מזון יבש לחתולים soulmate

LiadR87

New member
אהלן,
יש לי שלושה חתולים בוגרים שאוכלים כבר מעל שנה מזון יבש בטעם סלמון של החברה הישראלית Soulmate, שק של 5 ק"ג מספיק לשלושתם לכחודש.
אני לא יודע כמה החברה מוכרת בארץ, אבל את ההמלצה שמענו בפודקאסט. בעבר ניסיתי בטעם עוף של אותה חברה ושל ספק נוסף, Nutrican, אבל השלושה פה אחד ישר הלכו לסלמון של Soulmate, ברגע שהבאנו להם אותו.
החברה לכאורה טוענת שמדובר במזון מסוג Ultra premium. יחד עם זאת, עברתי בקפידה על הקובץ המועדכן של דמטירי והדירוג שמזון זה קיבל הינו 70.
האם המזון המדבר באמת מתאים לקטגורית הUltra premium? או שזהו עוד טריק שיווקי של חברות המזון?
אני מעלה את זה לדיון מאחר ולאחרונה החברה העלתה את עלות המחיר של המזון ותהיתי האם שווה להחליף למזון אחר. חשוב לי לשמור על רמת איכות המזון שהחתולים קיבלו עד עכשיו ופחות קריטי לי האם המזון נקרא Super premium או Ultra Premium.

בשוק כה תחרותי ושהמגוון כל כך עצום ומבלבל, ולמרות הקובץ הנהדר של דמטירי, אשמח לקבל המלצות למזון יבש איכותי שלא נופל ממה שSoulmate מספקים

תודה לכולם :)

להלן הרכיבים של מזון הסלמון של Soulmate

סלמון טרי (20%), סלמון מיובש, אפונה, תפוח אדמה מיובש, שומן עופות, עיסת סלק מיובש, שמן סלמון, תרמילי חרוב מיובשים, זרעי פשתן, אבקת ביצים, שמרי בירה, אינולין (מקור ל FOS), מינרלים, גזר מיובש, סרפד, אכינצאה, עגבניות מיובשות, תפוח מיובש, מנגו מיובש, שזיפים מיובשים, בננה מיובשה, טימין, בזיליקום, ספירולינה, חמוציות, סלרי, גלוקוזאמין, כונדרואיטין.

ערכים תזונתיים:
חלבון גולמי: 32%
שומן גולמי: 18%
סיבים גולמיים: 4%
אפר גולמי: 7%
סידן: 0.9%
זרחן: 0.8%

Yukita

Active member
מנהל
עד שדימה בעצמו יענה לך, אסביר שהמונח פרמיום או אולטרה פרמיום הוא חסר משמעות. אין לו שום משמעות מבחינת ארגונים שמעריכים מזונות כמו AAFCO האמריקאי, כפי שניתן לראות בקישורים כמו זה:

במילים אחרות, אכן מדובר ב"טריק שיווקי". גם על כך ניתן לקרוא בקישורים שונים, כמו זה:

LiadR87

New member
עד שדימה בעצמו יענה לך, אסביר שהמונח פרמיום או אולטרה פרמיום הוא חסר משמעות. אין לו שום משמעות מבחינת ארגונים שמעריכים מזונות כמו AAFCO האמריקאי, כפי שניתן לראות בקישורים כמו זה:

במילים אחרות, אכן מדובר ב"טריק שיווקי". גם על כך ניתן לקרוא בקישורים שונים, כמו זה:

תודה רבה על התגובה!
ועד שדימה יענה, יש לך המלצה למזונות יבשים איכותיים שאוכל לבדוק עם החתולים שלי? :)

Yukita

Active member
מנהל
תודה רבה על התגובה!
ועד שדימה יענה, יש לך המלצה למזונות יבשים איכותיים שאוכל לבדוק עם החתולים שלי? :)
בדרך כלל ההמלצות שלי הן לפי הקובץ של דימה, אז כל מה שצריך לעשות זה להסתכל בקובץ ולבחור מזונות זמינים אצל הספק או הספקים המועדפים עליך. כמובן הרעיון הוא לבחור משהו עם ציון גבוה יותר, אבל בהנחה שתשנו את המזון למשהו אחר רצוי לזכור שמומלץ להחליף בהדרגה.

כמו כן, אמנם השאיפה היא לציון גבוה יותר, אבל בסופו של דבר ההתאמה היא אישית. גם מזון עם ציון 100 יכול לא להתאים לחתול מסוים ולכן המבחן הוא תמיד מבחן התוצאה - פרווה בריאה, עיניים צלולות, צרכים טובים, חיוניות.

לאור זאת, גם אם אספר לך שהחתולים שלי אכלו שנים את המזון go! (וזה נכון) זה לא אומר שאצלך תהיה למזון הזה הצלחה.

פלוס, נדמה לי שכתבת משהו על הבחירה במזון הקיים על סמך מידת הטעימות שלו לחתולים. זה אמנם קריטריון, אבל גם מזון טעים מדי זה לא טוב ומוביל לבליסת-יתר. צריך שיאכלו אבל לא בכמויות מטורפות.

LiadR87

New member
בדרך כלל ההמלצות שלי הן לפי הקובץ של דימה, אז כל מה שצריך לעשות זה להסתכל בקובץ ולבחור מזונות זמינים אצל הספק או הספקים המועדפים עליך. כמובן הרעיון הוא לבחור משהו עם ציון גבוה יותר, אבל בהנחה שתשנו את המזון למשהו אחר רצוי לזכור שמומלץ להחליף בהדרגה.

כמו כן, אמנם השאיפה היא לציון גבוה יותר, אבל בסופו של דבר ההתאמה היא אישית. גם מזון עם ציון 100 יכול לא להתאים לחתול מסוים ולכן המבחן הוא תמיד מבחן התוצאה - פרווה בריאה, עיניים צלולות, צרכים טובים, חיוניות.

לאור זאת, גם אם אספר לך שהחתולים שלי אכלו שנים את המזון go! (וזה נכון) זה לא אומר שאצלך תהיה למזון הזה הצלחה.

פלוס, נדמה לי שכתבת משהו על הבחירה במזון הקיים על סמך מידת הטעימות שלו לחתולים. זה אמנם קריטריון, אבל גם מזון טעים מדי זה לא טוב ומוביל לבליסת-יתר. צריך שיאכלו אבל לא בכמויות מטורפות.
הבנתי שGO אכן מאוד מומלץ, אבדוק אותו.
לגבי בליסת יתר, זה אף פעם לא המקרה, כי לא קרה פעם אחת שהקערה מתרוקנת בבת אחת, החתולים ניגשים כ-2-3 פעמים ביום ואוכלים כמויות קטנות בכל פעם

dimitrygo

Active member
מנהל
כמו שיוקיטה כתבה אין הגדרות רשמיות לסופר-דופר-אולטרה פרימיום וכל יצרן יכול לכתוב מה שהוא רוצה.
גם לגבי בחירת מזון - אם ברצונך להחליף מזון תלך לפי הרשימה ותבחר מה שמתאים לך.
אם החתולים שלך מעדיפים דגים בכלל או סלמון בפרט אז הבחירה הרבה יותר מצומצמת.
לגבי הציון - 70 זה ציון יחסית טוב ולא צריך להתבאס ממנו.
לגבי מחירים - בתקופה הזאת כולם מעלים מחירים כך שמהבחינה הזאת הכל יתאזן בשלב מסויים.

LiadR87

New member
כמו שיוקיטה כתבה אין הגדרות רשמיות לסופר-דופר-אולטרה פרימיום וכל יצרן יכול לכתוב מה שהוא רוצה.
גם לגבי בחירת מזון - אם ברצונך להחליף מזון תלך לפי הרשימה ותבחר מה שמתאים לך.
אם החתולים שלך מעדיפים דגים בכלל או סלמון בפרט אז הבחירה הרבה יותר מצומצמת.
לגבי הציון - 70 זה ציון יחסית טוב ולא צריך להתבאס ממנו.
לגבי מחירים - בתקופה הזאת כולם מעלים מחירים כך שמהבחינה הזאת הכל יתאזן בשלב מסויים.
אחלה,
ממש תודה דימה! עם כך, נראה לי שפשוט אשאר עם המזון הנוכחי :)

וסתם בשביל העניין, מצרף תמונה של הכנופיה שלנו ביום ערפילי IMG_2769.jpg

למעלה