מממ
במאמר מציינים (תחת "מה זה pH") כי: "מ-0-7 זה טווח החומצי ומ- 7-14 הטווח הבסיסי, 7 זה ניטראלי (מים)". יש שם גם גרף חביב שמראה את הערכים ומתאים להם צבע בסקלה הבסיסית או החומצית. במלים אחרות, מתחת ל-7 חומצי, מעל בסיסי.. בדיוק כפי שלמדתי (ולמרבה הפלא אני עדיין זוכר) בשנה א'. אבל הטבלה שם שמצמידה מספרים למזונות שונים לגמרי לא ברורה לי. כתוב שם שזה לא ה-pH של המזון (וזה בהחלט הגיוני עם הערכים שמצוינים שם), אבל מאידך זה לא כל כך הגיוני שזה "רמת ה- PH לאחר עיכולו ופירוקו". למיטב ידיעתי אין דבר כזה pH מעל 14 או מתחת ל-0... לפני או אחרי פירוק. אם ה-pH בגוף קצת מעל 7 ברוב הרקמות ובאזור 1-2 בקיבה, ברור שאף מזון לא יוריד או יעלה את ערכו במספרים כל כך גדולים (זה יהיה קטלני).