביא להם גם בשר ממש.

Bogen2

New member
כל אחד עם הגבולות שלו, אני מניחה...

אני דווקא מכירה בעלים שמזינים חתוליהם בהצלחה במזון טבעוני ולאורך טווח!

לצערי זה לא המקרה שלי, מסיבת כמות...

ארמורגם

New member
לא מדובר באמונה, אלא במדע

למרות שיש הטוענים שהמדע הוא גם סוג של אמונה/דת, אבל לא ניכנס לסוגיה הזאת.

גוף אורגני מורכב מתאים שבנויים מחלבון. החלבון נוצר מחומצות אמינו. חלק מחומצות האמינו הגוף מסוגל לסנטז (ליצר) בעצמו, וחלק מגיע אך ורק מהתזונה. היום ידועות 11 חומצות אמינו הכרחיות (כלומר שהגוף לא מסוגל לייצר בעצמו) לשימור חיים בחתול, ועוד 11 חומצות אמינו שהגוף מסוגל לייצר בעצמו. כשלא מגיעה חומצת אמינו מהמזון, הגוף מנסה לייצר אותה ו/או להשתמש במאגרים, אך כשהמאגרים מתרוקנים מתחיל להיגרם נזק לגוף. חלק מחומצות האמינו ההכרחיות נמצאות רק בחלבון מהחי (taurine ו-arginine). זה אומר שחתולים חייבים לצרוך בשר.

מה קורה כשמונעים מהם את חומצות האמינו ההכרחיות?
במחקרים בהם ניתנה תזונה שבה חסרה באופן מכוון חומצת האמינו arginine, החתולים סבלו מריור, הקאות, פרכוסים, אטאקסיה (אי שליטה בשרירים) ולבסוף מוות עקב הרעלת אמוניה. (argigine מפחית ומנטרל רעילות מאמוניה בתהליך העיכול)

מה לגבי taurine?
חתולים שסבלו ממחסור בחומצת אמינו זו, התעוורו, פיתחו לב מוגדל ועוד בעיות שונות שקשורות לרשתית העין, לשרירים, למעטפת הלב, לסוכר בדם, למשקל גוף, לזרימת הדם לעצבים, למערכת החיסונית. בניגוד ל-argigine, מחסור ב-taurine מתפתח לאורך זמן (5 חודשים ואף יותר), ובתלות בנזק שכבר נוצר לאיברים הפנימיים, ייתכן שניתן להפוך את הסמפטומים בטיפולים תומכים שונים.

dimitrygo

Active member
מנהל
כיום מדע יודע לייצר כל חומצות אמינו בצורה מלאכותית כך

שבתאוריה לא אמורה להיות בעיה להוסיף אותן למזון שלא מכיל בשר בכלל.
אבל:
א) זה מזון מלאכותי וכמו שאני בעצמי לא הייתי אוכל מזון מלאכותי כך גם אני לא אתן מזון כזה לחתולים שלי
ב) כמו שיחסית לא מזמן לא ידעו שצריך להוסיף טארין למזון לחתולים כך גם אני לא יכול לסמוך על כך שמזון מלאכותי שיודעם לייצר היום עונה על כל הדרישות התזונתיות של חתול.

Bogen2

New member
לא יודעת מה איתך דימיטרי, אבל אני אינני נמנעת ממזון מעובד..

dimitrygo

Active member
מנהל
מזון מעובד זה לא בהכרח מזון מלאכותי, זה שני דברים שונים

Bogen2

New member
נורא חבל שאת סתם מטעה אנשים....

אין צורך לנסות להטיף לי מה בריא או לא בריא ולהתיימר להטיף לי תחת הכותרת של "מדע".
המזון הטבעוני משרת נאמנה חתולי בית רבים!!

נורא חבל שאף אחד מהדואגים לחתולים ולמחסורם, לא דואג כך לבעה"ח האחרים, שחיים בשבי הגהנום....

dimitrygo

Active member
מנהל
מה שחבל הוא שאת מנסה להצדיק הסבה של בעל חיים טורף לבעל

חיים צמחוני ע"י אידאולוגיה שאין לבעל חיים הזה שום קשר אליה.
בנוסף רוב המכריע של תעשיית מזון לבעלי חיים מבוסס על שאריות של תעשיית בשר לצורכי בני אדם כך שלרוב החיות לא נשחטות רק כדי לייצר מזונות לבעלי חיים ועדיף לנצל את השאריות האלה למטרה הזאת ולא לזהם איתן את הסביבה.

ארמורגם

New member
עם איזה חלק שכתבתי בתגובתי לא הסכמת?

אשמח שתצרפי אישורים לדברייך, בדיוק כמו שאני טרחתי ועשיתי עבורך.

נ.ב. גם אני טבעוני מסיבות אידיאולוגיות, אך לא אסכן את בריאות החתולים שלי במזון שאינו מתאים לצרכיהם. אשמח אם תוכיחי לי שאפשר אחרת.

למעלה