סקירה קצרה מניסיון אישי לאחרונה
החתול שלי עם כשל כרוני רמה 2 גבוה או שלוש נמוך, תלוי איך מסתכלים.
העברתי אותו לאוכל רפואי מיד אחרי פסח.
גם בימים רגילים הוא מאוד בררן באוכל ומעדיף אוכל רטוב בכלל ודגים באופן כללי, שזו בעיה באוכל רנל.

עד כה ניסיתי גם אוכל יבש וגם רטוב.
להלן יבש-
טרווט- הווטרינרית שלי אמרה לי לא לנסות כי היא לא מכירה אותם ולא ממש בוטחת באיכות שלהם. מה גם שהאוכל שלהם הוא גם רנל וגם מעודד חומציות בשתן (אוקסלט) כדי למנוע אבנים ולא כל חתול צריך את זה.

K.D- האוכל המומלץ בדרך כלל, עם כמה הסתייגויות. נתקלתי בהמון דעות שאומרות שהוא מצויין כדי להתאושש ממשברים (ויש משברים במחלת כליות) אבל באופן כללי לא מכיל מספיק ערך תזונתי כדי לשמור על משקל לאורך זמן.
מבחינת החתול, הוא אוכל מזה לסירוגין. מעדיף את זה על NF ועוד דברים אבל לא על סלקט.

NF של פיורינה- הווט שלי שמה אותו במקום שלישי ברשימה כשKD בראשון ורויאל בשני. החתול מנשנש מזה לסירוגין אבל מעדיף KD וסלקט.

רויאל קאנין- כאן יש שלושה סוגים של יבש. יש רנל רגיל, שניסיתי והוא לא התלהב בכלל והעדיף את ה KD. יש 'ספשל' שאישית לא ניסיתי, ויש 'סלקט'- שברגע שהבאתי אותו הפך להיות המזון המועדף. החתול אוכל אותו הרבה יותר מאת השאר, ובגלל שהכופתיות הן ריבועים ממולאים במשחה, כל אחד מהם שוקל יותר מכופתית ממוצעת שזה אומר שבפחות ביסים הוא מקבל יותר גרמים ולכן יש סיכוי יותר גבוה שיגיע למכסה היומית שהוא אמור לאכול. לאוכל יש ריח חזק שנשאר לאורך זמן ולכן יותר מפתה לאכול כנראה.

כרגע בבית יש לו מונח כמה סוגים של אוכל. העיקרי הוא הרויאל סלקט, ויש קערה עם חופן KD וקערה עם חופן NF. שמתי לב שיש ימים שהוא מעדיף את ה KD, במיוחד כשהוא מרגיש פחות טוב, אבל בדרך כלל הוא יאכל את הסלקט. אגב, שמתי לב שלפעמים אין לו תיאבון והוא לא אוכל מהצלחת אבל מהיד שלי הוא יאכל. הוא גם ירצה יותר לאכול אם אני מעמידה פנים שזה אוכל בשבילי. ובדרך כלל אם האוכל עומד והוא לא מעוניין בו, אם אני מערבבת את האוכל בקערה הוא יתפתה לאכול ביס שניים כי 'שחררתי' את הריח של האוכל לאוויר. סתם טריקים קטנים לדעת.

מבחינת רטוב, אם זה מעניין אותך- בעיקרון חתול עם בעיית כליות צריך כמה שיותר רטיבות אז אם הוא יאכל רטוב, מה טוב.
יש KD, שזה בדרך כלל אוכל שאוהבים אבל בגלל שיש לו ריח דומה לכבד החתול שלי מקיא ממנו (בעיה אישית של החתול) אז אני לא יכולה לתת אותו.
לרויאל קאנין יש שוב שלושה טעמים, ביף, צ'יקן וטונה. מכיוון והוא אוהב רק דגים הוא מוכן ללקק רק את הטונה וגם זה בחוסר חשק. אבל הוא רגיל לפנסי פיסט אז זה לא חוכמה. תנסי, זה יכול להשתלם.

ובאופן כללי- השקעה טובה זה מזרקה לחתולים. היא באמת מעודדת את החתול לשתות וזה יעזור לו מאוד כי עם בעית כליות החתול תמיד מרגיש מיובש.

ועוד משהו- בחוסר תיאבון אפשר לטפל בעזרת כדור מעודד תיאבון, שאצלי עוזר מאוד. חוץ מזה החתול שלי מקבל תוסף תזונה שעוזר לבעיות עיכול טיפוסיות למחלה וכטיפול תומך. זה נתון לשיקולך אבל שווה לשאול את הווט. שלי הציעה את זה כי בקהילה הווטרינרית נרשמו לו השפעות מאוד חיוביות בחתולים עם CKD.