מזון בסיסי ( אל מול חומצי)

  • פותח הנושא dudir
  • פורסם בתאריך

dudir

New member
מזון בסיסי ( אל מול חומצי)

שלום, היכן אפשר למצוא רשימת מזון עם בסיסיות גבוהה אל מול מזון חומצי? רוב תודות
 

TheFinalCut

New member
תשובה

שלום, כמוך, גם לי לא היה מושג, ולכן ערכתי חיפוש ב-Google שהניב תוצאות למכביר תוך כ-20 שניות. רשימה לא רעה ניתן למצוא באתר ה-FDA, כאן: http://www.cfsan.fda.gov/~comm/lacf-phs.html החומציות של המזון מדורגת לפי ה-pH המשוער. pH מתחת ל-7 נחשב חומצי ומעל ל-7 נחשב בסיסי. אגב, באופן כללי מזונות מתוקים צפויים להיות גם חומציים (כיוון שסוכרים הם חומצות חלשות, ופירות שהם לרוב מתוקים גם בד"כ מכילים חומצות אורגניות שונות). וכמובן שהטעם החמוץ אכן מעיד על חומציות; חומץ הוא אכן חומצי (החומר נקרא בכימיה חומצה אצטית) וכך גם לימון (לטעם אחראיות בעיקר החומצה הפורמית והציטרית).
 
נדמה לי שזה הפוך

על פי המאמר הזה שמצאתי, הבנתי שחומציות יתר היא דווקא במספרים הגבוהים.
 
בערכי pH

חומציות היא מתחת ל-7, ובסיסיות מעל 7. גם באתר שהבאת - "רמת החומציות (pH) האופטימלית בקיבה הינה 1.5 עד 2.5. "
 

TheFinalCut

New member
מממ

במאמר מציינים (תחת "מה זה pH") כי: "מ-0-7 זה טווח החומצי ומ- 7-14 הטווח הבסיסי, 7 זה ניטראלי (מים)". יש שם גם גרף חביב שמראה את הערכים ומתאים להם צבע בסקלה הבסיסית או החומצית. במלים אחרות, מתחת ל-7 חומצי, מעל בסיסי.. בדיוק כפי שלמדתי (ולמרבה הפלא אני עדיין זוכר) בשנה א'. אבל הטבלה שם שמצמידה מספרים למזונות שונים לגמרי לא ברורה לי. כתוב שם שזה לא ה-pH של המזון (וזה בהחלט הגיוני עם הערכים שמצוינים שם), אבל מאידך זה לא כל כך הגיוני שזה "רמת ה- PH לאחר עיכולו ופירוקו". למיטב ידיעתי אין דבר כזה pH מעל 14 או מתחת ל-0... לפני או אחרי פירוק. אם ה-pH בגוף קצת מעל 7 ברוב הרקמות ובאזור 1-2 בקיבה, ברור שאף מזון לא יוריד או יעלה את ערכו במספרים כל כך גדולים (זה יהיה קטלני).
 

אלי ו.

New member
קראתי את התשובה

ולצערי לא הבנתי אותה. מה המשמעות של "מעלה את החומציות בגוף"? איך/איפה מודדים חומציות בגוף? האם כשהוא מדבר על חומציות בגוף הוא מדבר בדימוי או מתכוון ל PH?
 

אלי ו.

New member
אז איך מודדים?

האם מדובר בבדיקות דם? בדיקות צואה? שתן? האם מישהו בדק את זה או שמדובר בתאוריה?
 
למעלה