מזון מומלץ לחתולה

• פותח הנושא sagme
  • פורסם בתאריך

sagme

New member
מזון מומלץ לחתולה

(החלטתי לשאול שאלות נפרדות לפי הנושאים שבהם אני מבקש עזרה - אם זה לא נהוג אשמח להבהרות בנושא)

שלום - כפי שכבר כתבתי למטה לאחרונה אימצתי חתולה ראשונה (מעוקרת).
סל האימוץ כלל שק של מזון שהוא לפי המחיר והמרכיבים באיכות די ירודה ואשמח לוותר עליו.

הקדשתי שעות רבות לחיפושים (כולל עצות מידידים עם נסיון חתולי)
ובדרך מצאתי המון מידע והמלצות (כל כך הרבה שהלכתי לאיבוד)

אז אשמח להתייעץ גם עם חברי הפורום בנושא,
החתולה בת כשנה (כך נאמר לי) לא גדולה מדי אבל לא גורה,
חתולת בית שובבה ופעילה, לא ניכר שהיא אכלנית גדולה
(בערך קערה קטנה ביום) לאחר 3 שבועות רק כמחצית משק האוכל נגמר (כלומר קילו וחצי) של אוכל באיכות די ירודה (הבנתי שככל שהאוכל יותר ירוד כך החתולים זקוקים ליותר ממנו)

בחיפושיי הרבים היו שהמליצו לי על אוכל ללא דגנים (קראתי על היתרונות)
הווטרינר שאליו הלכתי לבדיקה ראשונית המליץ על N&D אבל הוא יקר מדי וקשה מאוד להשיג (כמעט אין חנויות שמכירות את זה)
רבים המליצו על רויאל קנין או פרו פלאן (גם אני התלהבתי כי אלו חברות מוכרות והמחיר יחסית סביר) אבל לאחר בדיקות יותר מעמיקות הרכיבים (לדעתי) מעט ירודים (האופציה היא רק עוף הודו או כבש כי אני לא סובל ריח דגים או מאכלי ים)

לאחר מספר בדיקות נוספות הנה האופציות שהכי נראות לי:

אוריג'ן - ביקורות מצוינות אבל מעט יקר וקיבלתי רושם שהוא משמין מדי ()

ACANA - גם יקר אבל שוב ביקורות מצוינות

פיור ויטה - מחיר סביר הביקורות מעט חלוקות וקשה להשיג

NATURE VARIETY - (אינסטינקט) - נראה מבטיח אבל המחיר יקר

האם למישהו יש נסיון עם סוגי המזונות האלו (לגבי אלו שכתבתי שקשה להשיג זו ההתרשמות שלי ואשמח להתבדות)

החיים מלמדים אותנו שלא כל מה שיקר בהכרח יותר טוב אז אולי עדיף פשוט ללכת על רויאל קנין או פרו פלאן
התקציב צריך להיות עד 45 שקל לקילו (העדפה לשק יחיד כי היא חתולה קטנה וייקח לה זמן רב לסיים שק גדול)

מתנצל על החפירות - חשוב לי להכניס את כל הפרטים (ואם מישהו אפילו השכיל מעט, אני שמח)
תודה...

dimitrygo

Active member
מנהל
זה נכון שלא כל מה שיקר בהכרח יותר טוב אבל דברים טובים בד"כ

עולים כסף. ומזון בשקים קטנים עולה הרבה יותר בחישוב פר קילו.

בתקציב שלך נראה לי המזון הטוב ביותר שניתן להשיג בארץ הוא וויסונג כזה http://www.inter-pet.co.il/rec/1414-Vitality-אופטימל-ליין-של-וויסונג-לחתולים
אבל שים לב שגם המזן הזה אינו נפוץ.
הבא בתור הוא TOTW טייסט אוף דה ווילד http://www.petpoint.co.il/product-4015-טייסט_אוף_דה_ויילד_עוף,_צבי_וסלמון_לחתול_.aspx
הבא בתור הוא אקאנה. יצרן אמין, יבואן אמין, נפוץ.

קח בחשבון שככל שהמזון איכותי יותר כך הצריכה שלו יורדת ואם החתולה שלך אוכלת כיום כ-70 ג' ליום עם מזון איכותי הכמות הזאת תרד לכ-50 ג'. כך שבסופן של דבר המחיר של מזון איכותי לא יוצא כזה גבוהה.

אם תחליט להעביר את החתולה למזון אחר צריך לעשות את זה בצורה הדרגתית במשך כשבוע. בהתחלה מוסיפים קצת מהמזון החדש אל המזון הישן וכל יום משנים את היחס לטובת המזון החדש כך שבסוף נשארים רק עם החדש.

אתה מוזמן לבקר באתר שלי ולראות את ההשוואה של מזונות יבשים http://www.catfood.co.il

sagme

New member
תודה...

תודה על התגובה המהירה, חבל ששני הלינקים ששלחת הם לאתרים שלא מציינים את הרכיבים של המוצרים הללו (על שניהם לא שמעתי אגב) אתרים רבים כמו דמבו או גג לחיות דווקא מציינים את הרכיבים ומפרטים יותר על המוצר, אבדוק באתר היצרן. וכמובן אכנס לאתר שלך להתרשם. לגבי המחיר - אולי עדיף לקנות שק גדול ולפצל ל2-3 שקיות אטומות בוואקום, האם זה פתרון מקובל?

dimitrygo

Active member
מנהל
תמיד כדאי לבדוק באתר היצרן, זה הכי בטוח

אפשר לנסות לחלק שק גדול לשקים קטנים. אבל הייתי מחלק לשקים יותר קטנים כך שבכל אחד יכנס 1.5 ק"ג. זו הכמות שאמורה להספיק לחתולה בערך לחודש. זה אומר ששק של 6+ קילו יספיק לה ליותר מ-4 חודשים.

sagme

New member
תודה דמיטרי, האתר שלך מותאם פחות

אבל האתר שלך מותאם פחות לגלישה מסלולרי, אסתכל ממחשב מאוחר יותר. בהחלט נראה מעניין..:)

למעלה