מזון מעובד גורם להשמנה יותר ממזון לא מעובד באותם קלוריות

אבי519

New member
מזון מעובד גורם להשמנה יותר ממזון לא מעובד באותם קלוריות

מחקר שפורסם כאן :
https://www.cell.com/cell-metabolism/pdf/S1550-4131(19)30248-7.pdf

כלומר עצם זה שהמזון מעובד האו משמין יותר מאותה כמות ואותם קלוריות ממזון לא מעובד.
לדוגמה: חטיף דגנים שמכיל 100 קלוריות, משמין יותר מ100 קלוריות שנצרכים מדגנים מלאים טיבעיים.
 

gidishemer

New member
לא, זה לגמרי לא שמתואר שם

אלו שאכלו מזון אולטרא מעובד צרכו 500 קלוריות (ביום) יותר מאשר כמות הקלוריות שנצרכה באכילת המזון הלא מעובד.
 

אבי519

New member
לא בגלל שהאוכל המעובד היה טעים יותר ולא בגלל שאכלו יותר

הועלו בסיכום מספר אפשרויות לסיבה מנגנונים שבגללה הם צרכו יותר קלוריות. ואלה הם האפשרויות שקימות , לא ראיתי שם שהנחקרים אכלו כמויות יותר גדולות ( בנפח או במשקל) מהמזון המעובד.
ולכן אני מניח שזאת לא הסיבה.
 

HoneyBadger

New member
הגיוני, בסופו של דבר אינסולין הוא הורמון ההשמנה

והכימיקלים במזון מעובד גורמים לכמות לא פרופורציונלית של שיחרור האינסולין.

 

אבי519

New member
הניסוי הזה חשוב מהבחינה הזאת שהוא מוכיח

שיש גורם (נוסף על כל מה שחשבו קודם) במזון מעובד ביתר, שגורם להשמנה.
המשהו הזה זה לא ברור , ולא כל מה שחשבו קודם :
לא בגלל שהמזון הזה גורם לאכילת יתר.
לא בגלל שהמזון הזה טעים יותר או שיש בו חומרים שגורמים לאכילת יתר .
לא בגלל שהמזון הזה מעורר מנגנון של אינסולין שגורם לחוסר שובע. או לאכילה בין ארוחות.
אלא יש סיבה נוספת שלא קשורה לכל הנ"ל.
יכול להיות כמובן שמזון מעובד יגרום להשמנה גם בגלל הגורמים הנ"ל , אבל המחקר מראה שיש עוד גורם חוץ מזה .
בסיכוום של המחקר, יש כמה השערות מעניינות לסיבה לגורם הזה אבל אין קביעה החלטית על הסיבה לזה.
בניגוד למחקרים שמתבצעים ע"י שאלונים ותלויים באמינות הנשאלים ובזכרון שלהם , המחקר הזה נעשה במעבדה בצורה מבוקרת מאד נכונה וטובה ואין שום פגם בצורת הביצוע שלו ולכן ניתן לסמוך על התצואות שלו בבטחון יותר גדול ממחקרים אחרים.
לכן אם מתכננים דיאטה עדיף לא לכלול בה מזון מעובד.
וזה כל מה שיש לי לאמר בעניין זה.
 
למעלה