מזון יבש לחתול עם בעית כליות - איזה הכי טעים?

מזון יבש לחתול עם בעית כליות - איזה הכי טעים?

מנסיונכם - איזה החתולים יותר אהבו - K/D או רויאל קנין רנל או טרובט רנל?
הבעיה שהאריזות הן של 2-3 ק"ג והתיאבון של חתולים עם בעית כליות גם ככה לא משהו.

Ka13

New member
במה האכלת עד עכשיו ? או שעוד לא ניסית ?

לכל חתול יש טעם אחר ויש שיאהבו את KD של הילס שנחשב להכי פחות טעים...
טרווט הכי טעים ( מתבאסת לפרגן ליבואן ) ואם עוד לא האכלת עדיין אז הייתי מתחילה ברויאל קנין כי התיאבון יורד עם הזמן והשנים ושומרת את טרווט שימאס לו /לה מרויאל קנין
יש גם רנל של וירבק שנחשב איכותי אבל אין לי ניסיון איתו.

g l o r y

New member
סקירה קצרה מניסיון אישי לאחרונה

החתול שלי עם כשל כרוני רמה 2 גבוה או שלוש נמוך, תלוי איך מסתכלים.
העברתי אותו לאוכל רפואי מיד אחרי פסח.
גם בימים רגילים הוא מאוד בררן באוכל ומעדיף אוכל רטוב בכלל ודגים באופן כללי, שזו בעיה באוכל רנל.
&nbsp
עד כה ניסיתי גם אוכל יבש וגם רטוב.
להלן יבש-
טרווט- הווטרינרית שלי אמרה לי לא לנסות כי היא לא מכירה אותם ולא ממש בוטחת באיכות שלהם. מה גם שהאוכל שלהם הוא גם רנל וגם מעודד חומציות בשתן (אוקסלט) כדי למנוע אבנים ולא כל חתול צריך את זה.
&nbsp
K.D- האוכל המומלץ בדרך כלל, עם כמה הסתייגויות. נתקלתי בהמון דעות שאומרות שהוא מצויין כדי להתאושש ממשברים (ויש משברים במחלת כליות) אבל באופן כללי לא מכיל מספיק ערך תזונתי כדי לשמור על משקל לאורך זמן.
מבחינת החתול, הוא אוכל מזה לסירוגין. מעדיף את זה על NF ועוד דברים אבל לא על סלקט.
&nbsp
NF של פיורינה- הווט שלי שמה אותו במקום שלישי ברשימה כשKD בראשון ורויאל בשני. החתול מנשנש מזה לסירוגין אבל מעדיף KD וסלקט.
&nbsp
רויאל קאנין- כאן יש שלושה סוגים של יבש. יש רנל רגיל, שניסיתי והוא לא התלהב בכלל והעדיף את ה KD. יש 'ספשל' שאישית לא ניסיתי, ויש 'סלקט'- שברגע שהבאתי אותו הפך להיות המזון המועדף. החתול אוכל אותו הרבה יותר מאת השאר, ובגלל שהכופתיות הן ריבועים ממולאים במשחה, כל אחד מהם שוקל יותר מכופתית ממוצעת שזה אומר שבפחות ביסים הוא מקבל יותר גרמים ולכן יש סיכוי יותר גבוה שיגיע למכסה היומית שהוא אמור לאכול. לאוכל יש ריח חזק שנשאר לאורך זמן ולכן יותר מפתה לאכול כנראה.
&nbsp
כרגע בבית יש לו מונח כמה סוגים של אוכל. העיקרי הוא הרויאל סלקט, ויש קערה עם חופן KD וקערה עם חופן NF. שמתי לב שיש ימים שהוא מעדיף את ה KD, במיוחד כשהוא מרגיש פחות טוב, אבל בדרך כלל הוא יאכל את הסלקט. אגב, שמתי לב שלפעמים אין לו תיאבון והוא לא אוכל מהצלחת אבל מהיד שלי הוא יאכל. הוא גם ירצה יותר לאכול אם אני מעמידה פנים שזה אוכל בשבילי. ובדרך כלל אם האוכל עומד והוא לא מעוניין בו, אם אני מערבבת את האוכל בקערה הוא יתפתה לאכול ביס שניים כי 'שחררתי' את הריח של האוכל לאוויר. סתם טריקים קטנים לדעת.
&nbsp
מבחינת רטוב, אם זה מעניין אותך- בעיקרון חתול עם בעיית כליות צריך כמה שיותר רטיבות אז אם הוא יאכל רטוב, מה טוב.
יש KD, שזה בדרך כלל אוכל שאוהבים אבל בגלל שיש לו ריח דומה לכבד החתול שלי מקיא ממנו (בעיה אישית של החתול) אז אני לא יכולה לתת אותו.
לרויאל קאנין יש שוב שלושה טעמים, ביף, צ'יקן וטונה. מכיוון והוא אוהב רק דגים הוא מוכן ללקק רק את הטונה וגם זה בחוסר חשק. אבל הוא רגיל לפנסי פיסט אז זה לא חוכמה. תנסי, זה יכול להשתלם.
&nbsp
ובאופן כללי- השקעה טובה זה מזרקה לחתולים. היא באמת מעודדת את החתול לשתות וזה יעזור לו מאוד כי עם בעית כליות החתול תמיד מרגיש מיובש.
&nbsp
ועוד משהו- בחוסר תיאבון אפשר לטפל בעזרת כדור מעודד תיאבון, שאצלי עוזר מאוד. חוץ מזה החתול שלי מקבל תוסף תזונה שעוזר לבעיות עיכול טיפוסיות למחלה וכטיפול תומך. זה נתון לשיקולך אבל שווה לשאול את הווט. שלי הציעה את זה כי בקהילה הווטרינרית נרשמו לו השפעות מאוד חיוביות בחתולים עם CKD.

dimitrygo

Active member
מנהל
אחלה סקירה! מה שם של התוסף?

g l o r y

New member
שם התוסף

הוא AminAvast והוא תוסף ווטרינרי מיוחד לחתולים וכלבים. הוא מכיל חומצות אמינו ופפטידים שאמורים לעזור ולהקל על פעילות הכליות והעיכול. הוא מגיע בכדורים נמסים מ"פלסטיק", ואמורים לפתוח אותם ולשים את האבקה הפנימית על האוכל שלו פעם ביום.
אני שמה את זה על משהו שאני יודעת שהוא יאכל, שהוא מקבל בתור פינוק. לפי מיטב ידיעתי אין לאבקה טעם כי החתול לא נגעל ממנה או מנער אותה או מסרב לאכול כמו כשאני נותנת לו כדור. (אנטיביוטיקה למשל הוא אוכל רק בתוך משהו עם טעם חזק. לפני שאכל מזון רפואי הייתי מרסקת לאבקה ומגלגלת בתוך חתיכה קטנה של סלמון מעושן. הוא עד כדי כך סרבן. את הכדור מעודד תיאבון, אגב, אני חייבת לגלגל במחמאה או חמאה ללא מלח ואז להחביא בתוך משהו נוסף כמו חתיכה קטנטנה של עוף או אפילו דג אם יש לי, כי הכדור מאוד מר והוא מסרב לקחת אותו אם הוא חושד שהוא שם.)

אני גם הבנתי ממקורות שונים שחשוב שחתולים חולי כליות יקבלו ויטמינים מסויימים מקבוצת B, אבל ברוב המקרים האוכל אמור לטפל בזה.

g l o r y

New member
בעיקרון ווטרינרים יכולים להזמין לך. אבל אני יודעת

שבגג לחיות יש את כל השלושה. פיזית ראיתי שם את הסלקט על המדף. (גג לחיות רעננה) ומשם אני משיגה את הרטוב.
את הסלקט ספציפית הווט שלי הזמינה לי פעם ראשונה כי בעיקרון זה אוכל רפואי אבל מסתבר שבגג לחיות מחזיקים את כל הסוגים של אוכל רפואי.

shirul2

New member
מנצלשת עבור חתולת רחוב

אם למישהו כאן יש במקרה למסירה מזון לכלייתיים שהוא לא זקוק לו יותר..
מחפשת עבור חתולת חצר שאני מאכילה..

למעלה