מזון יבש לחתולים מסורסים? רויאל קנין או שזה סתם קידום?

מזון יבש לחתולים מסורסים? רויאל קנין או שזה סתם קידום?

לאחר שסירסתי את שני החתולים אשר ברשותי הוטרינרית המליצה על רויאל קנין סטרילייז.

כאשר ניגשתי לחנות חיות מכובדת נאמר לי שהוטרינרים מקבלים עמלות או הטבות על קידום מכירות למוצרי רויאל קנין ושהמזון שלהם אומנם מתאים לחתולים מסורסים אך המזון מכיל דגנים ושהאוכל אני נותן להם כרגע GO סגול ללא דגנים או "שזיר" כתום הם טובים יותר כי הם מכילים כמות גדולה יותר של בשר שטוב לחתול.

הוטרינרית אמרה לי מנגד שחתולים מסורסים יש להם נטיית השמנה בגלל הסירוס.

מישהו יכול לתת לי חוות דעת אישית לגבי הנושא?

תודה רבה לעונים.

dimitrygo

Active member
מנהל
במזונות יבשים רגילים יש המון פחמימות ועודף שומן ביחס לכמות

חלבון. חוסר איזון זה גורם להשמנה. לכן חברות מנסות לפטור את הבעיה הזו אבל לרוב עושות את זה בצורה לא מספיק טובה. למשל מקטינים את כמות השומן אבל מגדילים את כמות הפחמימות.
מזונות מרוכזים כפי שאני מגדיר אותם מכילים כמות גדולה של חלבון, כמות יחסית גדולה של שומן וכמות קטנה של פחממות. חתולים בד"כ צורכים כמויות יותר קטנות ממזונות כאלה וכך הם מקבלים כמויות יחסית קטנות של שומן ופחמימות.
לכן אין שום בעיה לתת מזונות כמו GO לחתולים מסורסים.
שזיר זה דווקא מזון רגיל ובינוני ואין בו שום דבר טוב לחתולים מסורסים.

מכיר אוכל איכותי בשקים גדולים? 10 ק"ג ומעלה?

אבל איכותי כזה שלא ישמינו.
&nbsp
GO מגיע בשקים קטנים יחסית

dimitrygo

Active member
מנהל
GO מגיע בשקים של 7.3 ק"ג

יש עכשיו מזון חדש בשם WELLNESS CORE, מאוד איכותי, אחד מהסוגים שלו מגיע בשקים של 10 ק"ג.

Yukita

Active member
מנהל
אתה יכול לעיין במסמך השוואות המזון

של דימה (dimitrygo) באתר www.catfood.co.il בלחיצה על dry cat food evaluation. בתוכן העניינים של המסמך יש, לצד הדירוג בין 0-100, גם הפנייה לעמוד המתאים במסמך באופן שיאפשר לך לראות מה מכיל המזון ולמה הוא קיבל את הדירוג שקיבל על פי השיטה של דימה. רויאל קנין אכן מקבל ניקוד נמוך בהרבה מגו! פיט א ד פרי, מסיבות הקשורות לתכולה שלו.
&nbsp
אצלנו בבית כרגע אוכלים גו! טווח המשקלים והגודל הפיזי רחב מאוד, מ3 וחצי ק"ג עד 9 ק"ג, אבל אף אחד לא נראה נורא שמן (רזים ממש, לא - לא מקמצים כאן באוכל). כולם מסורסים או מעוקרות. יש ךציין שכולם אוכלים במידה סבירה ולא אוכלי-בולמוס ולכן אפשר להשאיר להם קערה והם יאכלו כל פעם קצת ולא יטרפו הכל. בבתים של אכלני-בולמוס צריך לחלק ארוחות קצובות.
&nbsp
הרושם האישי שלי הוא שמזון איכותי יכיל פחות אלמנטים שהם סתם משמינים ולכן מזון איכותי מראש יתרום לשמירה על משקל סביר, אבל דימה יוכל לייעץ לך יותר בעניין הזה. כמות השומנים היא מרכיב בחישוב האיכות ונראה לי שהרמה הרצויה משתנה עם הגיל ועם המצב הבריאותי.

תודה לכם. האם קיים מזון איכותי לחתולים מסורסים או שזה סתם

גימיק שהומצא על מנת למכור עוד מוצרים?

גורדיאן

New member
ברור שחתולים מסורסים זקוקים לאוכל שונה לגמרי,

על האוכל להיות מעודן יותר, יש להגיש אותו על צלחות מעוטרות ולהשתמש בסכו"ם ברמה גבוהה, עדיף מכסף או ציפוי זהב...

וברצינות: זה סתם קישקוש, חתולים מסורסים אוכלים בדיוק את מה שאוכלים לא-מסורסים, ובכל מקרה עדיף שזה יהיה אוכל מסוג משובח (שגם עולה בהתאם, אבל אין מה לעשות נגד זה).

למעלה