מזון יבש רך לחתול מבוגר

שלום,

החתול שלי בן 11 ולא מסוגל להחזיק בבטן מזון יבש קשה.
בינתיים, פתרתי חלקית את הבעיה ע"י השריית המזון במים עד שהוא נהיה תפוח וספוגי.

זה פתרון די מעייף, לכן אני מחפש מזון יבש ורך ככל האפשר.
מצאתי כאן כמה המלצות (ופרסומות) למזון יבש רך, אבל אני לא מוצא שום דבר מאלה בחנויות בארץ.

יש לכם עצה או המלצה?

dimitrygo

Active member
מנהל
כמה מהמזונות האלה נמכרים גם בארץ אבל לדעתי הם כלל לא רכים.
מה הכוונה שהחתול לא מסוגל להחזיק בבטן מזון יבש קשה? כשהמזון מגיע לקיבה זה כבר לא חשוב האם הוא רך או לא.

יש לו כיב כרוני בקיבה, מזון יבש לוחץ על זה והוא מקיא מיד (עם דם).
הוטרינר לא אבחן במה מדובר בדיוק. טיפול תרופתי עם מגיני קיבה לא עזר.
זה מה יש.

דגלמנגל

Well-known member
זה מה יש.
אם יש לו כיב, אז מה שמפריע לו אלה מיצי העיכול ולא סוג המזון. תחשוב: חומצה על פצע פתוח.
מז'תומרת הווטרינר לא אבחן...? תחליף וטרינר. לך לאחד מבתי החולים לחיות מחמד, עם מומחים ביותר תחומים משל "רופא המשפחה" השכונתי.
אילו היה זה הילד שלך, גם אז היית מסתפק ב-"זה מה יש"?!
גילוי נאות: לג'יני שלי, עליה השלום, היה בגורותה, פרוו-וירוס, כחודש אחרי כל החיסונים. אתה יודע מה עושה פרוו-וירוס לכלב? פצעים פתוחים לאורך כל מערכת העיכול.
ה"רופא המשפחתי לחיות" (שהיה אז גם הווטרינר של עיריית ירושלים) רשם לה כדורים נגד בחילה. כששילשלה לפתע, פרץ דם באמצע הסלון, ב-4:30 לפנות בוקר (גם אני לא הלכתי לישון) - הטסתי אותה לוורטרינרית המעולה ד"ר יונית דורון, שאישפזה אותה ל-5 ימים. היא החלימה והמשיכה לחיות עד גיל ½16. נכון, זה עלה לי קרוב למשכורת, ב-1990, אבל זו היתה ג'יני שלי, כבת משפחה לי. היום, היא נמה את שנת העולמים שלה, בפינה מוצלת בחצר שלי.

dimitrygo

Active member
מנהל
זה מה יש.
אתה רוצה להגיד שאחרי מזון יבש הוא מקיא עם דם ונגיד אחרי שימורים הוא לא מקיא?
זה נשמע לי מאוד מוזר. הייתי הולך לאבחון מסודר כולל אולטרסאונד מקצועי ואנדוסקופיה אם צריך.

למעלה