מזון לכלב

talicarmi

New member
מזון לכלב

הכלב שלי בוגר ששוקל 5 קילו ורציתי לדעת איזה מזון יבש מומלץ

AntilopA2

New member
ממליצה

נוטרו צ'ויס. הכלבה שלי אוכלת וזה מעולה,וגם לא מנוסה על בע"ח! גם עם אקאנה היתה לי התנסות טובה.

talicarmi

New member
תודה אנטילופה

תודה -אנסה. מקוה שיש גם אריזות קטנות כי הוא לא אוכל הרבה

כלל - מזון יבש בלבד אינו ממולץ

זה בערך כמו שאת תאכלי כל החיים במבה עם וויטמינים. מעבר לזה, אין שום אוכל שיש עליו ידע מדעי איך נוסה ומה היו התוצאות, ומכאן רמת ההמלצות שאת יכולה לקבל. גם מזון שהורג 80 אחוז מהכלבים - יהיו 20 אחוז שיכולים להמליץ לך עליהם מנסיונם. מה בכל זאת מומלץ ? - לגוון, ולקוות שכך הרע יימהל בטוב. כמו כן, אם אכפת לך ממזון שנעשה דרך ניסויים סופר אכזריים (יוקנובה וסאיינס דאיט למשל) בבעלי חיים - תעשי חיפוש באינטרנט ותיראי איזה מזונות כאלה יש

בגדול

הדברים שאת אומרת מאוד לא מבוססים. כלב אינו צריך גיוון. נהפוך הוא - גיוון במזון יבש ייגרום לרובם המכריע של הכלבים לשלשל. אם מוצאים מזון שמתאים לכלב מבחינה אנרגתית ומבחינת בריאותית כדאי לדבוק בו. אם לבעלים יש צורך לגוון לכלב ניתן להוסיף למזון היבש מעט מזון רטוב. עבור הכלב מדובר בגיוון. מעבר לכך, המזונות היבשים המובילים קיימים בשוק כבר למעלה מ-50 שנה ונעשו המון מחקרים על מנת לראות את ההשפעות הבריאותיות קצרות וארוכת הטווח שלהם. חברות המזון המובילות משקיעות במחקרים אלו מיליונים רבים ותוצאותיהם לרוב מוצגות בכנסי וטרינריה. בדבר אחד את צודקת: לא כדאי לבסס החלטה על מזון ספציפי על סמך המלצה בודדת. חשוב ללמוד על המזונות וגם להתייעץ עם וטרינר והכי חשוב - לא לקנות את המזון הכי זול שיש בשוק.

זיו25

New member
../images/Emo45.gif

וגם - מזון רטוב עלול לגרום לרקבון ועששת אצל הכלבים. בברכה, זיו.

למעלה