מזון לחתול ללא דגנים, האם כדאי?

dimitrygo

Active member
מנהל
לנטורל באלנס יש כמה סוגים. הסוג שנקרא אולטרה מכיל 34% חלבון

ו-18.5% שומן. והוא גם מכיל אורז. זה מזון די איכותי. שאר המזונות שלהם פחות טובים אבל זה גם תלוי ביעוד שלו. יש להם למשל מזון עוף ושלמון לחתולי בית (INDOOR) שהו מכיל פחות שומן - 14% והו גם טוב. יש להם מזונות ללא עוף שלפעמים גורם לאלרגיה ואז המזונות האלה יהיו טובים למי שפחפש מזונות כאלה.

מיטל1551

New member
מזון לחתול ללא דגנים, האם כדאי?

הציעו לי לאחרונה לעבור למזון ללא דגנים, הבנתי שהמחירים גבוהים מאוד ושבגלל שחתול זאת חיה טורפת אז זה מאוד בריא מזון ללא דגנים, האם שווה לשלם את הסכומים האלה?
היום החתול שלי אוכל מזון פשוט, אותו מזון שאני נותנת לחתלים ברחוב והוא נראה מבסוט...
מה אתם אומרים? כדאי להתחיל עם מזון ללא דגנים?

Yukita

Active member
מנהל
אצלנו המזון הוא ללא דגנים

בהתאם לטענה שחתולים הם אוכלי בשר במובן הצר ביותר של המילה.
&nbsp
האם זה כדאי? מבחינתי, אצלנו כולם נראים טוב, פרווה מעולה, צרכים מוצקים, עיניים צלולות וכו', כשהיחידה שקצת יוצאת דופן הצטרפה רק לפני כמה חודשים ולמעשה אולי רואים עליה את התזונה הפחות טובה ברחוב.
&nbsp
זה כמו בהזנת ילד: יש מי שמאמין שהקפדה על תזונה היום, אפילו יקרה יותר, תשתלם בבריאות (ולכן בפחות עלויות) מחר. יש מי שאומר שלא כצעקתה. בסופו של דבר ההחלטה היא שלך, ובסופו של יום אין מזון "הכי איכותי" אלא מה שעושה לחתול שלך טוב. בדרך כלל ההמלצה היא להשתדל לעלות באיכות אם אפשר וככל שמתאים לחתול.

dimitrygo

Active member
מנהל
מזון ללא דגנים זה סתם טרנד, פרט לחתולים וכלבים אלרגיים

לדגנים מסויימים אין לזה חשיבות רבה ויתרון ממשי על פני מקורות פחמימות אחרים כמו ת"א, אפונה, עדשים, חומוס וכו'.
&nbsp
מה שכן חשוב לדעתי זו כמות הפחמימות במזון חתולים. חתולים לא צורכים הרבה פחמימות בטבע, הן מהות רק אחוזים בודדים מהתזונה שלהם. לעומת זאת במזונות יבשים יש עד 45% פחמימות. הן גורמות להשמנה ולבעיות אחרות.
&nbsp
מה שקורה עם מזונות איכותיים זה שהם אימצו את הטרנד הזה ולא מכילים דגנים. אבל לא כל מזון שאינו מכיל דגנים הוא בהכרח טוב.
&nbsp
לא חייבים לקנות מזון הכי יקר ואיכותי. אבל צריך להיות ריאלי - מזון שעולה 7-8 ש"ח לק"ג לא יכול להכיל דברים טובים.

המחירים בשמיים

הציעו לי 2 קילו של מזון לגורים ב-140 שקל.... אפילו לעצמנו אנחנו לא קונים מזון במחיר 70 שקל לקילו.....
הרבה יותר זול ואיכותי לקנות קילו כנפיים בעשרה שקלים ולבשל להם. לא?
אני מחפשת דרך להגין מזון יבש בבית.יש למישהו מושג איך? (בסוף קניתי אריזה אחרת של 2 קילו ב-60 שח. משהו מגרמניה).

dimitrygo

Active member
מנהל
תזונה טבעית לחתול זה מדע שלם. צריך לדעת להכין מזון מאוזן

אחרת קל מאוד לפגוע בבריאות החתול.
חתולים בטבע אוכלים לא רק בשר אלא את הטרף שלהם בשלמותו או כמעט בשלמותו. איברים פניים מכילים המון ויטמינים וחומצות אמינו חיוניות. למשל חזה עוף לא מכיל מספיק טאורין שזו חומצת אמינו חיונית שחתול לא יודע לייצר בעצמו וחייב לקבל עם המזון. וכך הלאה, זה לא כ"כ פשוט כפי שנראה.
&nbsp
מזון יבש מכיל רק 10% מים, בשר טרי מכיל כ-75% מים. אם תוסיפי 65% מים למזון יבש העלות פר קילו תרד ב-1.65. ולא כדאי לרכוש שקיות קטנות. זה יוצא הרבה יותר יקר פר ק"ג.

אז נצוד לו עכברים....

לא חשבתי על הקטע של המים...
מזון יבש נח יותר לשימוש. אין ספק.

g l o r y

New member
זה מסובך מדי ואני אסביר למה

הסתכלתי על מתכונים להכנת אוכל לחתולים כשחשבתי על הכנת אוכל שמתאים לחתול חולה כליות כי החתול שלי בעייתי עם אוכל ורציתי שיאכל אוכל רטוב.
&nbsp
קודם כל הווט שלי מאוד נחרצת בנוגע להאכלה בבשר נא. היא אסרה עלי מכל וכל לעשות את זה, בגלל שכמעט כל בשר או עוף שתקני ויגידו לך שטרי, עדיין מכיל יותר מדי חיידקים מכדי שיאכל חי. זה נכון שחתול יכול להתמודד איתם בדרך כלל אבל זה מעמיס על הכליות, על מערכת החיסון והחתול עלול לקבל דברים כמו סלמונלה. היה לה מקרה במרפאה שחתולה נדבהקה בסלמונלה והפיצה את החיידקים וגרמה לבעלים שלה להידבק גם. היא לא ממליצה את זה לאף אחד, אבל בעיקר לא לחתול שיש לו בעיה בריאותית או שלבעלים שלו בעיה בריאותית. אצלינו בבית יש גם וגם.
&nbsp
בקשר להכנה של אוכל מבושל או חצי מבושל, בעיקרון כדי שהאוכל יהיה מאוזן תצטרכי לטחון עצמות לאבקה (קוראים לזה "קמח עצמות") ולערבב עם הבשר, כי חתול אוכל אחוז מסויים של עצם ונוצות/פרווה כשהוא צד, אבל עצמות של עוף גדולות מדי עבורו והן מסוכנות עבורו. מכיוון ואי אפשר לערבב איברים פנימיים עם האוכל כי הם מתקלקלים ממש מהר, תצטרכי להוסיף מספר תוספי מזון שמכילים חומצות אמינו, מלחים, וויטמינים וטאורין שיש להתייעץ עם ווטרינר בנוגע למינונים שלהם. כמו כן בחלק מהמתכונים מוסיפים דגן זה או אחר. זאת המון עבודה, אפשר להכין את האוכל רק למספר מאוד מוגבל של ימים קדימה (שלושה ארבעה ימים) ובאופן כללי, את צריכה למצוא מתכון אמין שאושר עי ווטרינר או שאת עלולה למנוע מהחתול תזונה מאוזנת ולפגוע בבריאותו.
&nbsp
אני מסכימה שחברות המזון לא תמיד שמות איכות בראש מעייניהן, וגם אם כן המחירים בשמיים, אבל זה חוסך את המכשירים שתצטרכי לקנות במיוחד (מג'ימיקס שטוחן עצם בלי להישרף) והוויטמינים, את הצורך לקנות בשר כל כמה ימים ואת שעות העבודה של ההכנה.
&nbsp
בינתיים עוד לא הגעתי לשלב נואש עד כדי שאבחר לנסות את המתכונים הללו, כי מצאתי אוכל מתאים שהחתול אוכל. אם אבחר ללכת בדרך הזו זה יהיה משום שהחתול לא אוכל יותר ויורד במשקל וזה הדבר שיציל אותו, כי מדובר על היקף עבודה של חצי משרה בערך....

dimitrygo

Active member
מנהל
אגב עוד מכשול - עדיף לקנות בשר לא קשר כי בשר קשר מכיל הרבה

מלח. אפשר להשרות בשר קשר במים כדי שהמלח יצא אבל לא הכל יוצא.

מיטל1551

New member
טוב, שיכנעו אותי לקנות מזון ללא דגנים

השאלה איזה לקנות??
חבר המליץ על ווילד פילד, מאוד יקר.. מישהו מכיר??

למעלה