מזון יבש לחתולה

evike

Well-known member
מנהל
מזון יבש לחתולה

נובי בת 9 חודשים, בין גורה לבוגרת. כרגע היא מקבלת אקנה, רק שקשה למצוא באריזות הקטנות. לעולם לא אקנה אריזה של 5 קילו, (אלא אם כן, יהיה לי מישהו להתחלק איתו) לוקח זמן עד שהיא מסיימת, וכבר לא טעים. רוב המזונות באים באריזות של 3 קילו ומעלה. יש המלצה לאוכל איכותי באריזות קטנות? שאלה שניה, האם להרגיל את החתולה למזון קבוע, או להחליף מידי פעם? הדעות הן לכאן ולכאן, כל אחד עם נימוקיו. תמונת שוחד... תודה. נובי די חדשה אצלנו, לאחר לכתה מאיתנו של מיה.

גורדיאן

New member
אכן גברת מפוארת,

דרך אגב, היא מעוקרת? כי אין לה קיצוץ באוזניים. סיפור קטן: פעם הסתובבה באזור שלי חתולה נחמדה אחת, לקחתי אותה לעיקור ובניתוח הסתבר שהיא כבר מעוקרת, פשוט לא קיבלה קיצוץ אוזן, המסכנה... בכל אופן לדעתי כדאי לגוון מפעם לפעם את סוג האוכל, כי למנוע את 'אפקט רמדיה'. וגם אם לא - לתת 'השלמות מזון', כלומר אוכל רטוב, קצת מטעמי בשר ביתיים וכו', כדי שלא תסבול ממחסור במשהו וגם כדי שמערכת העיכול שלה לא תתרגל למזון חדגוני.

evike

Well-known member
מנהל
ברור שהיא מעוקרת. האוזן לא חתוכה כי היא לא יוצאת מהבית

והיא מקבלת גם שימורים, מעט חטיפים וכמה "פרורים" של אוכל שלנו. כך שהאכל שלה לא חדגוני.

voyager2005

New member
אוכל יבש אמור להחזיק מעמד די הרבה חודשים

ונראה לי ש-5 קילו לחתול אחד זה לא יותר מידי. אצלי החתולים אוכלים אותו אוכל לפחות חודשיים. מנין שהוא לא טעים? &nbsp אני משתדלת להחליף, גם יצרנים, גם סוג בשר (וכו'), וכמובן לגוון עם שימורים. גם כדי לגוון להם, וגם כדי שאם יפסיקו למכור, או תצוץ בעיה תזונתית בעתיד, יהיה יותר קל להחליף.

voyager2005

New member
עדכון

אני רואה שברשת מציעים לא להחזיק אוכל יותר מחודש אחרי שפותחים. אני קונה בשקיות הגדולות ביותר שאני מוצאת, ולי מחזיק טוב... &nbsp בכל מקרה, כדאי לוודא ששומרים על האוכל כמה שניתן. להשאיר את האוכל בשקית, אחרי שמוציאים אוכל להוציא את האוויר ולסגור את השקית, לשמור במקום בלי שמש ולחות. &nbsp ואפילו אם האוכל מתקלקל מהר, עדיין יכול להיות שכדאי לקנות שקיות גדולות יותר. למשל אקאנה 1.8 קילו עולה 130, ו 5.4 עולה 260 (לדוגמא). כלומר, מתחיל להיות כדאי לקנות את השקית הגדולה אפילו אם רק 3.6 קילו יחזיק מעמד.

evike

Well-known member
מנהל
יש לי בעיה להגיב

רק עכשיו ראיתי, שאת התגובה שלי מאמול כלל לא העבירו. אני גם כל הזמן נזרקת מהפורומים וצריכה להתחבר מחדש. הפורום אני מנהלת, נעלם לגמרי. אולי כבר לא רלוונטי, אבל מעבירה בכל זאת. אני לא מדברת על קלקול. גם אם לא מקולקל, מהרגע שהאריזה נפתחת, ולא חשוב כמה מיישמים את השמירה, האוכל קיבל אוויר ויש כבר התחמצנות מסויימת. אפילו באריזות של 3,4 קילו. בכל אופן, כל החתולות שלי לא אהבו את האוכל לקראת סופו. אפילו חתולי החצר שאני מאכילה לא מתלהבים מהאוכל שבסוף האריזה.

voyager2005

New member
מעניין, לא ראיתי דבר כזה אצלי

משתתפת בצערך על מיה... קראתי ובכיתי. התיאור שלך ממש הפך אותה לאמיתית מול העיניים

evike

Well-known member
מנהל
עכשיו אתה גורם לי לבכות

אין נחמה עליה. אפילו לא מנובי המתוקה. כי כמו שכתב לי הבעלים הראשון שלה, היא יחידה ביקום. באמת שאין דברים כאלה. ולא רק בגלל היופי שלה. היא כולה היתה מיוחדת.

dimitrygo

Active member
מנהל
3 ק"ג זה בסדר גמור. אפשר לחלק לכמה קופסאות שנסגרות בצורה

טובה או אפילו הרמטית ובצורה כזאת את פותחת רק קופסא אחת כל פעם ושאר הקופסאות מחכות בצד ולא נחשפות ליותר מדי חמצן. כך אפשר להחזיק מזון חודשיים ואפילו יותר בלי שהוא מאבד את טריותו. בריט קאר קוקו https://www.jungle-club.co.il/product/brit-care-קוקו-מזון-לחתולים-אניני-טעם/ קרנילב לחתולים מסורסים וגם סוגים אחרים https://www.jungle-club.co.il/product/קרנילאב-כבש-וחזיר-בר-לחתולים-מסורסים-carnilov/ נוטריאנס https://www.anipet.co.il/product/3105/נוטריאנסללאדגניםמזוןלחתולפורמולתהודועוףוהרינג North Paw http://pets4you.co.il/Product?product_id=118595&category_id=20719 &nbsp

evike

Well-known member
מנהל
תודה דימיטרי. הטבלה שלך פתוחה אצלי כבר כמה ימים

ואני מחפשת שם מזון ברמה טובה ובמשקל טוב. נובי מקבלת כרגע ACANA 1.8 ק"ג. לא זול, והוא ממוקם אצלך גבוה. אלה שהמלצת מעל, קיבלו ציונים נמוכים יותר, אם כי עדיין בטווח המומלצים. במאמר מוסגר, לא כולם מסכימים עם הניתוחים שלך, והשאלה עד כמה אני יכולה לסמוך עליהם. איבדנו לפני פחות משנה את החתולה הכי מדהימה שהיתה ביקום (מבעיות לב) ואני מאד רגישה עכשיו לכל בעיה שעלולה לצוץ ומחפשת בשביל נובי רק את הטוב. מצד שני, בגלל הקורונה אנחנו עכשיו משתדלים לחסוך. אז צריך ללכת בין הטיפות. ושאלה נוספת ברשותך. האקנה הוא גם לגורים וגם לבוגרים. והרי הדרישות שונות לגביהם. אז אם נובי תקבל מזון כזה לאורך זמן (אפילו חודשים) האם לא תהיה בעיה בהמשך בשל עודף ברכיבים מסויימים שיש שם לגורים ועלולים להזיק לבוגרים? תודה.

evike

Well-known member
מנהל
הזכרתי את מיה שאיבדנו לפני 11 חודש

הנה מה שכתבתי עליה בפייסבוק, ככה בלי תיכנון ובלי מחשבה והגהה. איך שיצא מהלב. 19.7.2019 – 1.4.2010 מיה שלנו אהובתנו הקטנה והמיוחדת איננה. כל כך הרבה אושר ושמחה הבאת לחיינו, מרגע הגעתך לביתנו, בדיוק לפני 8 שנים. הגעת אלינו מדוד שביתו הקטנה היתה אלרגית אלייך, שמסר אותך בלב כבד, שהתעניין בך כל הזמן, והיום הוא מאד עצוב יחד איתנו. המון תודה לך דוד, שבחרת בנו לקחת את מיה מבין כל המרואיינים. היא נתנה לנו שנים נהדרות. ועכשיו אנחנו עצובים ובוכים. לא תארנו לנו בחלומות הכי השחורים, שככה, בגיל כל כך צעיר, תלכי מאיתנו. מי חשב שפתאום תסבלי מבעיות בלב, בעיות מהן לא התאוששת. ככה פתאום, לפני קצת יותר משבוע, ללא שום התראה, התמוטתת לנו. הווטרינר הקבוע והמדהים שלנו, הבין שהמצב מחייב ברור מעמיק ושלח אותנו דחוף לבית חולים ווטרינרי בבן שמן. אפילו לא הספיק לראות אותך, אפילו לא הספיק להפרד, (כל כך אהב אותך, תמיד רצה "לגנוב" אותך מאתנו) כי בדיוק נסע לחו"ל, אבל היה זמין בשבילנו כל הזמן בווצאפ לכל שאלה ובקשה, למרות הבדלי השעות. וכאן התחיל בשבילנו, מרוץ נגד הזמן. בימים ובלילות אין ספור טלפונים להתעדכן, להודיע על המצב, לבקש רשות לפרוצדורות. נסינו הכל. הבאנו אותך הביתה לנסיון, אולי במקום המוכר שלך, תתעודדי ותגיבי טוב. אבל ממש לא. וניסינו אפילו טיפול הילינג/רייקי אצל א.כ. שמומחה לכך עם קבלות. אצל בני אדם, ואצל החתולות הפרטיות שלו. לצערנו במצב שלך מיה זה כבר לא השפיע. ואת המשכת בבית להתדרדר. כל שניה חשבנו, זהו. לא היו לנו לא יום ולא לילה. כל הזמן, בכל מצב, עין אחת היתה עלייך. ואז החלטנו להביא אותך להמתת חסד אצל הווטרינרית, האחיינית של אישי. היא בדקה ביסודיות, והחליטה לנסות להציל אותך. אבל מהסתכלות עלייך ועל מצבך, הבנו שאין טעם למשוך, כי זה יקרה במוקדם או במאוחר הקרוב. ובינתיים זה לא חיים, כשכל פעולה קטנה, כל התאמצות קטנטונת יכולים להביא אותך לסטרס ולחזרה על המצב ההתחלתי. אז החלטנו שהגיע הזמן וצריך לשחרר, וע. המקסימה והנהדרת עזרה לך ולנו לגמור עם הסבל. ואף הזמינה מישהו שיקח ויקבור אותך. שלא תהיי סתם זרוקה באיזה פח. עכשיו את כבר לא סובלת. חתולה עם כל כך הרבה מתיקות, את ישר נכנסת לגן עדן. את תחברי שם לאחיך שהיה חצי שלנו וחצי של החצר פוחי (ע'"ש פוחלץ, אחת מה"הברקות" של חבר יקר), לשתי אחיותייך, קליאו וכרמן, ולבני דודייך ג'רי, וחג'י וסינית. בינתיים, אנחנו שבורים, כל פינה בבית מזכירה אותך. את כבר לא תחכי בדלת כשש. מגיע הביתה, ולא תשתוללי בריצות וקפיצות אמוק משמחה כשאנחנו מגיעים הביתה. כבר לא תשבי ליד השולחן על הכסא כאילו את באה לאכול איתנו (לא אהבת כלום חוץ מהאוכל היבש והאיכותי שלך, אבל בכל זאת הצטרפת אלינו לחברותא). כבר לא תלאימי סלסלה של ירקות. כבר לא תפתחי את שלבי התריס כדי להציץ על הציפורים שבחצר, ואפילו לא תהממי איזה ג'וק עקשן שהחליט להכנס מהחצר. לא תשבי על ערמת הכביסה שהורדה מהחבל, והונחה על המיטה כדי לסדר בארון. לא תכנסי איתנו לאמבטיה ולשרותים. לא תתחבאי לנו כשאת יודעת שאנחנו יוצאים מהבית או הולכים לישון, רק כדי לדחוק עוד טיפה את הקץ. כבר לא נצטרך לשמור קרטונים של מוצרים, לתוכם אהבת להכנס ולהתחבא. כבר לא נצטרך להשגיח על דלתות של ארונות שלא נשאיר פתוחות, כי ישר חמקת לשם. מי ילקק את האצבע שלנו כשמקרבים אותה לפה שלך? מי ישב על קרטון מלא בחומר של חדו"א, כאילו רצית ללמוד מתמטיקה? כבר לא נוכל להוסיף אותך כמברכת יחד איתנו לכל ברכה לכל ארוע שהיה בחיינו ובחיי הסובבים אותנו. כבר לא נוכל להוסיף עוד תמונות מהממות שלך בכל מיני מצבים, למאות ואולי אלפים שבאלבומים, במחשב ובנייד. כבר לא נצטרך להסתובב במשתלות כדי לחפש עשב לימון שכל כך אהבת, וכבר נוכל להכניס הביתה זרי פרחים ועציצים, מבלי לפחד שהם רעילים בשבילך. ותמונת המסך בנייד של שנינו, זאת כמובן את. כרגע זה עוד טרי מידי, המחשבות לא מסודרות, עוד לא יודעים איך נתרגל, אם בכלל, לרעיון שאת כבר לא איתנו. נאהב ונזכור אותך לעד מיה המדהימה שבחתולות, שבאמת היית מיוחדת. אוף! אני רוצה להתעורר ולהבין שזה לא נכון, שזה היה סתם חלום בלהות. מוסיפה כמה תמונות שלך לאורך השנים בהן היית שלנו. סתם כך, בלי סדר כרונולוגי.

גורדיאן

New member

dimitrygo

Active member
מנהל
משתתף בצערך, גם חתול שלי נפטר בגלל בעיית לב אך הוא היה בן 20

אם את מכירה את הטבלה אז זה יותר קל. את יכולה לבחור את מה שמתאים לך. ההבדלים של נקודות בודודת אינם חשובים. לגבי האמינות של הציונים שלי אני לא יכול לעזור
אני יודע שיש אנשים שלא מסכימים אך הבעיה שעוד לא שמעתי ביקורת בונה. נושא של מזון לכל הגילאים הוא גם שנוי במחלוקת. הרבה וטרינרים לא תומכים בו אבל למעשה זו הגדרה של אירגונים שמפקחים על המזונות לבעלי חיים. אם תחשבי על זה קצת - בטבע גור חתולים שמסיים לינוק מתחיל לאכול בדיוק אותו מזון כמו חתול בוגר. אין בטבע מזון לגורים ומזון לבוגרים. אולי לחתולים גדולים יש כי קצת כי גורים בהתחלה מקבלים חלקים יותר עדינים אבל זה לא תקף לחתולים קטנים שהטרף שלהם קטן מאוד. אז למה במזון יבש צריכה להיות הפרדה? אני אגיד לך למה - כדי לעזור לחברות מזון גדולות להרוויח עוד יותר. יש מספיק מחקרים שמראים שחתול יודע כמה חלבון הוא צריך לאכול. גור קטן אולי יודע פחות וגם הקיבה שלו ממש קטנה והוא לא יכול לאכול הרבה מזון. לכן המזון שלו צריך להיות עשיר. חתול בוגר יכול לאכול יותר וזה מה שהוא עושה כשבמזון שלו אין הרבה חלבון. הבעיה הגדולה שיחד עם החלבון הוא מקבל המון שומן ופחמימות כי זה מה שיש במזונות כאלה. גם שומן וגם פחמימות גורמים להשמנה ומזה נובעות מחלות אחרות. כשמזון מכיל הרבה חלבון אז גם צריכה שלו יותר נמוכה וחתול ביתי בוגר שלא מוציא הרבה אנרגיה לא צריך לאכול כמות גדולה של מזון כזה. אבל הוא עדיין שקוק לויטמינים ומינרלים ולכן המזון צריך להיות עשיר בהם כדי לספק את כל מה שנדרש בכמות קטנה של המזון. בדיוק כמו מזון לגורים. לכן אין שום בעיה שחתולים יצרכו אותו מזון איכותי שמיועד גם לגורים וגם לבוגרים. אגב הטענה הזאת שמזון צריך להכיל הרבה חלבון היא חלק מאוד חשוב בשיטת הניקוד שלי. טענה נוספת היא שמקור החלבון חייב להיות איכותי. בשר גורם לשתן להיות חומצי וזה ממיס את המלחים שמצטברים בשלפוחית. לחלבון צמחי שמתשמים בו במקום בשר אין את התכונה הזאת ולכן או ששתן יוצא לא מספיק חומצי או שמוסיפים למזון כל מיני דברים מלאכותיים כדי להחמיץ את השתן.

evike

Well-known member
מנהל
תודה דימיטרי על ההתייחסות והתגובה המפורטת

בהחלט נתת לי כיוון למחשבה. הטבלה שלך אצלי במחשב כבר הרבה זמן, ואני בודקת שם מידי פעם. ברור לי שיצרנים חושבים קודם כל על כסף ואח"כ על החתולים. חבל, אבל לצערי ככה העולם מתנהל. ואגב, לגבי איכות מקור החלבונים, יש לי ידע מנסיון אישי. לפני שנים קניתי ברשת גדולה שכבר לא קיימת אוכל חדש לגורים לחתולה שהיתה לי אז. קניתי לפי פירסום של וטרינר מפורסם בירחון לחתולים, היה מוצר חדש ובזול. (אז עוד לא ידעתי שמחיר זול = איכות לא טובה. בניגוד לבני אדם, אצל חתולים אין תחליפים טובים) הגורה שהיתה רגועה עד אז, היתה הופכת את קערת האוכל ומתחילה להשתולל. שאלתי את הוט' שלי, האם מכניסים חומרים ממריצים לאוכל של חתולים. שאל איזה אוכל, וכששמע, אמר לי שהחלבונים לא מהחי. אפילו התבדח, כשאמר שחלבונים יכולים להיות מכל מיני מקורות, אפילו מסוליית הנעליים... כמובן דיברתי עם המוכרת ברשת, שבמקרה היתה בעלת חתולים. ידעה שהמוצר לא איכותי, נתנה לי זיכוי, ולא רצתה חזרה את השק הפתוח, גם לא את השני הסגור. ואגב, סיפרתי על כך לעורכי הירחון, הודו לי ומיד הורידו את הפרסומת. כך שלפחות למדתי משהו על איכות חלבונים. ואני משתתפת בצערך על מות החתול שלך. כואב תמיד, בכל גיל.

גורדיאן

New member
כל "הלא מסכימים" האלה חשודים מאוד בעיני.

אם מישהו בא עם טיעונים מנומקים ומציג אלטרנטיבה, ניחא, אבל כנראה שכל מי שמתנגד לדירוג של מזון ספציפי הוא סתם אינטרסנט שרוצה להעלות את הדירוג של מה שהוא מייצר או משווק. ובכלל, העבודה שאתה עושה על הדירוג שלך מעולה, חשובה מאוד ומועילה מאוד, תמשיך ככה, אנחנו בעדך.

dimitrygo

Active member
מנהל
היו גם כמה אינטרסנטים. הרוב לא מקבל את הדירוג הנמוך של

חברות גדולות שוטרינרים ממליצים עליהן. יש גם יותר ויותר פירסומים של "מומחים" לתזונה שאומרים שאין לנו כלקוחות שום דרך להבין מה רשום על האריזה ולהסיק מסכנות על סמך זה ולכן לא צריך אפילו להתאמץ. ובמקום זה אנחנו פשוט צריכים לבחור חברות גדולות וידועות ולסמוך עליהן. אני חושב שכבר פירסמתי מאמר דומה מאת הוטרינרית הזאת, הינה עוד אחד https://vetnutrition.tufts.edu/2019/12/pet-food-decisions-how-do-you-pick-your-pets-food

evike

Well-known member
מנהל
מאמר מעניין ומלמד, שכדאי לקרוא אותו

בכל תחום, מוכרים מוצרים שהרווח בהם גדול, בלי להתחשב האם זה מתאים למי שקונה אותו. לצערנו, הרוב מסתובב סביב הכסף והרווח.

dimitrygo

Active member
מנהל
אה, ולגבי החלפת מזון - אפשר לעשות רוטציה ולהחליף כל מספר

חודשים.

evike

Well-known member
מנהל
חשבתי גם ללכת על סול מייט בגלל הסיפור של כלבי העוקץ

שמאד התחברתי אליו. מכיוון שהם משווקים ישירות ואין פערי תיווך, המחיר ממש טוב. (אפילו חשבתי להתחלק עם מישהו, כי האריזה הכי קטנה שלהם היא 5 קילו) לפי הציון באתר שלך, זה די בינוני, ואני חושבת לרדת מזה.

למעלה