מזון לפרות..עלול להכיל "בשר"?

megido8

New member
מזון לפרות..עלול להכיל "בשר"?

אני מאכילה את החתולים בשמנת, ומבקשת לדעת - האם יתכן שהפרות שחלבן הוא הבסיס לשמנת....אוכלות מזון בשרי כלשהו ((ואז כמובן שהחלב המופרש מהן שונה משל פרה "טיבעית". אנא תשובה מהירה.

d a p h n a

New member
בעקרון ישנו מזון לפרות שמכיל מוצרים מן החי

זה המקור לבעיית ה"פרה המשוגעת" אם אני מבינה נכון את הסיטואציה. יחד עם זאת, אני לא יודעת האם בישראל מקובל להאכיל פרות מזון כזה (מעבר לכל הבעיות עם הפרה המשוגעת וכאלה, אני חושדת שאולי עשויות להיות עם זה בעיות כשרות או משהו).

TheFinalCut

New member
מזון לפרות ולחתולים

ראשית חשוב לציין ששמנת אינה מזון טוב לחתולים שלך. מעבר להיותה עתירת קלוריות, באופן כללי מוצרי חלב עלולים לגרום לשלשולים אצל ידידינו המשופמים, ללא קשר למה אכלו הפרות שנחלבו כדי לייצר אותם. הזנת פרות בקמחים מבע"ח (כולל בשר פרות, תרנגולות ובע"ח אחרים) היא פרקטיקה נפוצה מאוד. לפי הלמ"ס יושמו ב-2006 כ-660 אלף טון קמחי בשר בהזנת חיות משק בישראל. מדובר בשאריות מגופם של בעה"ח שלא נצרך לאכילה, המשמש "תוסף" להזנת בע"ח במרבית המשקים (כך שבאופן עקרוני, מזונם של בע"ח במשקים מודרניים עשוי לכלול שאריות מחבריהם לחווה שנשחטו). חשוב לציין שגם לולא ההוספה של קמחים מבע"ח, אין כל קשר בין פרות במשקים מודרניים לבין חייהם בטבע (כל שלב ורגע בחייהם ועד הריגתם נשלט ומבוקר ע"י בני-אדם, והם בעצמם זנים מעוותים ולא-טבעיים, המואבסים דרך קבע בחומרים מגדילי תפוקה ובאנטיביוטיקה).

motior

Member
עד כמה שידוע לי

מזון הפרות מכיל גם עצמות טחונות. אני לא חושב שזה מה שהופך את הפרה ללא טבעית... נותנים לה גם עוד לא מעט חומרים לא טבעיים אחרים. בכל מרה, האכלת חתולים בחלב ומוצריו אינה מומלצת.

הפרות בהחלט אוכלות בשר, בשר עופות

בדקתי את הנושא בעבר ואני יכול לחפש את המידע בקישורים ממשלתיים אם אתבקש. בגלל הבהלה שהייתה עם מחלת הפרה המשוגעת ההוראות הן שלא להאכיל פרות בפרות, היו גורמים שטענו שזה המקור למחלה. כיום מאביסים את הפרות ב"זבל עופות" שזה כל מה שנישאר, וזה כולל גופות של תרנגולות שהתמוטטו בכלובי סוללה. תרנגולת מתה לא יכולה לשמש כבשר כשר כי אין שחיטה, אבל היא כן יכולה לשמש כמזון לפרות. עד כמה כשר לקיים כלובי סוללה ? גם אני תוהה, ביהדות אסור להתעלל. עד כמה כשר להאכיל בע"ח למאכל במזון שאינו כשר (לא שחטו את התרנגולת), גם אני תוהה. ביהדות אוכלים בע"ח צמחונים, איך זה אפשרי שהפרה ותנובתה יהיו כשרים כשהיא כבר לא צמחונית ? לא יודע. מה שכן, אלה העובדות, הפרות אוכלות בשר וניתן לטעון די בוודאות שלא כך אלוקים ברא את העולם ולא ראוי שהאדם יעוות חוקי בריאה ששכתובים במפורש בתורה כאיסור (אני לא דתי, רק מושפע מדיונים רבים בנושא, לאחרונה). לשאלתך, הגיוני שהשמנת מושפעת מתזונתה המעוותת של הפרה, לא יודע להגיד באיזו מידה. אבל זה לא משנה כי החתול לא אמור לשתות חלב מיצור ביולוגי אחר, גם אנחנו לא. חלב הוא מזון לתינוקות שאמורים לקבל את החלב שתואם להם, מאימא שלהם. את כותבת על פרה טבעית, פרה טבעית יכולה להיות רק בטבע או מקסימום בכפר נידח, כל השאר מעוותות ומהונדסות לצורך עשית כסף מהן ומתנובתן.

למעלה