זה מסובך מדי ואני אסביר למה
הסתכלתי על מתכונים להכנת אוכל לחתולים כשחשבתי על הכנת אוכל שמתאים לחתול חולה כליות כי החתול שלי בעייתי עם אוכל ורציתי שיאכל אוכל רטוב.
 
קודם כל הווט שלי מאוד נחרצת בנוגע להאכלה בבשר נא. היא אסרה עלי מכל וכל לעשות את זה, בגלל שכמעט כל בשר או עוף שתקני ויגידו לך שטרי, עדיין מכיל יותר מדי חיידקים מכדי שיאכל חי. זה נכון שחתול יכול להתמודד איתם בדרך כלל אבל זה מעמיס על הכליות, על מערכת החיסון והחתול עלול לקבל דברים כמו סלמונלה. היה לה מקרה במרפאה שחתולה נדבהקה בסלמונלה והפיצה את החיידקים וגרמה לבעלים שלה להידבק גם. היא לא ממליצה את זה לאף אחד, אבל בעיקר לא לחתול שיש לו בעיה בריאותית או שלבעלים שלו בעיה בריאותית. אצלינו בבית יש גם וגם.
 
בקשר להכנה של אוכל מבושל או חצי מבושל, בעיקרון כדי שהאוכל יהיה מאוזן תצטרכי לטחון עצמות לאבקה (קוראים לזה "קמח עצמות") ולערבב עם הבשר, כי חתול אוכל אחוז מסויים של עצם ונוצות/פרווה כשהוא צד, אבל עצמות של עוף גדולות מדי עבורו והן מסוכנות עבורו. מכיוון ואי אפשר לערבב איברים פנימיים עם האוכל כי הם מתקלקלים ממש מהר, תצטרכי להוסיף מספר תוספי מזון שמכילים חומצות אמינו, מלחים, וויטמינים וטאורין שיש להתייעץ עם ווטרינר בנוגע למינונים שלהם. כמו כן בחלק מהמתכונים מוסיפים דגן זה או אחר. זאת המון עבודה, אפשר להכין את האוכל רק למספר מאוד מוגבל של ימים קדימה (שלושה ארבעה ימים) ובאופן כללי, את צריכה למצוא מתכון אמין שאושר עי ווטרינר או שאת עלולה למנוע מהחתול תזונה מאוזנת ולפגוע בבריאותו.
 
אני מסכימה שחברות המזון לא תמיד שמות איכות בראש מעייניהן, וגם אם כן המחירים בשמיים, אבל זה חוסך את המכשירים שתצטרכי לקנות במיוחד (מג'ימיקס שטוחן עצם בלי להישרף) והוויטמינים, את הצורך לקנות בשר כל כמה ימים ואת שעות העבודה של ההכנה.
 
בינתיים עוד לא הגעתי לשלב נואש עד כדי שאבחר לנסות את המתכונים הללו, כי מצאתי אוכל מתאים שהחתול אוכל. אם אבחר ללכת בדרך הזו זה יהיה משום שהחתול לא אוכל יותר ויורד במשקל וזה הדבר שיציל אותו, כי מדובר על היקף עבודה של חצי משרה בערך....